Select Page

Se mai miră cineva de nerușinarea blasfemiatoare a ereticilor ecumeniști?

Se mai miră cineva de nerușinarea blasfemiatoare a ereticilor ecumeniști?

La adresa:

este publicat un articol al pr. Nicolae Manolis care merită analizat succint. Este vorba despre o Enciclică a Mitropoliei Tesalonicului, care va fi citită în Duminica Mironosițelor (12 mai 2019), în toate bisericile din această Mitropolie. Ea cuprinde un apel al mitropolitului ecumenist de a se strânge bani (sub forma unei donații numită disc) pentru activitatea Patriarhiei Ecumenice.

Desigur, enciclica este lacrimogenă, încearcă să impresioneze, să deschidă buzunarele. Pe de altă parte, pr. Nicolae Manolis ia atitudine și îndeamnă pe tesaloniceni să nu dea nici 10 cenți pentru trădătorii credinței adunați în scorbura lor numită patriarhia ecumenică.

Ceea ce este însă strigător la cer este nota cuprinsă în finalul acestei enciclice, după semnătura mitropolitului. Acolo se spune CUM se va face strângerea banilor:

1. După Prefacerea Sfintelor Daruri și după ce preotul va zice „Mai ales pentru Preasfânta, Curata…”, înainte de a se cânta Axionul Învierii (Îngerul a strigat) este momentul să strige ecumenismul.

2. Se va întrerupe slujba Sfintei Liturghii, se va citi enciclica, iar apoi, în timpul Axionului se va umbla prin biserică cu blidișelul (cum se spune pe la noi în Ardeal, adică cu discul), să se strângă bani, în vreme ce slujba… va continua.

Pr. Nicolae menționează că în trecut, înainte de a fi dat afară din parohie, era chemat la Mitropolie să fie certat că a strâns așa puțini bani pentru Patriarhie (fapt care se petrece periodic, căci patriarhul Bartolomeu are multe vizite de făcut: la papa, la protestanți, cu treburi… ecumeniste).

Regula era una simplă: de la an la an sumele adunate trebuiau să fie tot mai mari, nu mai mici. De ce? Pentru a cumpăra bunăvoința Fanarului. Se vede că patriarhul Bartolomeu este cetățean turc (în acte), căci a preluat haraciul de la cei care îl… cazează la ora actuală.

Concluzia este simplă: ecumeniștii nu numai că nu mai slujesc pe Dumnezeu, dar îl venerează pe satana, fără nicio perdea, sub masca… bărbii.

a consemnat

pr. Ciprian Staicu

Notă: publicarea acestui articol nu înseamnă în niciun caz acceptarea propovăduirii și de către pr. Nicolae Manolis a teoriei părtășiei la erezie, inventată de pr. Teodor Zisis și cocoloșită la noi de alte… nume mari în cădere liberă.

.

Noi să ne vedem cu pace la Conferința athonită anti-cip din 12 mai 2019. Intrarea este liberă.

Cu această ocazie vom face și lansarea acestei cărți:

Slavă lui Dumnezeu, pe Care Îl slujim întru dreaptă credință, cu mila Lui!

_____________

Sursa – http://prieteniisfantuluiefrem.ro/2019/05/09/se-mai-mira-cineva-de-nerusinarea-blasfemiatoare-a-ereticilor-ecumenisti/

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Subiecte