Select Page

Bătaia de joc a guvernanților la adresa tuturor românilor, continuă la paroxism, cu jocuri de teatru ieftine, dar încă ”înghițite” de românii naivi:

Bătaia de joc a guvernanților la adresa tuturor românilor, continuă la paroxism, cu jocuri de teatru ieftine, dar încă ”înghițite” de românii naivi:

Renate Weber le cere șefilor Executivului și CNSU să explice de ce nu au publicat în Monitorul Oficial 20 de hotărâri privind restricțiile din starea de alertă, unele dintre ele nefiind publicate nici măcar pe site-urile guvernamentale

Renate Weber i-a solicitat premierului Florin Cîțu să explice de ce nici una din cele 20 de hotărâri emise în 2021 de Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) nu sunt publicate în Monitorul Oficial, deși aceasta este condiție obligatorie pentru intrarea în vigoare.
.
Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu că nici una din cele 20 de hotărâri date de CNSU în acest an nu a fost publicată în Montorul Oficial. Însă, în timp ce hotărârile 1-11 și 15-20 au fost publicate pe site-urile oficiale, hotărârile 12, 13 și 14 nu sunt nici măcar publicate pe Internet.
.
„Nefiind publicate nicăieri, nu știm ce conținut au. Mi se pare incredibil că discutăm de România digitalizată și să prevadă că unele acte în loc să fie publicate pe Monitorul Oficial sunt publicate pe site-uri. Am aflat cu stupoare că sunt și ordine de ministru care sunt aplicate și nu sunt publicate”, a declarat Avocatul Poporului, Renate Weber, la Antena 3.
.
Pe lângă faptul că hotărârile nepublicate în M.O. nu pot produce, formal, consecințe, aplicarea lor în lipsa publicării încalcă și dreptul la informare – cetățenii sunt obligați să aplice o hotărâre al cărei conținut nu este la vedere.
.
„Se poate reține o încălcare a prevederilor art. 31 din Constituție privind dreptul la informație și a celorlalte dispoziții legale incidente”, subliniză Avocatul Poporului, Renate Weber, într-o scrisoare deschisă, adresată premierului Florin Cîțu și CNSU.
.
Deși conform legii publicarea în Monitorul Oficial a actelor normative este obligatorie, „am constatat că hotărârile adoptate de CNSU de la începutul acestui an și până în prezent, având ca obiect starea de alertă, fie măsurile luate pe durata acesteia, nu au respectat regimul publicității actului normativ”, remarcă Renate Weber.
.
Prin urmare, avocatul poporului cere explicații din partea Guvernului și a CNSU despre nepublicarea hotărârilor privind starea de alertă în Monitorul Oficial, precum și despre nepublicarea unora dintre ele nici măcar pe site-urile guvernamentale.
.
„Vă rugăm să ne comunicați motivele de fapt și de drept pentru care, pe de o parte, hotărârile adoptate de acest organism de la începutul anului 2021 și până în prezent nu au respectat condiția publicării în Monitorul Oficial și, pe de altă parte, anumite hotărâri adoptate tot în acest an de CNSU nu au fost adoptate nici pe site-urile gov.ro și stirioficiale.ro”, le solicită Avocatul Poporului, Reanate Wever, premierului și reprezentanților CNSU.
.
Prin atitudinea ei de a combate încălcările drepturilor omului de către Guvern în stările de urgență și de alertă, Renate Weber și-a atras furia așa-zișilor „liberali”, care au încercat să-i închidă gura întâi cu amenințări, apoi cu demersuri concrete de schimbare din funcție. Atât au înțeles ei din separația puterilor în stat și despre neamestecul politicului în sfera justiției.
_________
.

.

.

DEȘTEAPTĂ-TE ROMÂNE !!!

.

CĂUTAȚI ORICE CUVÂNT ORI EXPRESIE CARE VĂ INTERESEAZĂ DIN ACEST SIT, TASTÂNDU-L ÎN 

SECȚIUNEA ”CĂUTARE”

DIN PARTEA DREAPTĂ-SUS, APOI APĂSAȚI TASTA ENTER,

DACĂ FOLOSIȚI UN CALCULATOR (LAPTOP SAU DESKTOP),

SECȚIUNEA ”CĂUTARE” ESTE AȘA CUM ARATĂ IMAGINEA DE MAI JOS:

.

DACĂ FOLOSIȚI UN TELEFON MOBIL (SMARTPHONE),

SECȚIUNEA ”CĂUTARE” ESTE LA FINALUL ORICĂRUI ARTICOL DIN SITUL

WWW.ROMANORTODOX.INFO 

DEASUPRA SECȚIUNII ”ULTIMELE ARTICOLE”,

AȘA CUM SE VEDE ÎN IMAGINEA DE MAI JOS:

.

SĂ NE FIE DE FOLOS!

.

MĂRTURISEȘTE ADEVĂRUL, FĂ-ȚI DATORIA DE CREȘTIN,

DE A-ȚI IUBI APROAPELE CA PE TINE ÎNSUȚI,

ACUM, ASTĂZI, CÂT SE MAI POATE!!!

AȘA SĂ NE AJUTE DUMNEZEU !

.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Subiecte