Toţi oamenii ar trebui să beneficieze de un venit universal de bază, ca parte a unui „nou contract social pentru generaţia noastră“, a afirmat Mark Zuckerberg, fondatorul celei mai cunoscute reţele de socializare online, Facebook. Comentariile acestuia vin în contextul apariţiei unor zvonuri că va candida pentru preşedinţia SUA.

Zuckerberg a declarat că un astfel de venit ar permite oamenilor să-şi asume mai multe riscuri, să încerce lucruri noi ştiind că îşi pot permite în continuare lucurile de bază de care au nevoie în viaţa de zi cu zi, scrie The Independent.

Ideea unui venit universal de bază, sau UBI, a devenit populară în lumea tehnologică, în rândul celor din Silicon Valley, aceasta urmând să capete importanţă pe măsură ce automatizarea va „fura“ locurile de muncă, spun aceştia.

Zuckerberg a sugerat că venitul universal de bază ar urma să fie parte a unui „nou contract social pentru generaţia noastră“. Acesta a lansat recomandarea în timpul unui discurs rostit la Universitatea Harvard.

„Ar trebui să avem o societate care măsoară progresul nu numai prin indicatori economici ca PIB-ul, ci şi prin câţi dintre noi avem un rol pe care-l considerăm semnificativ“, a declarat fondatorul Facebook.

„Ar trebui să analizăm idei ca venitul universal de bază pentru a oferi tuturor spaţiu să încerce lucruri noi“.

„Ne vom schimba locurile de muncă de multe ori, astfel  încât avem nevoie de servicii accesibile de îngrijire a copiilor pentru a merge la muncă şi servicii de sănătate care nu sunt legate de o companie. Vom face cu toţii greşeli, astfel încât avem nevoie de o societate concentrată mai puţin pe stigmatizare. Iar pe măsură ce tehnologia continuă să se schimbe, trebuie să ne concentrăm mai mult pe o educaţie continuă de-a lungul vieţii. Şi da, să oferi tuturor libertatea de a urma un scop nu este lipsit de costuri. Oameni ca mine ar trebui să suporte aceste costuri“, a declarat Zuckerberg.

Discursul rostit de Zuckerberg reprezintă cel mai recent dintr-o serie de evenimente care au generat speculaţii că Zuckerberg ar intenţiona să lanseze o campanie prezidenţială. Acesta a vizitat diverse zone din SUA întâlnindu-se cu oamenii şi lansând propriile recomandări pentru îmbunătăţirea vieţii acestora, însă a negat în repetate rânduri o astfel de intenţie.

NOTĂ OrtodoxInfo

Intrebare retorica: cand a fost vreodata statul atat de darnic, de binevoitor cu cetatenii sai?

Fara indoiala, aceasta idee va atrage pe foarte multi oameni. Multi vor pica in capcana unui venit asigurat in schimbul caruia nu vor trebui sa faca nimic. Putini vor intelege ca lucrurile nu vor sta asa.  Binenteles ca,  intr-o astfel de situatie nu se va mai justifica cash-ul. Sistemul va trebui sa vada, nu-i asa,  cheltuielile realizate pentru nevoile considerate de stat a fi de baza.

Imaginati-va asadar, ca o astfel de promisiune ar iesi din gura Antihristului dupa o mare calamitate (razboi, foamete) pe pamant, cand omenirea va avea garda jos.

Sa ai venitul asigurat si sa nu faci nimic pentru asta? Dar daca va trebui doar sa te lasi INSEMNAT? 

Ii demonstezi astfel statului ca esti un cetatean bun, ca nu ai nimic de ascuns. Daca ai refuza o astfel de oferta, sistemul va observa ca nu faci parte din el si te va considera DUSMAN al sau, poate TERORIST sau orice altceva, oricum, cu intentii ascunse fata de el.

Tot atunci, probabil va fi INTERZISA  intrajutorarea aproapelui. Pentru ca nu-i asa, ce scuza ar putea avea cel care refuza acest ,,ajutor” venit in mod ,,gratuit” din partea statului? Atunci vor lua nastere tragediile in familie, caci nici cei apropiati nu vor intelege.

Sa nu uitam ca acest lucru este deja faza de testare in anumite tari, aduse tocmai in acest scop in anumite situatii de criza:

Vedeti experimentul Venezuela, unde pentru hrana, oamenii accepta cartea de identiate biometrica in locul cartelei de ratie.

Deja, a trai in afara sistemului a devenit ilegal:

SUA: A trai in afara sistemului este ilegal

PUSCARIE pentru un AMERICAN de 90 de ani deoarece A OFERIT MANCARE oamenilor strazii

SA STARPIM SARACII: SUA – interzisa hranirea oamenilor strazii. MAREA BRITANIE – tepuse metalice in locurile unde dorm oamenii strazii. UNGARIA – interzisa folosirea de deseuri de catre oamenii strazii. RUSIA – doi adolescenti decapiteaza un om al strazii si joaca fotbal cu capul sau. ROMANIA – doi adolescenti tortureaza un om al strazii pana la moarte

HOMELESS – OAMENII STRAZII vor ajunge in LAGARELE FEMA?

VIDEO: Politia americana EXECUTA UN OM FARA ADAPOST