Mi-au plăcut foarte mult cuvintele pe care le-am întâlnit, într-un comentariu, la un cititor (Mihai Cristian) al blogului http://prieteniisfantuluiefrem.ro/ : ,,Noi nu avem de dus o luptă, ci de purtat o Biruință!”. Sunt cuvinte vii, ce pot fi rostite de noi, de toți cei care iubim Ortodoxia și dorim păstrarea valorilor credinței noastre, de toți ortodocșii care am înțeles responsabilitatea pe care o avem de a păzi panaceul vindecării firii noastre, predat nouă de Hristos Domnul, prin Sfinții Apostoli și  Părinții de Dumnezeu purtători ai Bisericii celei Una.

Luptele pentru definirea și promovarea învățăturilor sănătoase le-au dus acești corifei ai dreptei credințe cu multă dragoste pentru Dumnezeul Cel Adevărat, nu de puține ori cu preț de sânge, lăsându-ne nouă, pentru aceste vremuri, o moștenire cerească ce se cere descoperită, apărată și aplicată la nivelul întregii noastre existențe. Este Biruința pe care aceștia au dobândit-o prin lupta după Lege, avându-L în fruntea bătăliei pe Împăratul Hristos, Cel care ne-a promis o Împărăție nepieritoare, tuturor celor care-L iubim și ,,toată viața noastră” Lui o datorăm și Lui o dăm.

Noi, în aceste timpuri pe care le trăim, nu avem nimic de făcut decât să gestionăm, cu râvnă sfântă, un tezaur duhovnicesc câștigat cu multă nevoință și jertfelnicie de ,,Străjerii Ortodoxiei”, asumându-ne vrednicia de creștini ortodocși. Atât! Nimic mai mult! Să fim ortodocși prin tot ceea ce facem, spunem sau gândim! Cu alte cuvinte: avem de purtat o Biruință!

pr evghenieM-am bucurat foarte mult de mărturisirea pe care au făcut-o zilele acestea părintele Evghenie (pe care l-am cunoscut personal și despre care am auzit numai lucruri bune) și credincioșii parohiei Prod care, în noaptea Sfintei Învieri, au hotărât să asculte Pastorala Mântuitorului: HRISTOS A ÎNVIAT!, să trăiască efectiv bucuria Învierii Domnului prin îngrădirea față de ,,tărâmul morții” și ,,stăpânia diavolului”. Au purtat și vor purta o Biruință prin puterea Biruitorului Hristos!

Îi răspundem și noi, cu multă dragoste și bucurie: ADEVĂRAT A ÎNVIAT!

_________________

Sursa – https://ortodoxiamarturisitoare.wordpress.com/2017/04/19/noi-nu-avem-de-dus-o-lupta-ci-de-purtat-o-biruinta/