Pentru aproape un milion de părinţi francezi, vaccinarea obligatorie a nou-născuţilor s-a transformat într-un coşmar şi asta după ce Ministerul Sănătăţii a introdus în programul de vaccinare a copiilor sub vârsta de şase ani, un nou vaccin, vaccinul Infanrix hexa, în locul celui vechi existent, vaccinul DTpolio simplu.

Potrivit presei franceze, companiile farmaceutice din Franţa nu mai produc vaccinul DTpolio simplu din anul 2008, iar din 2014 lipseşte pe scară largă şi vaccinurile tetravalent (DTP-pertussis), pentavalent (DTP-Hib-Pertussis).

Autorităţile franceze au introdus utilizarea vaccinului hexavalent DTP-Hib-Pertussis-hepatita B, sau Infanrix hexa, însă problema este că Infanrix hexa ar conţine aluminiu şi formaldehidă, două substanțe periculoase, mai ales pentru sugari. În plus, vaccinul ar imuniza concomitent contra a şase maladii, iar acest lucru ar fi un gest medical riscant, în viziunea consumatorilor de vaccinuri. În plus, petiţionarii invocă că vaccinul hexa ar putea creşte riscul de miofasciită, scleroză multiplă şi boli autoimune la copii.

Scandalul a pornit după ce Thomas Dietrich, un înalt funcționar în Ministerul Sănătății din Franța, acum demis din proprie iniţiativă, a trimis către Inspectoratul general al afacerilor sociale (IGAS), o scrisoare în care denunţă manevre și presiuni din cadrul Ministerului Sănătății, ce au scopul să împiedice o dezbatere publică cu privire la vaccinare, să liniștească astfel persoanele care s-au mobilizat după ce o petiţie online care denunţă pericolele vaccinului hexavalent (incluzând hepatita B) a adunat aproape 1 milion de semnături şi cer eliminarea din uz a vaccinului ce conţine aluminiu şi reintroducerea fostului vaccin DTpolio fără aluminiu. Iar, potrivit lui Thomas Dietrich, acest lucru s-ar face cu banii cetățenilor francezi şi în detrimentul lor, scrie activenews.ro 

pr_henri-joyeux-185x185Evenimentul ia amploare cu cât în campania contra folosirii vaccinului hexa sunt implicaţi şi medici.

Henri Joyeux, medic, fost lector şi profesor la Spitalul Universitar de Cancer si Chirurgie gastrică de la Universitatea din Montpellier, scriitor, personalitate angajată în domeniul protecţiei familiei şi fost președinte al asociației conservatoare Familles de France, confirmă puterea campaniei şi încurajează pentru a continua lupta în cadrul unui comunicat pe pagina sa oficială de internet.

„Este vorba despre sănătatea copiilor voștri, care este sacrificată în numele banilor și al profitului. Nimeni să nu ignore acest scandal de stat. Nu ne lăsăm manipulaţi. Mult timp a fost doar Prof. Joyeux singurul care a dus lupta. Astăzi, mai avem puțin si ajungem la 1 milion”- este apelul făcut de Jean-Marc Dupuis în publicația santenatureinnovation.com.

„Nu putem face nimic fără voi. Forța noastră depinde de voi. Nu avem alt mijloc de a ne face auziți, acțiunile noastre fiind ocultate de organele de presă aservite. Cu cât suntem mai mulți, cu atât avem mai multe șanse de reușită. Nu trebuie să-i dăm ministrului Sănătății, Marisol Touraine, satisfacția de a spune că este pe cale să câștige cu strategia de a lăsa lucrurile să treneze pentru a ne descuraja. Relansați campania de semnături pentru a reuși să readucem vaccinul fără aluminiu în farmacii. Scrisoarea lui Thomas Dietrich ne dă încredere că mobilizarea noastră are influență”, a mai scris şi Augustin de Livois, specialist la Institut pour la Protection de la Santé Naturelle.

Petiţia este publicată pe site-ul l’Institut pour la Protection de la Santé Naturelle şi iată ce este stipulat în petiţie:

,,Petiţie adresată Ministrului Sănătăţii, Dnei Marisol Tourraine! Stimată Doamnă ministră, după cum bine ştiţi, vaccinul obligatoriu DTpolio pentru copiii mai mici de 6 ani nu mai este comercializat în Franța de către companiile farmaceutice încă din anul 2008. Din anul 2014, lipseşte pe scară largă vaccinul tetravalent (DTP-pertussis) şi vaccinul pentavalent (DTP-Hib-Pertussis). Ca urmare, părinții au posibilitatea să aleagă, în temeiul legii, dacă lasă copiii nevaccinaţi şi îşi asumă astfel riscurile medicale de îmbolnăvire ori excludere din creșe, școli și alte servicii publice ori îî vaccinează cu un vaccin hexavalent DTP-Hib-Pertussis-hepatita B, sau Infanrix hexa, singurul care în acest moment nu suferă nici o penurie. Problema este că Infanrix hexa conține aluminiu și formaldehidă, două substanțe periculoase, în special pentru sugari, putând provoca o boala grava, şi anume miofasciită, iar vaccinul împotriva hepatitei B este suspectat de a avea legătură cu scleroză multiplă şi costă de până la 7 ori mai mult decât alte vaccinuri. În plus, vaccinarea copiilor împotriva a șase maladii deodată este un gest medical riscant, care poate declanșa o reacții imună necontrolată (șoc anafilactic), precum și crește riscul de boli autoimune pe termen lung. Sute de mii de copii sunt implicaţi şi numeroase accidente nedorite ar putea să aibă loc. Acesta este motivul pentru care părinții, pacienți, cetățenii și specialiştii din domeniul sănătății se îndreaptă, către Dvs. Dna Ministră şi vă cer să interveniţi de urgență, astfel încât vaccinul DTPolio simplu, fără aluminiu, pentru sugari să fie din nou disponibil. Noi vă rugăm să luaţi toate măsurile necesare pentru a obține cât mai repede posibil o rezoluție în acest sens. Sunteți singura speranță pentru părinții și copii, puşi într-o situație imposibilă. Vă rugăm să acceptați Doamnă Ministru al Sănătății, salutul nostru respectuos. Semnat: 993396.’’

____________

Sursa – http://unica.md/sanatate/stiri/scandal-urias-franta-din-cauza-reactiilor-adverse-la-un-vaccin-aproape-un-milion-de-francezi-au-semnat-petitia-inalt-functionar-de-stat-demisionat/