Filmul Silence(2016), un film NOCIV care te învață că a SCUIPA pe CRUCE, a CĂLCA pe ICOANĂ și  a NEGA că ești CREȘTIN nu este LEPĂDARE, ci SUPRAVIEȚUIRE

Învățătura promovată în acest film vine din partea unora care doar se autointitulează creștini, căci pe adevărații creștini îi găsim doar în credința ortodoxă, singura mântuitoare.

Filmul este unul nociv, deoarece prezinta o varietate de situatii la limita dintre viata si moarte in care lepadarea apare ca o forma de aparare a crestinismului. Altfel spus, cum ar putea supravietui crestinismul, daca si ultimul crestin moare? De aceea filmul se numeste ,,Tacerea”, fiindca se promoveaza un crestinism doar in ascuns, doar in sufletul fiecaruia, fara o manifestare exterioara. Dar, tocmai aici e problema, in felul acesta crestinul este golit de esenta sa, ne mai fiind astfel crestin.

Iata actiunea filmului:

In secolul al XVII-lea doi pastori iezuiti portughezi pornesc o calatorie in Japonia in incercarea de a-i da de urma mentorului lor, despre care se zvonise ca renuntase la credinta si sa duca catolicismul mai departe.

Gasesc o calauza care-i introduce pe cei pastori in Japonia. Calauza era un ,,crestin”  martor la  uciderea familiei sale, o familie care nu s-a lepadat de credinta. De frica sa nu pateasca la fel, adica sa-si piarda viata, acesta se lepada apoi la tot pasul.

Unul dintre cei doi pastori devine personajul principal. El promoveaza intens lepadarea. Desi este preot, culmea, in loc ca acesta sa nu abdice de la credinta sa, isi da acordul si ii iarta de acest pacat pe toti crestinii care o fac.

Scenele de lepadare sunt greu de privit pentru un crestin adevarat:

A calca icoana in picioare si a scuipa pe cruce:

Asta in timp ce unii crestinii au parte de asa ceva:

Pastorul, personajul principal, ajunge sa-si gaseasca mentorul, care intr-adevar abdicase de la credinta sa, dupa cum se zvonise.

Calauza care se tot lepada, a ajuns sa tradeze pe toata lumea, inclusiv pe pastor. Scapase de problemele de constiinta, caci pastorul il deprinsese sa se spovedeasca dupa fiecare lepadare si fiecare tradare.Astfel, impreuna cu pastorul se insela crezand ca Dumnezeu il tot iarta.

In ultima parte a filmului, ni se prezinta cum pastorul tradat de calauza a ajuns un detinut in mainile japonezilor. Din cand in cand acesta este scos din celula sa si pus sa se lepede. El face exact ceea ce-i invata pe crestinii sai: calca pe icoana, scuipa pe cruce…iar iertarea incearca s-o obtina prin rugaciunile sale catre Dumnezeu.

Partea de final ni-l infatiseaza pe pastor, in celula sa, ajuns la sfarsitul vietii: incarcerat si lepadat. El moare tinand un crucifix ascuns in palma sa. Concluzia: el moare fiind un ,,crestin” in adancul sufletului. Noi stim ca a fi  crestin nu este compatibil cu ,,in ascuns”, sau ,,in tacere”.

Da, este adevarat ca au fost si vremuri de prigoana, cand crestinii au fost nevoiti sa-si traiasca credinta in ascuns, dar ajunsi in fata mortii, acestia il marturiseau pe Hristos. Acesta este crestinul adevarat, nu ceea ce ne invata filmul.

Să fim atenți, căci învățătura promovată în acest film vine din partea unora care doar se autointitulează creștini, căci pe adevărații creștini îi găsim doar în credința ortodoxă, singura mântuitoare.

 

Gândirea omului MODERN

Ce este cu adevarat trist, e faptul ca aceasta modalitate de gandire, specifica omului modern, o gasim si la crestinii ortodocsi.

Omul modern nu este in stare de sacrificiu suprem pentru credinta sa, asemenea inaintasilor sai.

Multi gandesc asemenea ideii promovate in film, ca poti fi crestin si in ascuns, ca dainuirea crestinismului tine de supravietuirea fizica a omului si nu de moarte. Doar ca Domnul ii aduna pe crestinii sai in cer, nu pe pamant.

Nu vă temeţi de cei ce ucid trupul, iar sufletul nu pot să-l ucidă; temeţi-vă mai curând de acela care poate şi sufletul şi trupul să le piardă în gheena.”

Altii au tot felul de idei, ca te poti cumva fofila, ca nu ai de ce sa sa recunosti ca esti crestin, in fata amenintarii ISIS, de exemplu, caci ISIS nu este grupare religioasa, ci una terorista. Cand vreodata a contat in fata lui Dumnezeu credinta calaului?

Ei uita ca in fata lui Dumnezeu conteaza raspunsul lor, nicidecum credinta luptatorilor ISIS.

Scris este: ,,Căci nu va suporta Domnul nimic rău din gura ta și ,,prin vorbele tale vei fi osandit”.

Sau: Oricine va mărturisi pentru Mine înaintea oamenilor, mărturisi-voi şi Eu pentru el înaintea Tatălui Meu, Care este în ceruri. Iar de cel ce se va lepăda de Mine înaintea oamenilor şi Eu Mă voi lepăda de el înaintea Tatălui Meu, Care este în ceruri.”

Observati polemicile care s-au nascut cand despre fapta crestinei din Siria s-a scris  ca este lepadare. Creștinul de astăzi este unul șmecheraș, descurcăreț, chiar și-n fața morții:

,,Dumnezeu ne vrea vii şi inteligenți, nu proşti şi morți.”

Asta este gandirea sa, a multora.

Oare așa a gândit și Brâncoveanu? Urmând aceeași logică ar însemna că el a fost de ,,n” ori un ,,prost”, căci a lăsat să-i fie uciși și fiii.

Așa că, ne întrebăm:

Care este defapt FALSA SI ADEVARATA IUBIRE FATA DE COPII? Cati dintre noi vom avea taria Sfantului Constantin Brancoveanu, aceea de a ne indemna copilasii ca mai bine sa accepte moartea decat sa se lepede de credinta. Si apoi sa-i vedem macelariti?

Oare așa au gândit și apostolii și toți cei martirizați pentru credință?

Iata, vedem cum omul modern isi stabileste singur criteriile pentru mantuire, iar a-ti da viata pentru credinta, nu este printre ele.

Avem și exemple recente bune de urmat, chiar dacă unii au și aici ceva de comentat:

Omul modern se gandeste: Cum ar putea un mercenar sa fie mucenic, cum sa ajunga el in rai? Dar talharul de pe cruce cum a putut ajunge primul in rai dupa Hristos? Nu faptele sale de talharie l-au adus in rai, ci credinta si pocainta sa in fata mortii.

Caci: ,,În ceea ce te voi găsi în aceea vei fi judecat”.

Să avem așadar grijă la toate formele pe care le îmbracă lepădarea, căci cursele vicleanului sunt foarte subtile, mai ales că trăim în veacul minciunii și al înșelării. Căci uneori lepădare poate fi chiar și să spui un simplu ,,poate”, ca o formă de îndoială. Lepădare este și acceptarea actelor cu cip și biometrice, culminând cu pecetea antihristică. Totul va fi foarte subtil, neavând o legătură aparentă cu credința și viața duhovnicească.

Considerând acceptarea peceții ca neavând legătură cu credința, asemenea grupării ISIS, ci doar cu ordinea statală, este ultima și cea mai mare greșeala pe care o poate face creștinul, tăindu-și definitiv șansele de mântuire.

_____________

Sursa – http://ortodoxinfo.ro/2017/10/10/lepadarea-ca-forma-de-supravietuire-crestinismului-o-teorie-nociva-pe-placul-crestinului-modern/