Motto: Din betie te poti trezi, dar din prostie nu

Mesaj primit (scris de un Părinte):

“Slavă lui Dumnezeu pentru tot! Să vă răsplătească Domnul jertfa.

Nu vă întristați, ci vă bucurați! Cu fiecare victorie a nefirescului, suntem cu un pas mai aproape de venirea Domnului. Și acesta este singurul scop al existentei noastre. Întâlnirea cu El și ajungerea Acasă. Așa că bucurați-vă și vă veseliți!

Și de acum, gata, lupta mărturisirii începe! Pe viață și pe moarte! Pe viață în și cu Hristos, sau pe viața în moarte fără de Hristos.

Nu răspundeți la provocări, nu intrați în polemici, nu răspundeți la rău cu rău, ci asemenea Cuvântului lui Dumnezeu, și asemenea atâtor generații de Sfinți, aveți ațintită privirea doar către bucuria Învierii. Pe care nu o să o poată lua nimeni de la noi.

Tăvălugul va începe să vină, căci boicotul de astăzi a deschis larg poarta stăpânitorului acestei lumi. Nu îi condamnați pe cei ce au făcut-o. Nu au știut ce fac. Ci purtați sufletele lor în rugăciune, ca Domnul să mai salveze ce se va mai putea din ei.

La luptă deci, clipă de clipă, pentru a câștiga darul fără de preț al sfințeniei și al părtășiei cu Dumnezeu. Iar cele mântuitoare se vor adăuga fiecăruia, pe măsura jertfei dragostei din inima voastră.

Vă iubesc! Noapte bună Sfinților!”

*

Fraţilor, nu deznădăjduiţi că a eşuat referendum-ul, că toate acestea trebuie să se întâmple. Trăim vremurile de pe urmă iar mântuirea este individuală. Lot s-a mântuit şi în Sodoma. Iuda a pierit fiind chiar lângă Hristos. Mântuitorul a prorocit că când se vor întâmpla toate acestea, venirea Lui este foarte foarte aproape.

Luca 21:34 – 34. Luaţi seama la voi înşivă, să nu se îngreuieze inimile voastre de mâncare şi de băutură şi de grijile vieţii, şi ziua aceea să vine peste voi fără de veste.

Din păcate s-a îngreuiatat pântecele poporului de atâta mâncare şi băutură şi nu mai sunt în stare să cugete cele duhovniceşti.

Marcu 13: 7. Iar când veţi auzi de războaie, şi de zvonuri de războaie, să nu vă tulburaţi, căci trebuie să fie, dar încă nu va fi sfârşitul.

8. Şi se va ridica neam peste neam şi împărăţie peste împărăţie, vor fi cutremure pe alocuri şi foamete şi tulburări vor fi. Iar acestea sunt începutul durerilor.

9. Luaţi seama la voi înşivă. Că vă vor da în adunări şi veţi fi bătuţi în sinagogi şi veţi sta înaintea conducătorilor şi a regilor, pentru Mine, spre mărturie lor.

12. Şi va da frate pe frate la moarte şi tată pe copil şi copiii se vor răzvrăti împotriva părinţilor şi îi vor ucide.

13. Şi veţi fi urâţi de toţi pentru numele Meu; iar cel ce va răbda până la urmă, acela se va mântui.

19. Căci în zilele acelea va fi necaz cum nu a mai fost până acum, de la începutul făpturii, pe care a zidit-o Dumnezeu, şi nici nu va mai fi.

29. Tot aşa şi voi, când veţi vedea împlinindu-se aceste lucruri, să ştiţi că El este aproape, lângă uşi.

33. Luaţi aminte, privegheaţi şi vă rugaţi, că nu ştiţi când va fi acea vreme.

*

1

Icoana Mântuitorului Iisus de la Biserica Foișor din București a pocnit și s-a crăpat astfel, astăzi în timp ce se zicea rugăciunea Tatăl Nostru.

____________________

Sursa – https://ganduridinortodoxieweb.wordpress.com/2018/10/08/cuviosul-paisie-aghioritul-vin-ani-grei-acum-devii-erou-daca-nu-saluti-pe-diavolul-se-vor-da-lupte-duhovnicesti-sfintii-se-vor-sfinti-mai-mult-si-spurcatii-se-vor-spurca-si-mai-rau-vom-avea-in/