Slavă Ție, Doamne, că suntem fii ai Bisericii celei Una, Sfântă, Sobornicească și Apostolică!

Slavă Ție, Doamne, că ai întunecat mintea hulitorilor Sfintei Împărtășanii, ai Tainei Spovedaniei și ai Tainei Preoției și i-ai dat rușinii!

Slavă Ție, Doamne, că ne luminezi să citim cu răbdare învățăturile Sfinților Părinți și să ne hrănim sufletele cu adevărul lor!

Slavă Ție, Doamne, că ne ferești de ispita narcisismului fără limite a auto-intitulatului „teolog” (cu studii ecumeniste), care otrăvește mințile lipsite de coloana vertebrală a mărturisirii ortodoxe!

Slavă Ție, Doamne, că ne ferești de cei care cred că ne știu gândurile, dar sunt învăluiți de propria neputință de a-și înțelege înșelarea și căderea în sus prin mândrie!

Slavă Ție, Doamne, că ne-ai dat prieteni cu care să ne ajutăm, să ne ridicăm din căderi și să ducem lupta cu erezia până la capăt!

Slavă Ție, Doamne, că pe mincinoșii și calomniatorii noștri i-ai lipsit de orice bărbăție, umplându-i de neputința de a ne privi în ochi!

Slavă Ție, Doamne, că ne ajuți să Te mărturisim pe Tine și să suferim batjocură pentru Tine de la frații mincinoși mai abitir decât de la ecumeniștii oficiali!

Slavă Ție, Doamne, că bucuria reîntâlnirii cu părinții ortodocși nu va fi umbrită nici măcar de vreun nor, ci se va topi în rugăciune orice îndoială și neîncredere!

Slavă Ție, Doamne, că ne ajuți să rămânem fii ai Bisericii Ortodoxe Române, așteptând pocăința tuturor apostaților ecumeniști și nădăjduind în grabnica lor deșteptare și îndreptare!

Slavă Ție, Doamne, că nu avem alt lider decât pe Capul Bisericii, care este Hristos și plângem pentru neputința de acum a ierarhilor români de a-și împlini jurămintele de la hirotonia lor întru treapta de arhierei, precum și neputința preoților ecumeniști de a-și păstori turma întru adevăr!

Slavă Ție, Doamne, că nu căutăm alianțe, nu facem grupări, ci doar slujim Sfânta Liturghie, care arde pe dracii și hrănește pe cei credincioși!

Pentru toate acestea și pentru alte mii: SLAVĂ ȚIE, DOAMNE !

 

Cu respect pentru toți ortodocșii,

pr. Ciprian Staicu

.

PS – am primit chiar în momentul în care era publicat acest articol o scrisoare a părintelui Andrei Cojoacă. O publicăm mai jos (însă cu următoarea notă pusă la final):

scrisoare catre fratii care sunt pe cale de a se desparti de noi

Notă: Iubite părinte Andrei, din punctul meu de vedere, trecând peste toate calomniile și atacurile (inclusiv la adresa familiei mele) de care am avut parte și pentru care îi iert pe toți, singurele „neînțelegeri” dintre noi sunt faptul ca cei menționați în scrisoarea sfinției tale nu mărturisesc ortodox. Am adus zeci de argumente teologice în ultimele luni (cu sprijinul părinților athoniți), am demontat rând pe rând toate minciunile lor apărute pe ortodoxinfo, iar unirea care va fi între noi va fi posibilă și reală nu de dragul iubirii, ci de dragul Adevărului, pe care trebuie să-l slujim cu toții, căci „iubirea se bucură de adevăr.” (I Corinteni 13, 6) (Cu drag, pr. Ciprian)