Ce gasim in garderoba unei femei?
Multe haine de toate felurile si incaltari. Toate femeile isi doresc sa aiba sandale care sa se potriveasca aproape cu fiecare tinuta pe care o au. Asadar, exista sandalele elegante si lucioase care se potrivesc de minune seara, sandalele care merg foarte bine la o tinuta casual de iesit in oras sau sandalele ce se potrivesc la serviciu. Este foarte posibil sa aiba in garderoba lor si sandale de plastic. Este vorba de sandalele din poza de mai sus care sunt in trend si se care se vand foarte bine in momentul de fata. Sunt foarte usoare, vin in design-uri diferite, culori diferite si de aceea toata lumea le iubeste.

Putin stiu, insa, ca aceste sandale pot fi periculoase pentru sanatate. Un studiu ce a fost realizat in Germania a descoperit ca aceste sandale sunt confectionate dintr-un material cancerigen.
In acest studiu, oamenii de stiinta au selectat 10 perechi de sandale saboti produse de cel mai bun brand de pe piata si apoi le-au analizat intr-un laborator. Rezultatele descoperite sunt de-a dreptul socante. Aproape 60% din acesti saboti au in componenta lor hicrocarburi policiclice aromatice.
Hidrocarburile aromatice policiclice (HAP sau PAH, prescurtarea din engleza), cunoscute si ca hidrocarburi aromatice polinucleare, sunt hidrocarburi compuse din cel putin doua nuclee aromatice condensate, care nu contin heteroatomi sau care au substituenti. Naftalina este cel mai simplu exemplu de HAP. Aceste arene polinucleare se gasesc in uleiuri, carbuni si gudroane, si sunt adesea produsi secundari rezulti la arderea combustibililor.
Aceste substante sunt cancerigene si pot provoca o mutatie a celulelor odata ajunse in corp.

Substantele sunt extrem de nocive si indata inhalate ajung direct in organism. Se pare ca acestea nu sunt singurele substante cancerigene din componenta sabotilor. Aproximativ 70% din sandalele de plastic sunt alcatuite din solventi si metale grele care sunt extrem de daunatoare sanatatii noastre.  Substantele pot intra in organism si prin piele asa ca asigurati-va ca va puneti sosete inainte de a va incalta cu ele.

Sandalele originale Crocs (asa se numesc acesti saboti), nu contin hicrocarburi policiclice aromatice, insa contin alte patru solventi cancerigeni.
Ceea ce trebuie sa retineti este faptul ca frumoasa voastra colectie de sandale poate fi responsabila de imbolnavirea de cancer. Cel mai bine este sa aruncati deindata sandalele saboti Crocs si sa nu le mai cumparati indiferent cat de frumoase si de confortabile ar fi.

Nota Bene! Multe tipuri de carne procesata sunt afumate ca si parte a procesului de uscare, ceea ce cauzeaza formarea hidrocarburilor aromatice policiclice. Acestea se pot forma si atunci cand carnea este gatita la grill. Atunci cand grasimea se scurge pe sursa de caldura si se produce fum in exces, acest fum se imprima in mancare, transferand hidrocarburile aromatice policiclice, cauzatoare de cancer, in carne.

Cu totii ne dorim sa aratam bine, insa, inainte de toate trebuie sa ne asiguram ca ne si simtim bine. Alimentatia este foarte importanta pentru o sanatate perfecta, insa, le fel de importante sunt si materialele hainelor sau incaltamintelor pe care le purtam zi de zi. Ganditi-va la aceste aceste lucruri data viitoare cand veti mai merge la cumparaturi.

___________

Sursa – http://ortodoxinfo.ro/2017/04/20/daca-aveti-aceste-tipuri-de-sandale-aruncati-le-imediat-s-descoperit-ca-aceste-sandale-sunt-confectionate-dintr-un-material-cancerigen/