Select Page

Peste 2.000 de oameni au participat la un nou protest împotriva Pactului pentru Migrație

Peste 2.000 de oameni au participat la un nou protest împotriva Pactului pentru Migrație
Peste 2.000 de persoane au participat, duminică, pe o vreme câinoasă, la un nou protest împotriva adoptării de către România a Pactului pentru Migrație, informează România Liberă.
.
Oamenii s-au strâns în Piața Victoriei, după care s-au deplasat pe traseul Piața Victoriei – Piața Romană – Universitate – Calea Victoriei – Piața Națiunile Unite.
.
Oamenii au scandat: Credința, familia și patria”, „Nu islamizării”, „Europa – continent creștin”.
.

La manifestație au participat oameni din toată țara, veniți inclusiv cu autocarele.

Protestul împotriva Pactului ONU pentru Migrație – 16 decembrie, București

Peste 2.000 de oameni au ieșit pe o vreme câinoasă pentru a protesta împotriva adoptării de către România a Pactului Global pentru Migrație. „Europa, continent creștin”, au scandat ei.

Publicată de ActiveNews pe Duminică, 16 decembrie 2018

Generalii francezi îl acuză pe președintele Macron de „trădare” pentru semnarea Pactului ONU pentru migrație

Un grup de generali francezi a adresat o scrisoare deschisă președintelui Emmanuel Macron, în care îl acuză că a comis un act „trădare” prin semnarea Pactului ONU pentru migrație, scrie presa franceză.
.
Semnat luni de 164 de națiuni, inclusiv de România, controversatul Pact privind migrația nu este obligatoriu din punct de vedere juridic, dar deschide calea pentru migrație, care este considerată „un drept al omului”, în timp ce orice critică la adresa acestui fenomen este văzută drept „un discurs al urii”.
.
Scrisoarea alcătuită de generalul Antoine Martinez și semnată de alți zece generali, un amiral și un colonel, precum și de fostul ministru al Apărării, Charles Millon, îl avertizează pe președintele Macron că decizia de a semna Pactul privează Franța de o și mai mare suveranitate și oferă un motiv suplimentar oamenilor deja nemulțumiți să se revolte.
.
„Statul francez va realiza prea târziu imposibilitatea de a integra atât de mulți oameni, care, pe lângă cultura lor complet diferite, s-au regrupat în ultimii patruzeci de ani în zone care nu se supun legilor Republicii”, se spune în scrisoare. Semnatarii mai spun și că imigrația în masă elimină „reperele civilizaționale” ale Franței.
.
Generalii îl acuză pe Macron că se face „vinovat de negare a democrației sau de trădare a națiunii” pentru semnarea Pactului, trecând peste popor.
.
Potrivit deputatului britanic Janice Atkinson, Pactul ONU ar duce la inundarea Europei cu 59 de milioane de migranți în următorii 6 ani.
.
Avertizând că Pactul va distruge cultura și identitatea țărililor europene, Atkinson a subliniat că documentul ONU va ajunge să facă ilegală utilizarea termenului de „migranți ilegali”, înlocuindu-l cu ” migranți”, încurajând astfel discursul urii.
.
Rata de susținere a președintelui Macron a scăzut la 18%, pe fondul unui val de proteste care au cuprins Franța, mișcarea Vestelor Galbene contestând inițial taxele pe combustibili, dar și imigrația în masă.
.
Nota redacției:
.
Întrucât DEJA ȘI autoritățile române au aprobat semnarea acestui tratat, se poate spune că românii, cu excepția celor care și-au manifestat dezacordul față de acest subiect, dorm, vai, tot mai adânc în somnul cel de moarte, deși imnul național îndeamnă la deșteptarea din acesta…
.
Vezi și:
.
Președintele Klaus Iohannis a dat undă verde, ieri, Memorandumului propus de Guvern pentru susținerea Pactului Global pentru Migrație de către România.

Prin urmare, ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, va participa la semnarea documentului. Evenimentul zilei anunța încă de marți că România va semna Pactul.

Proiectul final, aprobat de principiu de toate cele 193 de țări membre ONU, cu excepția Statelor Unite, care s-au retras de la negocieri încă de anul trecut, urmează să fie semnat într-un cadru fastuos, în 10-11 decembrie, la Marrakech, în Maroc. Cehia, Australia, Austria, Bulgaria, Croația, Polonia, Israel, Estonia și Ungaria au anunțat că nu vor participa la semnarea documentului

„Linia de acțiune a României este bazată pe solidaritate, angajament multilateral și necesitatea unui răspuns colectiv și o abordare cuprinzătoare faţă de provocările migrației. Totodată, este vizată combaterea efectelor negative negestionate, generate de o migrație neregulată, precum xenofobia, intoleranța și rasismul”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

______________
.
.
.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Subiecte