”În Egipt, Mănăstirea Sinai, sub patronajul președintelui egiptean Abdel Fattah al-Sisi, a avut loc un eveniment de două zile, numit “Sinai: Capitala religiilor”.

Grecia a fost reprezentată de ambasadorul grec la Cairo, dl Michael Christos Diametis, care și-a exprimat satisfacția față de dorința autorităților egiptene de a consolida în continuare relațiile dintre cele două popoare și state, în timp ce la evenimente au participat și ambasadorii Vaticanului, Belarus, Ungaria și alte țări.

Evenimentele au început în Sharm El Sheikh în prima zi a zilei de 29 septembrie și au continuat în orașul istoric Sinai, unde mănăstirea ortodoxă greacă Sf. Ecaterina a întîmpinat pe toți oficiali care mai apoi au ţinut o rugăciune comună cu reprezentanții altor religii, eveniment care a fost difuzat chiar și de televiziunea egipteană.

Apoi oficialii s-au dus la Moscheea orașului, unde au purtat din nou o rugăciune comună, la fel difuzată de televiziunea egipteană.

Evenimentele au fost completate cu discursuri care îndemnau ca pacea să prevaleze în întreaga lume.

Arhiepiscopul Damianos a mulțumit tuturor participanţilor acestui eveniment și mai ales pentru sprijinul guvernului egiptean.” Sursa: https://ganduridinortodoxie.wordpress.com/2017/10/06/manastirea-sinai-in-impreuna-rugaciune-cu-ereticii-si-paganii/

Nota redactiei: Episcopul Damianos trebuia sa se dezica public de  acele rugaciuni cu ereticii facute acum cateva luni in Egipt, chiar daca unii sustin ca acest episcop a fost dus in eroare atunci. Normal un episcop a lui Hristos niciodata nu va fi dus in eroare de masonerie , de eretici etc. Dar chiar daca a fost dus in eroare avea obligatia ca imediat  sa iasa public sau macar la ultima inregistrare sa zica cu gura lui si nu intrebat de pr Matei Vulcanescu, ca ii pare rau ca s-a rugat cu eretici si ca se dezice si de pseudosinodul din Creta si de toti episcopii, preotii , mirenii care sunt in comuniune cu ereticii. Dovada cea mai clara in cazul unei marturisiri autentice este faptul ca cine marturiseste ortodox, imediat este prigonit.

 

http://www.katanixis.gr

____

Sursa – https://invataturilesfintilorparinti.wordpress.com/2018/02/07/priviti-ce-fel-de-marturisitor-este-episcopul-damianos/