Doamne ajută!

Frați şi surori,
întru Domnul nostru Iisus Hristos,
Vă trimit în ataşament acatistele Sf.Ier. Fotie cel Mare, Patriarhul Constantinopolului
si al Sf.Ier. Marcu Evghenicul, Mitropolitul Efesului.
Astazi, luni, 06.02.2017, sa-l cinstim si sa ne rugam Sfântului Ierarh Fotie cel Mare, Patriarhul Constantinopolului, pentru apărarea Ortodoxiei şi a Bisericii, pentru vădirea şi sfărâmarea tuturor ereziilor si mai cu seamă, a ereziei actuale, care este ECUMENISMUL(!!!) sau mai exact spus:
Ecumenismul sincretist inter-creştin şi inter-religios.
 
Aceasta erezie a ecumenismului, care integrează, pas cu pas, toate ereziile lumii căzute, a fost si este vădită de toți sfinții contemporani, de toți teologii ortodocşi (smeriți şi adevarați), de tot clerul si poporul ortodox, luminați din mila Domnului, datorita sinceritatii, râvnei şi smereniei lor.
Astfel, erezia ecumenismului este numita de catre unii părinți ca fiind „erezia secolului” (aşa o numesc: Pr. Gheorghe Calciu Dumitreasa, Pr. Adrian Fagețeanu … etc.), altii o numesc „erezia tuturor ereziilor” (aşa o numeşte Părintele Arsenie Boca), iar părinți ca Sf.Paisie Aghioritul, Arhim. Ilie Cleopa, Arhim. Arsenie Papacioc. Arhim. Iustin Pârvu o demască si o condamnă ferm, fără echivoc.
Dar cel mai hotarât, lămurit şi fundamentat, este desființată „pan-erezia” ecumenismului de catre cei mai mari teologi ai Ortodoxiei Universale a secolului nostru, care sunt Sf. Iustin Popovici si Părintele Dumitru Stăniloaiei, care o numesc: „pan-erezia timpurilor noastre”, „a-tot-erezie” sau „legiune” !!!…
Doamne Iisuse Hristose, Fiul lui Dumnezeu, stinge năvala păgânilor, pornirile ereticilor degrab le sfărâmă, le dezrădăcinează şi întru nimic le întoarce, cu puterea Sfântului Tău Duh! Amin!
Doamne miluieste!
Cu drag şi nădejde tare,
Spiridon, nevrednicul
P.S.
1. Atentie la viclenia prezentarii ecumenismului si „roadelor” sale ca fiind ecumenice, soborniceşti.
Exemple: „saptamana de rugăciune in comun cu ereticii”, „refacerii unitatii pierdute a bisericii”, „bisericile surori”, „potirul comun”, recunoasterea tainelor ereticilor papistasi, protestanti, neoprotestanti etc., recunoasterea acestor erezii ca fiind biserici (conform deciziilor Sinodului (neortodox) din Creta – 2016 iunie), „ecumenismul lucid”, „ecumenismul sobornicesc”, „casatoriile mixte”, minimalismul dogmatic”, „teoria ramurilor”, etichetarea apărătorilor Dreptei Credințe (Ortodoxiei) ca fiind tulburători, schismatici, eretici si multe alte inovații viclene ale ecumenismului satanic care vizeaza, unirea cu ereticii, strâmbarea Dreptei Credințe (Ortodoxia) si biruirea Bisericii.
2. Atenție! Fiind foarte vicleni si fățarnici, de la cei mai mari dintre „slujitori” si până la cei mai „smeriți” dintre mireni, putem sa-i descoperim pe ecumenistii (ereticii) înşelați sau înşelători prin faptul ca mimeaza desavarsit dragostea, evlavia si smerenia, dar le lipseşte Adevărul (miezul, esența).
3. Pentru a-i descoperi pe viclenii si fățarnicii ecumenisti, intrând în comunicare cu ei, dacă veti orienta dialogul în sfera faptelor ecumeniste evidente, a adevărului teologic canonic si a învățăturii sfinților părinți, îi veti observa agitându-se, înfierbântându-se, orientand dialogul în alta sferă, de cele mai multe ori finalizând prin a vă acuza, eticheta si/sau prin a abandona dialogul, afişând superioritate, mândrie, sfidare, adica ceea ce sunt ei de fapt, în orice caz fiind tulburați evident!
Dumnezeului Nostru Slava!
 
 
NOTĂ! 
Dupa cum spunea Sfantul Ierarh Nectarie al Eghinei, daca Sf.Ierarh Fotie cel Mare nu ar fi existat, cu adevarat nu ar fi existat nici Schisma între Apus si Rasarit, însă, nu ar mai fi existat nici Ortodoxie (Dreaptă Credință).