Foto: Realitatea TV
.
Avocatul Gheorghe Piperea îi indeamnă pe români să atace în contencios administrativ una dintre măsurile impuse de guvernul PNL în starea de alertă, aceea a luării temperaturii la locul de muncă sau în alte spații publice. Piperea spune că termoscanarea populației este o procedură „fascistă”, care încalcă principiul informării pacientului.
.
.
Acesta este textul postat pe Facebook:
.

Procedura de termoscanare este ilegală din foarte multe puncte de vedere, întrucât încalcă principiul informării pacientului, principiul non-discriminării, protecția datelor cu caracter personal și protecția consumatorilor.

.
Actul normativ care va impune această procedură trebuie atacat în contencios administrativ.
.
Magazinele care practică această procedură fascistă, mai ales în lipsa unui act normativ, trebuie boicotate, făcute praf ca imagine pe net și pe paginile de socializare și reclamate în masă la ANPC și la instanțe.
.
Dacă nu veți face nimic din toate astea, nu mai aveți motive să vă plângeți pe facebook.
.
Termoscanarea este o procedură medicală care ar trebui efectuată de cadre medicale, dar văd că este dată sau propus a fi dată în „sarcina” agenților de poliție, a jandarmilor (da, acei jandarmi detestați de hașhtagreziști și de anti-korupzioniști, acei jandarmi care au dat cu gaze în manifestanți în august 2018, gaze care, după spusele unui idiot simpatizant al revoluționarilor-punct-doi, modifică adn-ul), soldați și paznici ai magazinelor. Parcă de chestiile medicale trebuia să se ocupe cadrele medicale, nu? Nu există, practic, niciun discurs al meu referitor la pandemie fără să apară inteligenți care să îmi sugereze să nu mă mai exprim în acest domeniu „rezervat” cadrelor medicale. Aceiași inteligenți laudă și susțin fără rezerve termoscanarea, o procedură medicală, de către politiști, jandarmi și paznici ai magazinelor. Păi, cum vine asta?
.
De altfel, termoscanarea este și ridicol de inutilă, întrucât nu poate să probeze nimic în intervalul 36,5-37,6 grade. Dacă vii de la 27 de grade afară în cele 20 de grade (sau chiar puțin în zonele cu frig) din magazin, este imposibil să nu înroșești aparatul. Există nenumărate alte motive de creștere bruscă a temperaturii, inclusiv tensiunea cauzată, de exemplu, de prostia autorităților pandemice și de supușenia inexplicabilă a turmei față de orice țăcăneală a decidenților care, cică, iau măsuri pentru siguranța și sănătatea noastră. Cu astfel de supușenie, plus invențiile proprii fascistoide sau care sfidează logica, șefii de magazine au toate „șansele” să își falimenteze magazinele pe motiv de impuținare sau lipsă a clienților, iar noi avem toate șansele să facem foamea, cu banii în buzunar.
.
PS: Chestia cu purtarea obligatorie a măștii are aceleași vicii, întrucât există foarte mulți oameni, ca mine, care nu pot respira bine nici fără mască, darămite cu masca pe gură și pe nas; copiii sub 7 ani nu pot suporta masca pe figură mai mult de 15 min fără să se agite și să facă scandalul tipic copiilor.
.
PPS: Să vă văd cum vă abțineți de la strănutat după primul telefon dat la 112 pentru a-l reclama pe unul care a strănutat neregulamentar în metrou”.
.
.
________________