Foto: https://www.breakingisraelnews.com/wp-content/uploads/2017/04/shutterstock_410259007-1.jpg

„Căci un foc se aprinde în nările Mele, și arde pînă în adâncurile pământului, și mistuie pământul cu rodul lui, și pune în flăcări temeliile munților.” Deuteronomul 32:22 (Biblia Israelului)

Coreea de Nord s-a arătat recent drept o amenințare majoră pentru lumea occidentală, dar un cabbalist remarcabil a prezis acum 22 de ani că națiunea de necinstiți va deveni cheia nucleară a războiului final al lui Gog și Magog. Acum că politica s-a schimbat, dezvăluind caracterul profetic al cuvintelor rabinului, un alt aspect arată o înțelegere profund biblică a amenințării cu care ne confruntăm astăzi.

Când Rabinul Levi Sa’adia Nachamani. a ținut un discurs în 1994, cu o lună înainte de moartea sa, a avertizat în mod surprinzător că din toate amenințările la adresa Israelului, Coreea de Nord reprezintă cel mai mare pericol.

„Nu Siria, nu Persia (Iran), nici Babilonul (Irak), și nici Gaddafi (Libia)”, a declarat rabinul, numind cele mai mari amenințări ale Israelului la momentul respectiv.

„Coreea va ajunge aici.”

Rabinul Levi Sa’adia Nachmani Foto: https://www.breakingisraelnews.com/wp-content/uploads/2017/04/saadya.png

Previziunile rabinului Nachmani au fost șocante din mai multe motive. El a prezis cu exactitate Războiul de Șase Zile din 1967 și Războiul Yom Kippur din 1973, dând credibilitate predicției sale, dar era de neconceput că amenințările pe care le-a menționat, toate reprezentând cele mai mari pericole pentru Israel în acel moment, vor dispărea. Așa cum a demonstrat timpul, tocmai asta s-a întâmplat de când rabinul și-a ținut cuvântul.

Chiar mai perversă a fost prezicerea că Coreea de Nord ar amenința Israelul, deoarece Coreea de Nord nu era nici măcar considerată o  amenințare adevărată pentru orice altă țară în afară de Coreea de Sud la vremea respectivă.

Acest lucru s-a schimbat dramatic în ultimii ani. De la primul test nuclear de acum zece ani, testarea armelor din Coreea de Nord a crescut în frecvență și mărime. Cuplată cu programul său de rachete, condamnat de ONU și de țările învecinate, Coreea de Nord și-a exprimat clar intențiile și capacitățile agresive. La începutul lunii aprilie, reprezentantul Casei Albe, Nick Rivero, a fost citat spunând că Statele Unite sunt „foarte apropiate” de implicarea într-un fel de represalii față de Coreea de Nord.

În predicția sa, rabinul Nachmani a oferit o referință biblică pentru a susține afirmația că țara îndepărtată va deveni într-o bună zi o amenințare majoră. El a avertizat că „She’ol” va veni în Israel. She’ol este termenul din ebraică pentru iad, dar este scris în același mod în ebraică ca Seoul, capitala Coreei de Sud. Rabinul a citat un verset care a sugerat numele orașului îndepărtat cu tendințe nucleare.

„M-au întărâtat spre gelozie cu un dumnezeu străin; M-au provocat cu vanitățile lor; Și îi voi întărâta către un popor străin; Îi voi provoca cu o națiune ticăloasă. Căci un foc se aprinde în nările mele, și arde până la adâncurile pământului (Sheol), și mistuie pământul cu rodul lui și pune focul temeliei munților.” Deuteronom 32:22

Dov Bar Leib, un blogger care vorbește despre sfârșitul vremurilor, a explicat aparenta confuzie a Coreei de Nord cu Coreea de Sud pentru Breaking Israel News.

„Rabinul Nachmani a sugerat că focul lui Dumnezeu citat în verset este un război nuclear care va începe între Coreea de Nord și Coreea de Sud. Coreea de Nord va ataca Seoul, capitala Coreei de Sud. Aceleasi arme nucleare vor fi folosite de Iran pentru a ameninta Israelul”, a clarificat el.

„În versete, dumnezeul străin este tendința globală actuală spre ateism”, a explicat Bar Leib. „Poporul străin sunt palestinienii care nu sunt o națiune”.

Bar Leib a explicat că referința rabinului Nachmani la Coreea de Nord îșI are izvorul în Zohar, lucrarea fundamentală a misticismului evreiesc. El a citat o secțiune din Zohar (VaEira 32a), care afirmă că națiunea islamului va avea să domnească 1.300 de ani în țara lui Israel, 100 de ani pentru fiecare an până când Ishmael a fost circumcis. După acea perioadă, o națiune „de la marginea pământului” s-ar ridica împotriva Romei și ar lupta împotriva ei timp de trei luni.

„Globul nu are o margine”, a recunoscut Bar Leib.

„Dar linia internațională de schimbare a datei trece prin Coreea de Nord. Acea linie este în practică linia de divizare de pe glob, din punct de vedere tehnic reprezintă începutul și sfârșitul.”

Zohar, de care amintește Bar Leb, citează un verset din Isaia care descrie acest război catastrofic cu țara de la marginea lumii.

„Sabia lui Hashem este plină cu sânge, este unsă cu grăsime, cu sânge de miei și țapi, cu grăsimea rinichilor de berbeci; Căci Hashem face jertfă în Boțra, și un mare măcel în țara Edomului.” Isaia 34: 6

„Bozrah este un oraș șiit din Irak, controlat tehnic de Iran”, a explicat Bar Leib.

Bozrah este descris în Zohar ca aliat cu țara de la marginea lumii, care, după Bar Leib, este Coreea de Nord.

„Aceasta este sursa biblică pentru această legătură nesănătoasă și improbabilă, numită Bpzrah, dintre Iran și Coreea de Nord, descrisă ca marginea pământului. Edom, dușmanul lor comun, este Lumea Occidentală.”

O alianță între Iran și Coreea de Nord pare ilogică, deoarece cele două națiuni nu au nimic în comun, neîmpărtășind nici aceeași religie sau frontieră. Ele par a fi unite doar în ura lor pentru lumea occidentală, o comunitate care i-a determinat să coopereze în programele lor intercontinentale de rachete balistice și, probabil, și în programele lor nucleare.

„Când cei doi aliați se întâlnesc, așa cum este descris în Zohar”, a explicat Bar Leib, „acesta va fi ultimul război al lui Gog și Magog, așa cum a fost descris de rabinul Nachmani”.

Urmăriți predicția rabinului Nachmani (în ebraică cu subtitrări în limba engleză):

NOTĂ OrtodoxInfo