Select Page

Avertismentul lui Piperea după noua lege privind caratina și izolarea: Dacă aveați impresia că România e o biată colonie, acum aveți proba certă că așa e. Astfel devenim prima colonie a guvernului global. De internarea forțată nu va scăpa nimeni!

Avertismentul lui Piperea după noua lege privind caratina și izolarea: Dacă aveați impresia că România e o biată colonie, acum aveți proba certă că așa e. Astfel devenim prima colonie a guvernului global. De internarea forțată nu va scăpa nimeni!
Acesta este textul postat:
„Cică guvernul a făcut un proiect de lege care să îi redea instrumentele de „luptă” cu perfidul covid. Cică s-a lucrat la minunatul proiect 40 de ore, în continuu. [Sunt niște eroi oamenii ăștia, mă mir că nu le-am făcut înca un șir de statui pe aleea care va duce către Catedrala Mântuirii Neamului]. Cică legea pune de acord intențiile „oneste” ale autorităților pandemice cu deciziile rău-intenționate de săptămâna trecută ale CCR.
Cică se vrea votul de urgență pe acest proiect de lege. Cică PNL îi conjura pe parlamentarii pesedisti să voteze proiectul, care proiect cică este pentru siguranța cetățenilor.
Fiind un proiect emis noaptea ca hoții, evident că nu a fost pus nici în dezbatere publică, nici supus spre avizarea prealabilă a unor „comitii si comitete”.
[Ce nevoie avem noi de dezbateri, când avem „specialiști” de talia lui Arafat, Tătaru și Rafila? Oamenii sunt pricepuți nu numai la epidemii și situații de urgență, ci și la legi, drepturi și libertăți].
Deși este (încă) în sesiune extraodinară, Parlamentul nu va putea, în mod rațional, să voteze legea mai devreme de o lună de acum încolo. Dar, cine știe, poate că se întoarce președintele din vacanță și apasă niște butoane emoționale sau secretoase, și se rezolvă problema până în 15 iulie*.
M-am uitat un pic pe acest proiect.
Ca tehnică de redactare, proiectul este execrabil, inclusiv din perspectiva expresiei într-o limbă română corectă, contemporană.
Proiectul are foarte multe probleme de constituționalitate, dar cele câteva lucruri de mai jos sunt, după părarea mea, extrem de periculoase pentru democrație:
(i) proiectul dictează că, dacă directorul OMS declară pandemie, în secunda doi, în România e epidemie; definiția epidemiei conține orice, cu excepția unor criterii clare, a unor cifre și a unor extensii teritoriale; dacă aveați impresia că România este o biată colonie, acum aveți proba certă, indubitabilă, că așa este; România devine, prin acest proiect de lege, prima colonie a guvernului global; OMS s-a dovedit a fi o organizație foarte chinezească, foarte incoerentă, foarte puțin credibilă prin legăturile cu sponsorii săi din domeniul Big Pharma sau IT, fiind condusă de un președinte acuzat de corupție și de alte drăcii la el în țară (Etiopia), iar noi luăm drept versete biblice/coranice recomandările OMS, numai și numai pentru că nu știm cum să scoatem cămașa față de acuzația că autoritățile pandemice au uitat să declare epidemie în România;
(ii) nu mai avem dreptul să fim bolnavi și să lăsăm să se vadă simptome de boală contagioasă; simptomele vor fi cele descrise (sau bălmăjite) în hotărâri de guvern, deci nu știm dacă a strănuta, a tuși sau a ne șterge nasul în spații publice este sau nu motiv să fim luați cu izoleta; mă rog, vom ști fiecare imediat după ce vom fi fost luați cu izoleta, în urmarea unui apel al unei persoane „bine” intenționate la 112; de internarea medicală forțată nu mai scapă nimeni, oricâte măști ar putea și oricâtă distanță socială ar lua;
(iii) orice persoană sănătoasă poate fi suspectă de a fi infectată; pe baza simplei suspiciuni, persoana sănătoasă poate fi separată fizic de familie și de comunitate, pentru a fi supusă unui tratament; sigur că nu vă mai amintiți emotia produsă de propunerea triumviratului Arafat + Streinu-Cercel +Tătaru de a separa fizic bătrânii de familie, dar eu îmi amintesc; singurul semi-sancționat a fost Streinu-Cercel; retroactiv, toată acea poveste va putea dobândi baza legală odată cu promulgarea acestei legi naziste;
(iv) persoanele asimptomatice care refuză carantinarea sau internarea și tratamentul vor fi puse să achite contra-valoarea carantinării, a internarii forțate și a tratamentului, inclusiv a hranei, pentru înteaga perioadă a pușcăriei medicale; deci, cei nesupuși nu numai că vor fi băgați la zdup (medical), dar vor fi obligați să suporte și costurile împușcărierii lor; bine, dacă vor mai ieși întregi de acolo – în caz contrar, costurile le vor suporta urmașii infectaților aparent sănătoși;
(v) pot fi suspecte de contaminare și, deci supuse carantinării, și bunurile persoanei suspecte (știu, e absolut stupid să susții că un lucru neînsuflețit este suspect, adică, potențial vinovat de ceva, dar asta este exact exprimarea proiectului de lege).
Așadar, ca pe vremea NKVD, putem spune, cu mândrie : „nu există persoane sănătoase, ci numai persoane pe care încă nu le-am decalrat noi infec(ta)te”.
Probabil că o să mai revin asupra acestui proiect, pentru că puterea se grăbește să îl vadă votat în Parlament, iar opoziția îl așteaptă cu entuziasm, pentru a-l vota.
Oricum, într-un fel sau altul, vom ajunge din nou în fața CCR, cu sau fără intermedierea Avocatului Poporului. Asta dacă nu sunt desființate, între timp, prin OUG, de Orban „cel bun”.
*aceasta este data la care expiră starea de alertă și la care vom putea ieși în stradă, ca să cerem demisia/demiterea imediată a guvernului Orban; mă refer la noi, cei care ne-am dat seama de la început că împăratul este gol și că „lupta” contra covid este o luptă pentru buzunare corupte și pentru scoruri electorale mari în favoarea preferaților neo-sekurității, am putea ieși în stradă și am putea cere demisia acestui guvern”.
____________

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Subiecte