Dar ce sa asteptam? E trist sa v-o spun, dar v-o spun: azi-mâine, asteptam secete, foamete mare, când vom da mii de galbeni (florini) si nu vom gasi o bucata de pâine si apa. Azi-mâine asteptam morti,boli mari, când cei vii nu vor ajunge sa-i îngroape pe cei morti. Va fi un cutremur a toata lumea, care va face sa cada toate casele, si toti muntii si toata lumea se va face un loc ses, marea va urca mai sus decât muntii cei mai înalti, încât va fi cu cincisprezece coti peste lume, stelele vor cadea din cer, soarele si luna se vor întuneca. Cerul care se vede, pamântul si toate vor arde si lumea va muri.

Când se vor face acestea? Hristosul meu spune ca acum ele se apropie repede, a ajuns cutitul la os. Se vor face dintr-odata, ar putea sa se faca si în noaptea asta. Oare n-au si început deja? Nu vedeti cum au pierit animalele voastre, recoltele voastre? Cum izvoarele si râurile s-au întors? Azi ne lipseste una, mâine alta, si Dumnezeu ni le da tot mai putin, iar noi, ca niste nesimtiti, nu ne gândim la ele.
Va spun iarasi acest lucru si va îndemn: chiar daca cerul s-ar cobori jos si pamântul ar urca sus,chiar daca lumea întreaga va pieri, cum are sa piara azi-mâine, sa nu va îngrijiti ce va face Dumnezeu.
De va va arde trupul vostru, de vi-l va praji, daca va va lua lucrurile voastre, sa nu va îngrijiti: dati-le, nu sunt ale voastre.
De suflet si de Hristos aveti nevoie.
Chiar daca lumea întreaga ar cadea, nu va va putea lua acestea doua, numai daca nu le vei da de bunavoie. 
Acestea doua sa le paziti, ca sa nu se întâmple sa le pierdeti.

Sa ne pocaim!
Acum, fratii mei, se cade sa ne gândim ce suntem: drepti sau pacatosi? Daca suntem drepti, suntem norocosi si de-trei-ori-fericiti. Dar daca suntem pacatosi, se cade ca acum, cât avem timp, sa ne pocaim de rele si sa facem cele bune. Iadul ne asteapta, când ne vom pocai? Nu mâine, poimâine, si peste un an, ci în clipa aceasta, fiindca nu stim ce vom pati mâine, fiindca Hristosul nostru ne spune sa fim mereu gata (Matei 24, 44).

* * *
„Toate credintele sunt mincinoase, false, toate sunt ale diavolului. Acest lucru l-am înteles drept adevarat, dumnezeiesc, ceresc, corect, desavârsit atât pentru mine însumi cât si pentru voi: ca numai credinta crestinilor ortodocsi bine-cinstitori e buna si sfânta , ca sa credem în ea si sa ne botezam în numele Tatalui, al Fiului si al Duhului Sfânt”.