Sursa: http://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/15393-thauma-delfinia-ebgalan-eikona-tis-panagias-stin-akti
La adresa de mai sus se află articolul următor, publicat de Hristos Mihailidis, pe site-ul romfea.gr, în data de 14 iunie 2017:”Un eveniment minunat și neobișnuit, care ne amintește de cele scrise în Viețile Sfinților, s-a întâmplat în Rusia, la Soci (conform Wikipedia – oraș situat pe malul vestic al Mării Negre, în prezent fiind cea mai importantă stațiune balneară și de agrement din Rusia, numită și „capitala” neoficială a „Rivierei caucaziene”).

Concret, un grup de delfini a scos la țărmul mării o icoană a Maicii Domnului, în fața privirii uimite a oamenilor care se aflau pe plajă.

Evenimentul a fost dat publicității de un colonel al armatei ruse și de soția lui, care au văzut cum delfinii înoată foarte aproape de țărm și că aduc spre plajă un obiect.

Când delfinii s-au îndepărtat de țărm, cei doi soți s-au apropiat de locul acela, unde au văzut un obiect acoperit cu nămol.

Curățind obiectul, soția colonelului a văzut că era vorba despre o icoană a Maicii Domnului și L-a slăvit pe Dumnezeu pentru această minune.

Trebuie remarcat faptul că nimeni nu știe cum a ajuns icoana în adâncul Mării Negre, dar și modul cum au transportat-o delfinii până pe litoral rămâne inexplicabil.

În final notăm faptul că respectivul colonel a dus icoana la Moscova, cu nădejdea să i-o arate patriarhului Kirill și să îi relateze întâmplarea minunată.”

 

traducere din greacă de

pr. Ciprian Staicu

_______________

Sursa – http://prieteniisfantuluiefrem.ro/2017/06/15/delfinii-si-icoana-maicii-domnului-slavit-sa-fie-numele-preacuratei-in-veci/