Cu participarea mitropolitului Hrisostom de Messina (Grecia), joi, 30 martie, ora 17:00, în Aula Magna „Enrico Nicodemo“ a Institutului Ecumenic pentru Studii ecumenico-patristice „Sfântul Nicolae“ din Bari, Italia va avea loc între ortodocși și papistași colocviul teologic pe tema pseudo-sinodului din Creta.

Vor lua parte Francesco Cacucci, Arhiepiscopul Mitropolitan de Bari-Bitonto și Mare Cancelar al Facultății de Teologie Pugliese, Mons. Ambrogio Sperafico, Episcopul de Frosinone și Președintele Comisiei ICE pentru Ecumenism și Dialog, mons. Hrisostom Sabbatos, Mitropolitul de Messina (Grecia), prof.Constantin Preda de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București.

„Sfântul și Marele Sinod a fost o mare de comuniune pentru întreaga Biserică Ortodoxă și pentru lume, ale cărei fructe se culeg încet“.
(Bartolomeu I, Arhiepiscop al Constantinopolului)

 

 

NOTĂ OrtodoxInfo

Desigur, fructele se văd din plin. Dezbinare peste dezbinare, trădare peste trădare. Acestea sunt roadele unui sinod tâlhăresc, lipsit de insuflarea Duhului Sfânt.

Cât despre sinaxa anti-ecumenistă de pe 4 aprilie actualizăm cu câteva informații de la părintele Matei Vulcănescu:

Aceasta conferinta interortodoxa va aborda problema intreruperii canonice a pomenirii episcopilor care accepta pseudo Sindoul din Creta.

Oprirea pomenirii = schisma? etc. In ce conditii este schisma? In ce conditii nu este schisma? Va fi foarte actuala! Eu va recomand sa mergeti!

    E o mare surpriză pentru mulţi faptul că părintele Theodoros Zisis a primit felicitări din partea multor ierarhi ai Bisericii Greciei pentru întreruperea pomenirii, arătând că aceşti ierarhi nu sunt străini de tradiţia Bisericii, unii explicând faptul că din motive tactice nu întrerup pomenirea dar sunt într-un suflet şi o inimă cu cei care au întrerupt pomenirea colegilor lor ierarhi care predică sau impun diferite erezii eclesiologice (denumite simbolic- ecumenism- materializat prin pseudo Sindoul din Creta) în eparhiile lor sau în general.

 

4 Aprilie 2017 Ora 5 PM

La Complexul Nuvelle kilometrul 7  Salonic- Oreokastro, autobuzul 56, Statia Lidl  

Organizeaza: Parinti Aghioriti, Societatea de Studii Patristice, Sinaxa  Cretanii Ortodocsi
Vor conferenţia:
    – din partea Societăţii de Studii Patristice-Părintele Theodoros Zisis, Profesor Emerit al Facultăţii de Teologie din Salonic
 -Protoprezbiter Dr. Anghelos Anghelakopulos, Colaborator- consilier pe probleme de erezie – din partea Mitropoliei Pireului
– din partea monahilor aghioriţi monahul Epifanie Kapsaliotis şi monahul Sava Lavriotul
– din partea pleromei Bisericii Ortodoxe Române care respinge Creta:  teolog Mihai Silviu Chirilă
Vor Saluta conferinţa reprezentanţi ai Bisericii Ortodoxe din Republica Moldova, România, Ucraina, Sfântul Munte Athos (Gheron Gavriil) etc.
notă:
Biserica Ortodoxă Română nu este numai Patriarhul şi Sinodul sau clericii în general, orice mirean membru deplin al Bisericii Ortodoxe Locale din România reprezintă prin mărturisirea lui ortodoxă Biserica Locală din care face parte, instituţionalizarea excesivă a Bisericii este de fapt rodul clericalismului şi duce inevitabil la secularism, extremele ducând întotdeauna la extreme.
cu drag,
preot Matei Vulcanescu
________________