US President Donald Trump visits the Western Wall, the site where Jews pray, in Jerusalem’s Old City on May 22, 2017.
/ AFP PHOTO / MANDEL NGAN

Din omiliile Sfântului Ipolit, episcopul Romei, martirizat pentru credință la mijlocul veacului al doilea, am selectat două scurte fragmente. 

 

– Unul despre timpul în care vor propovădui Sfinții Prooroci Ilie și Enoh. Înainte de încoronarea lui Antihrist îl vor demasca pe înșelător și îi vor încuraja pe cei care vor să se mântuiască să nu primească pecetea pe mâna dreaptă sau pe frunte. Dumnezeu le va da putere Sfinților Prooroci Ilie și Enoh să nu fie vătămați timp de 3 ani și jumătate, perioadă în care creștinii greu încercați nu vor fi lipsiți de ajutor pentru a respinge înșelările lui Antihrist. După ce proorocii vor fi uciși, în cele din urmă tiranul își va primi pedeapsa și Hristos va veni întru Slava Sa.

 

„Și va întări făgăduința la mulți o săptămână, și în mijlocul săptămânii va înceta jertfa și turnarea, și în Biserica (Sfântă) va fi urâciunea pustiirilor, și până la Sfârșitul vremii nu va înceta pustiirea” (Daniel 9, 27).

“Săptămâna la care face referire profetul înseamnă cei șapte ani care se vor derula la sfârșitul veacurilor. Cei doi profeți împreună cu Ioan vor avea la dispoziție jumătate din această săptămână de ani pentru a denunța în toată lumea stăpânirea Antihristului. O mie două sute șaizeci de zile vor propovădui în lume. Îmbrăcați în haine de păr, adica în hainele cernite ale durerii și pocăinței.”

 

-Al doilea fragment este despre timpul în care va fi construit templul lui Solomon. Atenție, templul va fi zidit după ce Antihrist va fi încoronat împărat. Faptul că templul lui Solomon nu a fost încă ridicat nu înseamnă însă că vremurile apocaliptice nu au început… Templul lui Solomon va fi zidit în vremea în care va avea loc și  pecetluirea cu semnul fiarei.

 

“Ridicat la demnitatea împărătească, va face război. Apoi va zidi templul Ierusalimului, pe care îl va termina foarte repede și îl va da iudeilor. Apoi se va arăta atât de mândru, încât se va înălța deasupra a toate și a tuturor și va profera hule la adresa lui Dumnezeu, crezând ticălosul despre sine că este împărat veșnic a toată lumea, neînțelegând nenorocitul că împărăția lui va fi desființată repede și că îl va cuprinde focul ce îi este pregătit lui și tuturor celor ce-l ascultă și lucrează pentru el.”

 

Citiți aici profeția Sfântului Ipolit al Romei despre Antihrist și sfârșitul lumii.

(Recomandăm articolul, nu și site-ul în general, ai cărui autori încurajează trădarea credinței prin pomenirea episcopilor ecumeniști)

___________

Sursa – Despre Apocalipsă. Când va fi zidit templul lui Solomon? – OrtodoxLogos