Pentru prima oară, din secolul al XVII-lea încoace, „arhiepiscopul” greco-catolic va săvârși „sfânta liturghie” în catedrala ortodoxă Sfânta Sofia din Kiev (Ucraina).

Evenimentul a fost făcut cunoscut de arhiepiscopul însuși (care fiind un eretic papistaș, nu este nici măcar botezat, darămite hirotonit – n.trad.), Sviatoslav Șevciuc, la finalul liturghiei săvârșite duminică, 17 februarie, în lăcașul greco-catolic de cult.

Arhiepiscopul unit (papistaș, eretic – n.trad.), vădit emoționat, a anunțat că Ministerul Cultelor din Ucraina le-a dat permisiunea să slujească liturghia în Sfânta Sofia.

El a spus: „vreau să împărtășesc cu dvs marea mea bucurie. Ministerul Cultelor a acceptat cererea noastră ca să slujim în biserica Sfânta Sofia, în data de 7 aprilie, cu ocazia praznicului Buneivestiri.” (pe calendarul vechi – n.trad.)

El a adăugat: „pentru aceasta vă rog fierbinte să participați la acest eveniment istoric… Vom face tot ceea ce este posibil ca să participăm cu toții la liturghie.”

Trebuie notat că Epifanie, conducătorul bisericii autocefale a Ucrainei (adică al schismaticilor recunoscuți de către Constantinopol – n.trad.) a fost întronizat în urmă cu puține zile tot în catedrala Sfânta Sofia din Kiev.

Acestea le transmite site-ul de știri romfea.gr

Concluzie: eretici slujind în biserici ortodoxe, o altă față a Potirului comun, dar mai vicleană. Și nu se vor opri aici, căci vremea este scurtă și planul mârșav.

traducere din limba greacă de
pr. Ciprian Staicu
_____________
Sursa –