Select Page

Hotărâre periculoasă a CEDO: Vaccinarea obligatorie este „necesară într-o societate democratică”. Deocamdată, se referă la vaccinarea copiilor și NU privește serurile experimentale anti-Covid

Hotărâre periculoasă a CEDO: Vaccinarea obligatorie este „necesară într-o societate democratică”. Deocamdată, se referă la vaccinarea copiilor și NU privește serurile experimentale anti-Covid
DE VLAD PÂRĂU  /   ȘTIRI    /   Actualizat: Joi, 08 aprilie 2021, 23:32
.
Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), sesizată de părinți ai unor copii cărora li s-a refuzat accesul la o grădiniță din Cehia pe motiv de nevaccinare, a stabilit joi, într-o hotărâre a instanței sale supreme – Marea Cameră -, că vaccinarea obligatorie este „necesară într-o societate democratică”, relatează Știri pe Surse. Decizia CEDO nu face referire la Covid-19, dar unii comentatori susțin că ar fi aplicabilă și în acest caz. Augustin Zegrean se numără printre aceștia.
.
CEDO stabilește în hotărârea din 8 aprilie 2021 că vaccinarea obligatorie a copiilor în Cehia împotriva a nouă boli – între care difterie, tetanos, poliomielită – nu ar constitui o încălcare a dispozițiilor Convenției Europene a Drepturilor Omului în privința „dreptului la respectarea vieții private”.
.
„Politica vaccinării urmărește obiective legitime de protecție a sănătății și a drepturilor celorlalți prin faptul că ea îi protejează atât pe cei care sunt vaccinați, cât și pe cei care nu se pot vaccina din motive medicale”, consideră Curtea.
.
Persoanele care nu se pot vaccina din motive medicale, relevă CEDO, sunt „tributare imunității colective în a se proteja de boli grave contagioase”.
.
Cehia ”beneficiază, astfel, de o amplă marjă de apreciere în acest context”, stabilește Marea Cameră a CEDO – ale cărei hotărâri nu pot să fie atacate în apel -, care arată că „interesul superior al copiilor trebuie să primeze în toate deciziile care-i privesc”.
.
Astfel, în cazul în speță, dacă „neprimirea copiilor reclamanți la grădiniță a implicat pentru ei pierderea unei ocazii cruciale în a-și dezvolta personalitatea”, „este vorba despre o măsură mai degrabă preventivă decât punitivă, ale cărei efecte au fost limitate în timp”, potrivit instanței.
.
Hotărârea CEDO poate fi citită accesând comunicatul de presă.
.
După aflarea acesteia, în România comentariile nu au încetat să curgă, atât pro cât și contra. Augustin Zegrean, fost președinte al CCR, a afirmat că respectiva decizie a CEDO va da tonul unei practici europene în domeniul vaccinării, nu numai pentru copii și nu numai pentru bolile obișnuite, ci și pentru noul coronavirus. La polul opus, avocatul Gheorghe Piperea critică această decizie, spunând că încurajează „apartheidul sanitar” și segregarea societății între oameni vaccinați și oameni neliberi.
.
Fostul președinte al Curții Constituționale a României (CCR), Augustin Zegrean, a declarat joi seară, la B1 TV, că „va fi o practică europeană după această decizie”, care ar putea influența și vaccinarea împotriva noului coronavirus.
.
„Va fi o practică europeană după această decizie. Nu numai pentru copii. Uitați-vă ce spune comunicatul CEDO, spune că vaccinarea este o problemă de solidaritate socială”, a declarat fostul președinte al CCR, citat de Știri pe Surse.
.
Întrebat dacă această decizie ar putea determina și obligativitatea vaccinării Covid, care nu era menționată în cauză, Augustin Zegrean a răspuns: „Da, dacă un stat care face parte din Consiliul Europei, va dispune mâine obligativitatea vaccinării împtriva COVID-19, nu vei mai avea ce face pentru că, în ultimă instanță, când te judeci cu statul, te judeci la CEDO și CEDO va spune că bine a făcut statul acela”.
.
Opinia lui „entuziastă” e contrabalansată de „pesimismul” avocatului Gheorghe Piperea, care întrevede în obligativitatea vaccinării apusul libertății.
.
„Democrația a apus. Suntem în plini zori plumburii ai totalitarismului sanitar. CtEDO a dat undă verde vaccinării obligatorii a copiilor. De acum încolo vaccinarea obligatorie a tuturor, cu toate serurile considerate „necesare” de micii mesia medico-știițifico-fantastici, precum și apartheidul sanitar, au cale libera – o autostradă cu 5 benzi pe sensul de mers. Mă întreb ce vor zice turcii, rușii, ucrainienii etc., care nu fac parte din UE, precum și cei 48 de reprezentanți ai statelor membre ale Consiliului Europei, care au recomandat ca vaccinarea să NU fie obligatorie, iar certificatul/pașaportul de vaccinare să nu împartă oamenii în cetățeni „liberi” și paria legați de glie”, a scris Gheorghe Piperea pe social media.
.
Pe mulți i-a luat prin surprindere o asemenea abordare din partea CEDO, care și-a construit o reputație din apărarea drepturilor și libertăților omului comparabilă în plan laic cu „infailibilitatea” papală. Totuși, CEDO e mai mult decât înclinată spre failibilitate, având în vedere infiltrarea ei de foști membri sau apropiați ai rețelei Soroș, de orientare neomarxistă și liberticidă. Mai mult, ActiveNews a dezvăluit recent că Uniunea Europeană avea în plan universalizarea vaccinării încă din 2018, existând deja o foaie de parcurs privind implementarea pașapoartelor de vaccinare la nivelul tuturor statelor membre, iar asta în lipsa pandemiei – la acea vreme.
.
În România se află la Parlament un proiect de lege a vaccinării care prevede obligativitatea acestei proceduri. Împotriva ei s-au pronunțat atât asociații ale medicilor, cât și reprezentanții societății civile, fie că vorbim de Starea de LibertateCalea NeamuluiAlianța Părinților sau NEAMUNIT. Renunțarea la obligativitatea vaccinării și la pașapoartele Covid a fost una dintre marile cerințe ale protestelor stradale din ultimele săptămâni, potrivit Proclamației de la București.
_________________

Sursa  – (EXTREM DE MPORTANT!!! – ACESTA ESTE UN SIT ECUMENIST!) – Hotărâre periculoasă a CEDO: Vaccinarea obligatorie este „necesară într-o societate democratică”. Deocamdată, se referă la vaccinarea copiilor și NU privește serurile experimentale anti-Covid | ActiveNews

.

.

DEȘTEAPTĂ-TE ROMÂNE !!!

.

CĂUTAȚI ORICE CUVÂNT ORI EXPRESIE CARE VĂ INTERESEAZĂ DIN ACEST SIT, TASTÂNDU-L ÎN 

SECȚIUNEA ”CĂUTARE”

DIN PARTEA DREAPTĂ-SUS, APOI APĂSAȚI TASTA ENTER,

DACĂ FOLOSIȚI UN CALCULATOR (LAPTOP SAU DESKTOP),

SECȚIUNEA ”CĂUTARE” ESTE AȘA CUM ARATĂ IMAGINEA DE MAI JOS:

.

DACĂ FOLOSIȚI UN TELEFON MOBIL (SMARTPHONE),

SECȚIUNEA ”CĂUTARE” ESTE LA FINALUL ORICĂRUI ARTICOL DIN SITUL

WWW.ROMANORTODOX.INFO 

DEASUPRA SECȚIUNII ”ULTIMELE ARTICOLE”,

AȘA CUM SE VEDE ÎN IMAGINEA DE MAI JOS:

.

SĂ NE FIE DE FOLOS!

.

MĂRTURISEȘTE ADEVĂRUL, FĂ-ȚI DATORIA DE CREȘTIN,

DE A-ȚI IUBI APROAPELE CA PE TINE ÎNSUȚI,

ACUM, ASTĂZI, CÂT SE MAI POATE!!!

AȘA SĂ NE AJUTE DUMNEZEU !

.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Subiecte