Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș (FCRCHM) îi transmite Premierului Viorică Dăncilă, printr-un comunicat de presă dat astăzi publicității, să nu modifice ordonanța privind Codul administrativ în sensul celor solicitate de UDMR.

Preşedintele UDMR, Klemen Hunor, a declarat, marţi, că a discutat cu premierul Viorica Dăncilă despre posibilitatea revenirii la Codul Administrativ aprobat în Parlament.

FCRCHM a reacționat astăzi printr-un comunicat de presă în care îi solicită Premierului Viorică Dăncilă să nu facă pe plac UDMR și Ungariei și să nu modifice ordonanța privind Codul administrativ.

Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș (FCRCHM), organizație civică reprezentativă a celor 400.000 de români din județele Transilvaniei de Sud-Est, a aflat din presa centrală despre faptul că președintele UDMR, Kelemen Hunor, a discutat cu premierul Viorica Dăncilă despre posibilitatea revenirii la Codul Administrativ aprobat în Parlament.

FCRCHM solicită Prim-ministrului Viorică Dăncilă să nu modifice ordonanța privind Codul administrativ în sensul celor solicitate de liderul UDMR Kelemen Hunor.

Conducerea FCRCHM reamintește faptul că prevederile pe care UDMR și le dorește a fi introduse în Codul administrativ sunt extrem de toxice pentru statul național unitar român și pentru climatul interetnic din România, motiv pentru care aceste prevederi au și fost declarate anul trecut de către Curtea Constituțională ca fiind neconstituționale.

Reiterăm faptul că prevederile pe care UDMR le dorește reintroduse în Codul administrativ, și care au fost declarate neconstituționale în toamna anului 2018, impun obligativitatea folosirii limbilor materne ale minorităţilor naţionale nu doar autorităţilor administraţiei publice locale şi serviciilor publice deconcentrate, enumerate limitativ de Legea fundamentală, ci şi instituţiilor publice aflate în subordine, organismelor prestatoare de servicii publice şi de utilitate publică de interes local sau judeţean, precum şi prefecturilor, ceea ce contravine art. 120 alin. (2) din Constituţie. În acest fel, se nesocoteşte obligaţia constituţională a existenţei unei ponderi semnificative ca premisă a folosirii limbii materne a persoanelor aparţinând unei minorităţi naţionale în relaţia cu autorităţile publice, pragul de 20% devenind opţional, iar nesocotirea lui este lăsată la arbitrariul organelor deliberative sau chiar a unei singure persoane în cadrul instituţiilor sau autorităţilor cu conducere unipersonală.

De asemenea, UDMR urmărește introducerea formularelor bilingve în administraţie, fapt ce determină deteriorarea statutului de limbă oficială al limbii române. Se dorește introducerea caracterului obligatoriu al limbii maghiare în instituţiile prefectului şi serviciile publice deconcentrate ale ministerelor.

Reiterăm de asemenea și faptul că Guvernul României este obligat să protejeaze caracterul constituţional de unică limbă oficială a limbii române, în acord şi cu preambulul Cartei Europene a limbilor regionale sau minoritare, potrivit căruia protecţia şi încurajarea limbilor regionale sau minoritare nu trebuie să se facă în detrimentul limbilor oficiale şi a necesităţii de a le însuşi.

În acord cu Carta Europeană a limbilor regionale sau minoritare, Constituţia reglementează dreptul de utilizare a limbii minoritare sau regionale numai în raport de existenţa în cadrul unei Unităţi Administrativ Teritoriale a unei ponderi semnificative a cetăţenilor aparţinând unei minorităţi naţionale. De asemenea, se cuvine menţionat că în raportul Comisiei de la Veneţia, din octombrie 2001, cu privire la tratamentul preferenţial acordat minorităţilor naţionale, se precizează că acest tratament preferenţial „nu poate să fie acordat în alte domenii în afară de educaţie şi cultură, decât în cazuri excepţionale”.

Raportul Comisiei nu menţionează în niciun fel tratamentul preferenţial în domeniul administraţiei publice. Introducerea limbii maghiare în instituţiile de stat nu face decât să izoleze mai mult cele două comunităţi, română şi maghiară, şi să adâncească separatismul în relaţiile interetnice.

În forma dorită de UDMR, Codul Administrativ al României nu face altceva decât să reducă aproape de disoluţie autoritatea statului român în unele zone ale ţării, în care populaţia românească este redusă numeric şi va favoriza obţinerea autonomiei teritoriale pe criteriu etnic şi formarea unei enclave etnice, în inima României. Astfel românii din judeţele Covasna, Harghita şi parţial Mureş, în care sunt numeric minoritari, nu vor mai avea nicio şansă de supravieţuire.

FCRCHM atrage atenția Prim-ministrului Viorică Dăncilă cu privire la faptul că ministrul afacerilor externe din Ungaria, Péter Szijjártó, a declarat că noul Cod administrativ al României în varianta deja adoptată este inacceptabil, ca atare o modificare a acestuia în interesul Ungariei ar echivala cu un veritabil act de trădare națională.

Guvernul României trebuie să acționeze în interesul național al României, nu în interesul unei puteri străine sau al unor persoane și organizații care militează împotriva asigurării unui climat normal de conviețuire interetnică și împotriva Statului Național Unitar.

De aceea, pentru argumentele de mai sus, solicităm imperativ Guvernului României să nu modifice ordonanța privind Codul Administrativ al României în sensul solicitat de UDMR.

Biroul de presă al FCRCHM Sfântu Gheorghe, 3 iulie 2019 

 

La presiunea UDMR, guvernul întoarce Codul Administrativ. Miza: folosirea limbii minorităților în administrația locală

Foto: Kelemen Hunor și Viktor Orban. Inquam Photos / Ghiță Porumb

Guvernul ar relua azi într-o ședință discuțiile pe Codul Administrativ, ordonanță de urgență adoptată deja săptămâna trecută, dar nepublicată încă în Monitorul Oficial, au declarat pentru G4Media.ro surse guvernamentale. Noile discuții ale guvernului ar avea ca scop reglementarea modului în care pot fi utilizate în administrația locală limbile minorităților. Proiectul nu este trecut pe ordinea de zi a ședinței, dar poate fi pus pe ordinea suplimentară la cererea ministerului inițiator – în acest caz Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Potrivit unor surse guvernamentale, marți au fost convocați mai mulți reprezentanți ai ministerelor pentru a opera modificări la Codul Administrativ.

Aceasta este ultima săptămână în care guvernul mai poate adopta ordonanțe de urgență, dat fiind că e ultima săptămână în care Parlamentul este reunit în sesiune.

Nu este clar, din punct de vedere strict formal, cum va putea Guvernul să modifice un text deja adoptat în precedenta ședință de guvern, dar care n-a fost publicat încă în Monitorul Oficial.

Decizia guvernului de a modifica o OUG deja adoptată vine după întâlnirea de ieri a premierului Dăncilă cu Kelemen Hunor, întâlnire în care șeful UDMR i-a cerut revenirea la varianta Codului Administrativ votată în Parlament, susţinând că legea adoptată de Guvern conţine foarte multe schimbări, inclusiv legate de folosirea limbii materne în administraţia locală.

”Am discutat și despre noul Cod Administrativ, în legătură cu care am subliniat că, în opinia noastră, versiunea votată de Parlament este mai bună din perspectiva folosirii limbii materne pentru minoritățile naționale. Am cerut premierului ca în cursul saptămânii să revină asupra acestui aspect”, a scris Hunor marți pe Facebook după întâlnirea cu Dăncilă.

„I-am spus că drepturile câştigate, e un principiu, rămân drepturi câştigate, nu se anulează, nu se atinge de drepturile câştigate. Şi acolo scrie că în funcţie de datele statistice, de recensământ, drepturile câştigate vor fi retrase dacă se schimbă procentul în interiorul unei unităţi administrative. Am spus că nu este corect şi ar trebui să se gândească la modificare la acel articol unde scrie că interesul public naţional tot timpul este prioritar faţă de interesul public local. Asta înseamnă că orice guvern va încăleca administraţia locală şi administraţia locală permanent va fi sub presiune autorităţilor centrale, ceea ce nu este ok”, a arătat Kelemen”, a spus Kelemen Hunor pentru Agerpres.

Și ministrul de Externe din Ungaria, Péter Szijjártó, consideră că şi noul Cod administrativ al României este unul inacceptabil, susținând că ar întoarce România cu zece ani în urmă, adică ar fi contrar standardelor europene privind obligaţiile bilaterale şi respectarea drepturilor deja dobândite ale minorităţilor, potrivit MTI.

Potrivit agenției maghiare de presă MTI, care citează Serviciul de Asistenţă Juridică în Domeniul Minorităţilor „Mikó Imre”, guvernul a eliminat din Codul Administrativ prevederi precum cea care obligă la afişarea şi în limba minorităţilor a denumirilor străzilor, pieţelor şi parcurilor în acele localităţi unde populaţia minoritată depăşeşte 20 la sută. Printre articolele scoase se numără şi formularele tipizate în limba minorităţilor, precum şi introducerea pragului alternativ pentru folosirea drepturilor lingvistice.

Articolul referitor la folosirea limbilor minorităților:

  • Varianta adoptată de Guvern:
    • Art. 94. – Folosirea limbii minorităţilor naţionaleÎn unităţile/subdiviziunile administrativ-teritoriale, în care cetăţenii aparţinând unei minorități naţionale au o pondere de peste 20% din numărul locuitorilor, stabilit la ultimul recensământ, autorităţile administraţiei publice locale, instituţiile publice aflate în subordinea acestora, precum și serviciile publice deconcentrate asigură folosirea, în raporturile cu aceştia, și a limbii minorităţii naţionale respective, în conformitate cu prevederile Constituţiei, ale prezentului cod şi ale tratatelor internaţionale la care România este parte.
  • Varianta anterioară, adoptată de Parlament (legea a fost declarată neconstituțională):
    • Art. 94. – Folosirea limbii minorităţilor naţionale(1) În unităţile/subdiviziunile  administrativ-teritoriale, în care cetăţenii aparţinând minorităţilor naţionale au o pondere de peste 20% din numărul locuitorilor, autorităţile administraţiei publice locale, instituţiile publice aflate în subordinea acestora, organismele prestatoare de servicii publice şi de utilitate publică de interes local sau judeţean, precum şi prefecturile, serviciile publice deconcentrateau obligaţia să asigure în raporturile cu aceştia, folosirea limbii minorităţii naţionale respective, în conformitate cu prevederile Constituţiei, ale prezentului Cod şi ale tratatelor internaţionale la care România este parte.(2) Autorităţile şi instituţiile publice, precum şi celelalte entităţi juridice prevăzute la alin. (1), prin hotărârea organelor lor deliberative sau după caz, organelor de conducere pot decide asigurarea folosirii limbii minorităţilor naţionale în unităţile administrativ-teritoriale în care cetăţenii aparţinând minorităţilor naţionale nu ating ponderea prevăzută la alin. (1).

____________________

Surse: – https://ortodoxinfo.ro/2019/07/03/fcrchm-catre-premierul-dancila-modificarea-ordonantei-codului-administrativ-in-sensul-celor-solicitate-de-udmr-un-veritabil-act-de-tradare-nationala/

și – https://ortodoxinfo.ro/2019/07/03/surse-la-presiunea-udmr-guvernul-intoarce-codul-administrativ-miza-folosirea-limbii-minoritatilor-in-administratia-locala/

ATENȚIE!!!: situl ortodox.info este neo-ecumenist