Să ne fie de folos !

.

Predica poate fi descărcată în format mp3 de aici:

Download “2019.06.23-predica_pr._andrei_cojoaca_la_duminica_tuturor_sfintilor.mp3” 2019.06.23-predica_pr._andrei_cojoaca_la_duminica_tuturor_sfintilor.mp3 – Downloaded 17 times – 26 MB

Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

.

Secvență din predică de la min. 20.21:

”Fiindcă printre noi sunt oameni care încă nu s-au îngrădit de erezie, o să le explicăm în câteva cuvinte despre pericolul mare, motivând de ce ne întâlnim într-o curte particulară și de ce ne întâlnim prin case și prin paraclise particulare să slujim Sfânta Liturghie și nu mai suntem în bisericile oficiale – ca să zic așa.

Fraților, Sfinții ne-au avertizat, și cu precădere Părintele Justin Pârvu ne-a avertizat că Biserica va fi în catacombe. Iată că suntem în catacombe de aproape 3 ani și acest lucru s-a datorat faptului că la Sinodul de la Creta s-au semnat erezii înfricoșătoare.

Le spunem catolicilor și protestanților – ”Biserici”, deasemenea căsătorim ortodocși cu neortodocși și cu necreștini, și călcăm canoanele Sfinților Părinți în picioare… Hristos ne-a spus că numai o cirtă din lege dacă vom călca, să fim sub blestem, să fim sub anathema. Deci fraților, trebuie luat aminte: în momentul în care episcopul cade în erezie, noi nu mai putem pomeni acel episcop la Sfânta Liturghie, și întrerupem orice comuniune cu erezia și cu ereticul. Asta nu înseamnă că am ieșit din Biserică, ci am rămas în Biserică. Asta trebuie să înțelegem: că am făcut ce trebuia – conform Canoanelor și învățăturilor Sfinților Părinți și că am rămas în Biserica lui Hristos. Asta trebuie să priceapă omul –  că trebuie, atunci când vorbim despre erezie și de strâmbarea Legii lui Dumnezeu, nu mai putem avea comuniune cu ereticul și cu erezia, fiindcă erezia este păcat împotriva Duhului Sfânt care nu se va ierta nici în acest veac, nici în cel viitor. Deci trebuie să fim foarte atenți și să ne îngrădim. Să ne îngrădim de erezie înseamnă să mergem la preoții care au oprit pomenirea episcopilor și care nu mai au nici un fel de comuniune cu erezia și cu ereticul. Aceasta înseamnă a rămâne în Biserică, și aceasta înseamnă a face voia lui Dumnezeu.”