Joi 22 octombrie 2020 – Curtea de Apel Târgu-Mureș – video:

.
”Ieșind pe poarta Curții de Apel Târgu-Mureș, împreună cu doamna avocat Marina-Ioana Alexandru, după ce dosarul de la CNCD a fost judecat pe fond, excepțiile fiind respinse.
.
Pe scurt, a fost reclamată întreaga mea activitate pe Calea Neamului si 14 texte scrise pe Fb. despre Codul Administrativ, Valea Uzului, fenomenul de maghiarizare, Cheile Bicazului, precum si un citat din Mihai Eminescu.
.
CNCD a respins dosarul bazându-se pe o chestiune tehnică, iar acum, la solicitarea fundației maghiare, Curtea de Apel Mureș l-a judecat pe fond.
.
Acuzațiile au fost: discriminare, incitare la ură, propagandă naționalist-șovină. Până marți urmează să mai depunem concluziile scrise, iar miercuri sau joi se va da verdictul. După pledoaria extraordinară a avocatei mele, care a pus într-un context juridic argumentele noastre, invocând deasemenea si datoria sacră a fiecărui cetățean de a apăra Țara, am vorbit și eu, punând accentul pe dreptul la libertatea de exprimare si acțiune românească și pe faptul că prin tot ceea ce am scris si făcut nu am atacat minoritatea maghiară, ci politica UDMR si a Ungariei, îndreptată împotriva Constituției României și a Statului Național Român, marșurile si mitingurile organizate la București, fiind desfășurate în acest sens.
.
Am spus deasemenea că celelate acțiuni, prin care am dăruit costume naționale copiilor, daruri de Sfântul Nicolae sau de Crăciun, premii de sfârșit de an școlar, elevilor, icoane și steaguri tricolore cu prilejul Zilei Naționale, românilor din Inima Țării, precum si alimente de bază celor aflați în nevoie, au avut menirea de a întări identitatea românească si nu de a discrimina pe cineva. La fel, acțiunile si textele referitoare la Cimitirul Internațional al Eroilor de la Valea Uzului au avut scopul de a cinsti memoria Eroilor Armatei Române si nu de a incita la ură, spre exemplu.
.
Am încredere că dreptatea si adevărul vor triumfa si că Libertatea de a fi Român, de a gândi și acționa românește în propria țară nu va fi pedepsită de o instanță judecătorească.
.
Vreau în mod deosebit să le mulțumesc din tot sufletul celor care au fost cu mine la Curtea de Apel în ziua judecății,
Crina Palas,
Anita Toporeanu,
Camelia Cioca,
Florin Palas (interzis pe Fb),
Bratu Luis,
Marin Maftei și tinerilor din Grupul NOI,
Pompiliu Diplan,
Gabi din Brașov,
Gheorghe Samoila

și

Marin Balacean din Covasna,

grupului de români din Târgu-Mures, în mod deosebit domnului Dorin Suciu

care mi-a dăruit cartea Neorevizionismul Ungar, scoasă în lumina tiparului prin efort propriu.

.
Le sunt recunoscător pentru sprijin tuturor prietenilor de pe Fb care mi-au trimis nenumărate mesaje și comentarii de încurajare, dovedindu-se astfel încă odată ca luptă pentru România este încă vie.
.
Multumesc deasemenea publicațiilor care au relatat toată această chestiune, anume ActiveNews, Cuvântul liber din Targu Mureș, Buletin de Carei, Mesagerul de Covasna, Glasul.info.
..
Împreună mergem cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc, iar pe 25 oct, ora 16, ne vedem la Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului!
.
Lupta este în desfășurare!
.
Doamne ajută!”
Mihai Târnoveanu
__________