„- Părinte, care este adică sensul exact al acestei vieţi?

– Care este? Să ne pregătim pentru patria noastră, pentru cer, pentru rai. Totul este să prindă omul acest sens adânc al vieţii, care este mântuirea sufletului.

Când omul crede în Dumnezeu şi în viaţa viitoare, atunci înţelege că această viaţă este deşartă şi îşi pregăteşte paşaportul pentru cealaltă viaţă. Uităm că toţi vom pleca. Nu vom face rădăcini aici. Viaţa aceasta nu este pentru ca să petrecem bine. Este ca să dăm examene, pentru a trece în cealaltă viaţă. De aceea scopul nostru trebuie să fie pregătirea noastră în aşa fel ca să plecăm cu conştiinţa împăcată şi să zburăm lângă Dumnezeu, atunci când ne va chema El. Atunci când Hristos a binecuvântat cele cinci pâini şi a săturat atâtea mii de oameni, lumea un singur lucru a spus: „Este exact ce trebuie pentru a fi împărat!” Au mâncat cele cinci pâini şi cei doi peşti şi s-au entuziasmat. Dar Hristos le-a spus să nu se îngrijească de această hrană, pentru că nu vom rămâne aici.

În viaţa aceasta fiecare este încercat spre a se vedea dacă va corespunde la cele pe care le cere Dumnezeu.”

 

Cuviosul Paisie Aghioritul

 

 

.

IMPORTANT!: 

În prima pagină a sitului romanortodox.info deasupra secțiunii ”ULTIMELE ARTICOLE” (sus în dreapta) se află o fereastră mică (un dreptunghi) în care scrie: ”CĂUTARE”. Tastând acolo un cuvânt sau o anumită expresie, veți găsi articole în care apare acel cuvânt sau expresie.

Să ne fie tuturor DE MULT FOLOS SUFLETESC !

Doamne ajută !