În Săptămâna Ecumenistă (de rugăciune în comun cu neortodocșii), la Mănăstirea Cașin au venit să propovăduiască erezia ecumenistă eretici anatematizați de Biserică prin Sfintele Sinoade Ecumenice. Acești întâistătători eretici au fost invitați să intre în biserică și au ținut cuvântări, mințindu-i și ademenindu-i în mrejele relativismului ecumenist pe cei care au participat la acest eveniment.

Vedeți întregul program al acestor zile de întinare cu erezia:

https://arcb.ro/website/2022/01/13/programul-saptamanii-de-rugaciune-pentru-unitatea-crestinilor-bucuresti-18-25-ianuarie-2022/

Trădarea credinței e propovăduită în locul Sfintei noastre Ortodoxii:

Broșură-Săptămâna de Rugăciune-Ianuarie 2022

https://romanortodox.info/ca-in-fiecare-an-in-luna-ianuarie-situl-ecumenistilor-din-romania-anunta-fara-nici-o-rusine-programul-desfasurarii-saptamanii-de-rugaciune-ecumenice-bine-nteles-cu-girul-oficial-al-intaiului-ecume/

S-au încălcat Sfintele Canoane ale Bisericii, pe care Sfinții Părinți prăznuiți în calendarele noastre ortodoxe le-au statornicit spre a fi respectate totdeauna, cu preț de sânge.

 

 

CANONUL 6 Laodiceea (ERETICII SĂ NU INTRE ÎN BISERICĂ)

Nu este îngăduit ereticilor să intre în casa lui Dumnezeu dacă stăruie în eres.

(10, 45, 64 ap.; 2, 4 sin. UI ec; 9, 32, 33, 34, 37 Laod.; 9 Tim. Alex.)

 

Papistașii eretici i-au prigonit pe ortodocși în timpul cruciadelor:

„Este limpede faptul că modul în care s-au comportat cruciaţii după cucerirea oraşului (13 aprilie 1204) justifică aceste consideraţii. „Creştinii” franci au săvârşit fapte de o cruzime şi bestialitate nemaiîntâlnită. Au ucis fără discernere bătrâni, femei şi copii; au jefuit şi prădat bogăţia „împărătesei cetăţilor lumii”. La împărţirea prăzii a fost socotit şi Papa Inochentie al III-lea (1198-1216). Cel mai cumplit: au incendiat cea mai mare parte din oraş şi au luat în robie o mare parte dintre locuitori. Doar în prima zi au fost ucişi 7000 de oameni. Clerul ortodox constituia o ţintă predilectă a Cruciaţilor. Episcopii şi alţi clerici au suferit chinuri teribile şi au fost măcelăriţi cu o furie ieşită din comun.”

Citiți întreg articolul aici:

Căderea Constantinopolului (de la 1204) şi consecinţele ei