Ridicarea în rang a episcopului Longhin de Bănceni de către arhiepiscopul Onufrie

Scrisoare deschisă a lui Gheron Sava Lavriotul către arhiepiscopul Longhin și

către poporul care poartă numele lui Hristos

(adică pliroma ortodoxă)

 

Din păcate, arhiepiscopul Longhin ne-a acuzat că suntem masoni și că ne-am lepădat de Hristos și de Ortodoxie, că propovăduim erezii și că suntem oameni ai diavolului!

 

Arhiepiscopul Longhin își bate joc de creștinii ortodocși și de Hristos Însuși!

 

Vom spune adevărul, oricât de dur ar fi acesta. Vom dovedi că arhiepiscopul Longhin îi slujește pe ecumeniști și că este trădător al Ortodoxiei.

 1. Arhiepiscopul Longhin de Bănceni spune minciuni și își bate joc de oameni și se preface că este ortodox și antiecumenist, dar în același timp el îl pomenește pe patriarhul Kirill, atunci când slujește în sobor cu arhiepiscopul Onufrie, cu toate că oamenilor le spune că el nu îl pomenește pe patriarhul Kirill.

2. Arhiepiscopul Longhin niciodată nu a întrerupt pomenirea patriarhului Kirill în mod public și în scris, din motivul foarte simplu că această întrerupere nu a avut loc niciodată.

3. Arhiepiscopul Longhin nu a fost prigonit niciodată pentru credința lui, iar mărturisirea lui de credință este numai în vorbe, devreme ce prin faptele sale el este în comuniune cu ereticul Kirill și nu a întrerupt comuniunea cu el.

4. În loc să îl pedepsească pentru așa-zisa lui mărturisire de credință, patriarhul Kirill l-a recompensat pe episcopul Longhin și l-a făcut Arhiepiscop. În același timp noi suntem acuzați că suntem masoni, dar suntem prigoniți de către masoni, suntem alungați din mănăstirile noastre de către aceștia și nu avem unde să locuim.

5. Oare cu ce bani a construit arhiepiscopul Longhin palatele în care locuiește? Și cine au fost cei care l-au sponsorizat?

6. De curând, când a avut loc Sinodul Patriarhiei Ruse, de ce arhiepiscopul Longhin nu a anatematizat sinodul tâlhăresc din Creta și pe patriarhul Kirill ca fiind eretic, ci doar spune aceste lucruri, dar îl pomenește pe eretic? Acestea sunt practici KGB!

7. Ca părinți aghioriți, îl iertăm pe arhiepiscopul Longhin și îl îndemnăm la pocăință, să își ceară iertare pentru cele spuse despre mine și despre apropiații mei, să își ceară scuze de la credincioșii pe care îi batjocorește de atâția ani și dacă este cu adevărat ortodox să declare public, așa cum fac și eu și sunt prigonit pentru aceasta, că patriarhul Kirill este antihrist (adică potrivnic lui Hristos – n.trad.), eretic și nu am nici o comuniune cu el.

8. Atunci noi, părinții aghioriți, îl vom îmbrățișa pe arhiepiscopul Longhin și îl vom accepta ca ortodox. Până atunci însă îl considerăm ca fiind eretic, ca unul care este în comuniune cu ereticii, și ca fiind un calomniator.

9. Noi, părinții aghioriți, și eu personal, Gheron Sava Lavriotul, îl provocăm pe arhiepiscopul Longhin la o discuție publică, pentru ca poporul să judece cine este de partea adevărului și cine nu. Oare va accepta să vorbim în fața creștinilor?

10. Nu vom face nici o concesie în credința noastră, iar episcopi mincinoși nu vom accepta.

11. Vom lupta împotriva ecumenismului, precum și a tuturor celor care se războiesc contra Ortodoxiei.

Cu respect și întru adevăr și cu dragostea lui Hristos,

Gheron Sava Lavriotul

traducere din limba greacă de

pr. dr. Ciprian-Ioan Staicu

 

PS – ca unul care am fost acuzat de ierarhul ucrainean de același lucruri, le refuz, le dezmint și îl iert, neavând nici o comuniune cu el până ce va ieși din erezie. (pr. Ciprian)

 

____________________

Sursa – http://prieteniisfantuluiefrem.ro/2018/02/07/raspunsul-lui-gheron-sava-lavriotul-catre-arhiepiscopul-longhin-de-banceni-referitor-la-acuzatiile-pe-care-acesta-le-face-la-adresa-lui/