Select Page

Categorie: Sf. Iustin Popovici

Întrebuinţarea în rău a celor dumnezeieşti – iată unde stă diavolul, şi toată diavoliada lumilor toate, la un loc cu lumea oamenilor. Biserica nu poate face niciun compromis. Când oamenii se ridică împotriva lui Dumnezeu şi a poruncilor dumnezeieşti, Biserica trebuie să se împotrivească. Îndreptăţirea în acest caz cu aşa-zisa iconomie înseamnă a-L trăda în ascuns pe Dumnezeu şi Biserica Sa. Reprezentanţii Bisericii – dacă nu se împotrivesc, oare mai sunt ei reprezentanţi apostoliceşti ai Bisericii?- Sf. Iustin Popovici

„Trebuie să ascultăm pe Dumnezeu mai mult decât pe oameni” (Fapte 5, 29) “Această maximă este...

Read More

Sf. Iustin Popovici – Întrebuinţarea în rău a celor dumnezeieşti – iată unde stă diavolul, şi toată diavoliada lumilor toate, la un loc cu lumea oamenilor. Biserica nu poate face niciun compromis. Când oamenii se ridică împotriva lui Dumnezeu şi a poruncilor dumnezeieşti, Biserica trebuie să se împotrivească. Îndreptăţirea în acest caz cu aşa-zisa iconomie înseamnă a-L trăda în ascuns pe Dumnezeu şi Biserica Sa. Reprezentanţii Bisericii – dacă nu se împotrivesc, oare mai sunt ei reprezentanţi apostoliceşti ai Bisericii?

„Trebuie să ascultăm pe Dumnezeu mai mult decât pe oameni” (Fapte 5, 29) “Această maximă este...

Read More

Toate formele de umanism se aseamănă cu nişte utopii criminale … În numele omului, ele găsesc diferite căi de a ucide omul, de a-l extermina ca entitate fizică şi spirituală. Toate formele de umanism ajung la un rezultat tragic, iraţional: se îneacă cu ţânţarul şi înghit cămila. Orice formă de umanism nu este decât un cadavru.

Dogma cu privire la infailibilitatea papei a fost introdusă între dogmele umanismului idolatru...

Read More
Loading

Subiecte