La „Botoșani II”, „cea mai importantă redută a Ortodoxiei din România” – probabil la hotel Rapsodia, camera 14 (dar se poate muta, la ordine noi), a avut loc cu ocazia marii conferințe internaționale din 1 mai 2019 și un lucru mai deosebit, în lipsa traducătorului Vulcănescu de greacă, oricum incompetent în domeniu: pr. Teodor Zisis a vorbit în greacă, fiul lui, monahul Serafim a tradus în engleză, iar M.S. Chirilă în limba engleză, de la amvon. Felicitări! Deci ne-am lămurit că, așa după cum spune și CV-ul lui, liderul politic al mișcării ecumenisto-dorobanțiste „PLE” (părtășia la erezie) știe foarte bine limba engleză. Cinste lui!

Talentul literar l-a mânat să caute pe internet date despre pașapoartele biometrice – decât să lupte real, nu demagogic, împotriva sistemului antihristic care le promovează – și a găsit o informație pe wikipedia, care spune că de la 1 ianuarie 2007 pașapoartele în „vechiul format” sunt declarate invalide. „Concluzia” pe care o trage – după o grămadă de copy-paste din alte articole, ca să burdușească bine pagina de internet este că grecii nu mai emit din 2007 pașapoarte nebiometrice, deci îl întreabă pe pr. Sava cum de a fost în Rusia, la conferința de la Krasnodar, cu un pașaport temporar, nu cumva are unul biometric?

Deci situația pare simplă. Am fost și eu mirat de ce spune site-ul wikipedia, așa că am căutat pe internet, pe pagini oficiale grecești, care arată ce fel de pașapoarte există în prezent, cât costă, cum se emit, care sunt documentele necesare etc. Nu m-am lămurit, căci se vorbește mult de cele biometrice, nu am găsit ceva clar despre alte variante de pașaport. Normal, sistemul antihristic nu vrea ca omul să fie informat, ci controlat și mințit.

Așa că am sunat la numărul de telefon 021 209 4170, adică la Ambasada Greciei la București, am apăsat tasta pentru interior 3 și am vorbit cu o doamnă – care știa și românește – în greacă, pentru a fi mai deschisă discuției. Și am întrebat: este adevărat ceea ce scrie despre pașapoartele vechi, din 2007? Nu știa. Dar acum un cetățean grec care vrea pașaport nou poate să primească unul nebiometric? Nu. Atât am aflat.

L-am sunat pe părintele Hariton, pe telefonul fix, în Athos. A răspuns părintele Alipie. Așa a vrut Dumnezeu. Și îi spun care este problema – între timp pe Gheron Sava nu îl găsisem, avea telefonul închis – și el îmi spune: eu mi-am făcut pașaport nou anul trecut, în 2018, că expirase cel vechi. Este valabil 5 ani și nu este biometric, ci este de tipul vechi. Spre dovadă mi-a trimis apoi pe mail poza:

Așadar, iată un pașaport grecesc nebiometric, adică obișnuit, fără cip, care a fost emis în 15 mai 2018 și este valabil 5 ani. Toate datele sunt scrise și în engleză, deci cei interesați și cunoscători ai acestei limbi se pot convinge 100%. Acesta este pașaportul pr. Alipie Kapsaliotul, care a fost data trecută cu pr. Sava și cu pr. Hariton în țară. Este un mărturisitor de Hristos, un om care nu minte!

Apoi am dat și de pr. Sava. L-am întrebat: ați avut sau aveți pașaport biometric? Nu, părinte Ciprian.

Cum ați fost în Rusia, unde este nevoie de viză și pașaport? (pentru că în România se poate veni și numai cu buletinul, așa cum mergem și noi cu buletinul în Grecia) Pr. Sava a răspuns: am fost în Rusia cu pașaportul meu, care nu este biometric; între timp acesta a expirat, altul nu îmi voi lua, pentru că acum, în prezent, nu mai poți lua decât pașapoarte biometrice. Dar voi aduce cu mine la București pașaportul pe care îl am, ca dovadă clară, să o poată vedea oricine.

Așadar, pr. Sava nu a avut, nu are și nu va lua pașaport biometric. Mai mult, m-a rugat să transmit românilor că buletinul sau cartea de identitate pe care o are nu este format nou, electronic (așa cum se introduc acum în Grecia, posibil chiar să fie în curând obligatorii), ci este formatul vechi, de plastic, fără amprente, retină, ci doar cu datele scrise cu litere, nu pe vreun cip încorporat. Iar dacă documentele de identitate electronice vor deveni obligatorii în Grecia, pr. Sava nu le va primi, chiar cu prețul detenției și al vieții.

Așadar, este clar că înfriguratele căutări de nod în papură ale celor care nu se pricep la mai mult s-au oprit în stufăriș. O cercetare atentă – nu doar un click pe net – face diferența între minciuna transformată în articol calomniator (împănat ca și curcanul de Ziua Recunoștinței la americani) și adevărul cu dovezi.

Concluzia este clară: singura „teologie” pe care o știe juristul politician MSC este CALOMNIA.

Domnul să îl lumineze, cu harul învierii Sale!

pr. Ciprian Staicu

Să ne vedem cu pace la:

Notă: pr. Sava va conferenția duminică, 12 mai, la București, marți, 14 mai, la Tg. Frumos și miercuri, 15 mai, la Satu Mare. Cu toate că pr. Claudiu Buză a scris că nu mai vor să aibă de-a face cu noi, orice s-ar întâmpla, totuși îi invităm încă o dată să vină personal – ca bărbați ce sunt – și să își susțină punctul de vedere, să pună întrebări, cu demnitatea potrivită unor oameni care spun că luptă cu panerezia ecumenistă. Nu ne temem și nu ne ascundem de nimeni și nu punem condiții umilitoare, precum ei. Ai lui Hristos suntem și pe El Îl slujim, întru dreapta credință!

________________

Sursa – http://prieteniisfantuluiefrem.ro/2019/05/10/a-ajuns-calomnia-teologie-pentru-ortodocsi-nu/