Astăzi am fost la instanță, înainte să mă cert cu polițiștii în Piata Victoriei.  La intrare am fost singurul avocat 😞 care a menționat că nu își dă acordul pentru a i se lua temperatura întrucât se încalcă legea 95/ 2006 a sănătății și lg. 46/2003 cu privire la drepturile pacientului. Am solicitat un cadru medical care să îmi măsoare temperatura și o încăpere unde această procedură să se realizeze în intimitate, întrucât este o procedură medicală care nu poate fi realizată de oricine ci de un cadru medical și nu se poate realiza în public.
.
Jandarmii, foarte respectuosi, au scris pe o foaie tot ce le-am spus, au recunoscut că nu au trecut în fișa postului această atributie. Am spus că nu accept un termometru cu infraroșu, dar că am termometrul meu electronic pentru subraț. Unul dintre jandarmi s-a dus la d-na judecătoare, mi-a adus monitorul oficial cu starea de alertă, i-am spus că știu legea, și mi s-a spus că pot să îmi iau temperatura cu termometrul meu. Am menționat că acordul meu este viciat întrucât este forțat de împrejurări, clienta mea putând fi prejudiciată prin lipsa mea din instanță.
.
Acum, am plecat de acasă cu 36,5. Am ajuns la instanță cu 37,1. După 5 minute de nervi aveam 37,2. Încă 5 minute și mă lua DSP.
.
Vă sfătuiesc să vă luați termometrul cu voi. Cele cu infraroșu pot da erori.
.
Nu vă enervati, nu aveți emotii, pentru că temperatura vă crește. Puteți să testați tot ce spun.  Chiar luați-vă temperatura din când în când și duceți-vă cu ceva timp înainte de a intra, altfel riscați să vă ia pe sus la spital.
.
Acum înțelegeti de ce este o mizerie? Acordul dvs este viciat, NEputând fi prezumat, dragi cetățeni. D-lor guvernanți, încă avem discernământ. Abuz total!
.
Dacă majoritatea avocaților tace și acceptă un astfel de abuz, ce șanse mai avem să ne recuperăm drepturile și libertățile cetățenești?
.
Ce șanse au copiii la examene să intre în școli, pe căldura aceea și emoțiile cumplite? O să ni-i ia pe sus!
..
Avocat Diana Iovanovici-Șoșoacă
.
.

Înaintăm Acțiune în Instanță împotriva Termoscanării

https://www.petitieonline.com/inaintam_actiune_in_instanta_impotriva_termoscanarii

.