Select Page

Un amendament la buget propus de Dragnea și adoptat de Parlament va duce la sporirea numărului de copii avortați cu peste 10.000. Cătălin Sturza: Bani pentru încurajarea natalității nu avem, dar pentru noua eugenie se găsesc ușor

Un amendament la buget propus de Dragnea și adoptat de Parlament va duce la sporirea numărului de copii avortați cu peste 10.000. Cătălin Sturza: Bani pentru încurajarea natalității nu avem, dar pentru noua eugenie se găsesc ușor
Plenul reunit al Parlamentului a adoptat, joi, un amendament propus de președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, ce vizează suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății cu 295.000.000 lei pentru următoarele programe:Vitamina D, Panorama și Teste markeri tumorali. Finanțarea va fi asigurată prin diminuarea bugetului Ministerului Finanțelor Publice cu aceeași sumă. Acest amendament a fost adoptat cu 211 voturi „pentru” și 106 „împotrivă”.
Programul „Panorama”, ce se vrea finanțat prin grija lui Liviu Dragnea, testează  probabilitatea prezenței unor anomalii genetice, precum sindromul Down. Care este motivul pentru care se testează această probabilitate? Motivul e următorul (declarat în documentele indicate de Hotnews): pentru a le oferi femeilor posibilitatea să ia o „decizie informată”. Să o spunem de-a dreptul: o decizie informată cu privire la păstrarea sau avortarea copilului pe motive care trimit la ideea rasistă de eugenie, afirmă publicistul Cătălin Sturza.
„Conform unui articol din Women & Infants, la testele din primul trimestru una din 20 de femei va avea un test pozitiv (pentru sindromul Down), și la una din 50 de femei cu un test pozitiv copilul chiar va avea sindromul Down. Așadar, dacă aplicăm aceste cifre la nivelul nașterilor de copii de anul trecut – 200.000 – vom avea 10.000 de teste pozitive. Femei care poate:

a) Vor avorta fără să stea pe gânduri;

b) Nu vor avorta, dar vor cheltui bani pe alte teste;
c) Vor decide să păstreze copilul, dar îl vor aștepta momentul nașterii cu frică și cu stres, în loc să îl aștepte cu dragoste.
Pe baza acestor teste finanțate de Guvern – și puse la dispoziție în mod gratuit, chipurile ca o mare binefacere, tuturor gravidelor din România. A doua problemă este că vorbim despre o probabilitate, și nu despre o certitudine – în special în cazul acestor teste timpurii (care se fac în jurul săptămânii a opta).
Așa cum arătam mai sus, faptul că un astfel de test dă un rezultat pozitiv nu înseamnă că un copil va suferi, în mod obligatoriu, de sindromul Down. Chiar pe site-ul Regina Maria găsim un articol din care aflăm următoarele: „Bitestul (o variantă mai simplă de screening, n.m.) identifică în mod corect aproximativ 85% din femeile care au un copil cu sindrom Down. Totusi, 5% din femei au rezultate fals-pozitive, ceea ce înseamnă ca rezultatul este pozitiv, deși copilul nu are sindrom Down.” Și tot din aceeași sursă: „Reține că screeningul de trimestru I indică doar riscul global de a avea un copil cu sindrom Down sau sindrom Edwards. Un risc scăzut nu garantează că bebelușul tău nu va avea una din aceste afecțiuni, așa cum un risc înalt nu garantează că acesta se va naște cu una din aceste afecțiuni. În fapt, există cazuri documentate în care femei care au făcut astfel de teste cu rezultat pozitiv și au decis să păstreze copiii în ciuda rezultatului ­– au născut scopii perfect sănătoși. Însă presiunea psihologică a societății este foarte mare, odată ce acest test indică un rezultat pozitiv – și câte femei vor avea curajul să păstreze copiii?”, spune Sturza.
Publicistul spune că spune că practica avortării copiilor cu probleme de sănătate este similară eugeniei practicate de naziști.
„A treia mare problemă morală este eugenia. Aceste screeninguri sunt profund controversate deoarece ele reprezintă o metodă eugenică. Țări precum Islanda se laudă că au eliminat complet sindromul Down. Cum a eliminat Islanda acest sindrom? Exact – a făcut ca un test de tipul Panorama să fie aplicat universal – și, practic, 100% dintre femeile în cazul cărora probabilitatea unei anomalii a copilului e depistată aleg să facă avort. Cu alte cuvinte, Islanda nu a eliminat sindromul Down – ci a eliminat oamenii cu sindrom Down. E o practică profund discriminatorie și imorală. Și o practică pe care am văzut-o foarte recent pusă în aplicare, în mod atroce, în istorie.
Mișcarea eugenică de la începutul secolului XX a fost o mișcare cutting-edge – și a condus la camerele de gazare ale naziștilor. Milioane de evrei au fost executați, atunci, deoarece aveau „codul genetic greșit”. Însă, pe lângă evrei, au fost executați, din același motiv, și alte categorii de oameni. Au fost executați zeci de mii de oameni considerați „neviabili” – epileptici, schizofrenici, surzi, orbi, homosexuali, țigani, și alte categorii de oameni.
Ce promitea mișcarea eugenică atunci este exact ceea ce promite mișcarea eugenică și acum – o rasă umană mai „pură”, mai „viabilă”, mai „frumoasă” și mai „sănătoasă”; scopurile sunt, de asemenea, identice: mișcarea se laudă că elimină boala când elimină, în fapt, oamenii”, continuă el.
Acesta se întreabă cum de nu se găsesc bani pentru încurajarea natalității și a familiei, în condițiile în care toate statisticile arată că România se află în punctul cel mai de jos al istoriei din acest punct de vedere.
„Mai observ, în treacăt, două lucruri. În primul rând, natalitatea în România a coborât, anul trecut, la unul dintre punctele cele mai de jos din istorie – cu mai puțin de 200.000 de copii născuți vii. Nu am văzut, până acum, vreun program care să adreseze, direct, această prăbușire demografică. De exemplu, aceste zeci de milioane de euro nu ar putea fi folosiți pentru acordarea unor facilități familiilor cu doi sau mai mulți copii? (câteva măsuri recente luate pentru redresarea demografică de guvernul maghiar – aici). În al doilea rând, Guvernul intenționează să acorde câteva zeci de milioane de euro pentru Programul Panorama, care ar fi disponibil pentru toate gravidele din România; în timp ce majoritatea senatorilor PSD au votat, zilele trecute, împotriva majorării cu câteva zeci de lei a alocației de hrană pentru copiii români. Așadar, concluzia nu poate să fie decât foarte seacă. Bani pentru încurajarea natalității și pentru alocații de hrană nu avem; dar bani pentru noua eugenie aplicată la scară națională sunt foarte ușor de găsit”, a conchis Cătălin Sturza.
_______________
AVERTISMENT ! ! !:  situl sursă al acestei informații ( activenews.ro ) este unul prin excelență ecumenist. – MAXIMĂ ATENȚIE !

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Subiecte