În contextul deficitului de măști la nivel global, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a reluat recomandarea de a purta mască numai în anumite condiții, notează CNN.

.

OMS, prin vocea dr. Mike Ryan, responsabilul pentru situații de urgență al OMS, a atras atenția că nu există nicio dovadă că purtarea măștii e benefică în orice condiții.

Recomandarea OMS:

Nu mai purtați măști, dacă nu sunteți bolnavi și dacă nu îngrijiți oameni bolnavi!

“Cea mai mare nevoie de măști o au, în acest moment, medicii și asistentele. Acolo, în spitale, este esențială purtarea măștii, pentru că personalul medical este expus noului coronavirus în fiecare secundă”, a mai declarat dr. Ryan.

Și dr. Maria Van Kerkhove, specialist în boli infecțioase la OMS, a pus accent pe “prioritizarea folosirii măștilor”.

Dr. Maria Van Kerkhove, OMS:

”În comunități, nu le recomandăm purtarea măștilor decât celor care sunt bolnavi, pentru a împiedica infectarea altor persoane. În rest, măștile sunt destinate celor care îngrijesc bolnavi, acasă sau în spitale.”

 

“Ne confruntăm cu un deficit major de echipamente de protecție, la nivel global. Ne lipsesc mănușile, măștile și combinezoanele destinate personalului medical. Lumea trebuie să înțeleagă cât este de important să protejăm acești oameni, care reprezintă prima linie în lupta cu noul coronavirus”, a mai declarat dr. Van Kerkhove.

 

___________________

Sursa – https://www.libertatea.ro/stiri/recomandare-masca-coronavirus-oms-2934905
Citeşte întreaga ştire: Organizația Mondială a Sănătății: Nu mai purtați măști, dacă nu sunteți bolnavi