”Am primit pe email o scrisoare de la niste parinti din Sf Munte in care ne explica ce se intampla in acest moment la Schitul Prodromu. Dupa cum se vede si la noi in tara, la Radeni Neamt, Oraseni din Botosani, parohia Pietroasa Sutesti din Valcea, ecumenistii devin din ce in ce mai violenti cu cei care nu doresc sa impartaseasca ecumenismul.

………………………………………………………

”Părinții marturisitori din schitul Prodromu iar au ajuns sechestrati.

In urmă cu două saptamani trei parinti din schit, Ieroschimonahul Damaschin Raus, schimonahul Nicodim, Monahul Efrem,au primit citatie de la Mănăstirea Lavra să se prezinte luni pe 8 mai la sinaxa Lavrei in speranta ca acesti parinti au devenit ecumenisti ca si cei care i-au chemat, si cand s-au prezentat imediat au fost intrebati daca au intrat in ”rânduială” și care e pozitia lor? Și ei mărturisind dreapta Credință nefiind de acord cu ecumenismul au fost dați afară din sinaxă fără nr de protocol precum era normal. Ajungand la schit deja terenul era pregătit pentru prigonirea lor împreună cu ceilalti doi părinți, schimonahul Varsanufie și monahul Marcu, de staretul Lavrei prin pr stareț Atanasie. Nemaiavand voie să mănânce în trapeză sau să primească ceva de mâncare de la trapezari fiind amenințați de stareț că nu se mantuiesc daca nu fac ascultare si li s-a dat canon de sute de metanii . Staretul a dat porunca sa fie schimbat si bucatarul care tinea la ei si le mai dadea de mancare.

Unii monahi din obste au ajuns sa le spuna acestor parinti sa plece din manastire ca sa nu faca” tulburare” si sa nu supere pe parintele staret.

Parinții au ajuns să supraviețuiască fiind prigoniți chiar în manastirea lor de metanie,ajungând să mănânce ce gasesc.

Staretul in acest moment incearca sa ii scoata din manastire prin mijloace psihologice sau administrative ca sa nu apara public ca staretul i-a scos cu forta din manastire, astfel facandu-se de rusine si nu ar da bine ochilor oamenilor, dandu-se pe fata ca sunt in comuniune cu ecumenistii si prigonesc pe cei care marturisesc adevarul dupa Sfintii Parinti.”

Sursa:  https://invataturilesfintilorparinti.wordpress.com/2017/05/17/prigoana-ia-amploare-la-schitul-prodromu-din-muntele-athos/