VEȘTI BUNE!

Acum câteva zile patriarhul Ierusalimului a slujit împreună cu patriarhul rus în biserica Iisus Hristos Mântuitorul din Moscova. Cu această ocazie nu a fost pomenit patriarhul Bartolomeu, el fiind scos din diptice pentru schisma din Ucraina.

Așadar, cea mai veche Patriarhie – a Ierusalimului – nu îl mai recunoaște pe Bartolomeu ca patriarh ecumenic, iar cea mai mare Patriarhie – cea rusă – l-a scos din diptice.

În concluzie, patriarhul Ierusalimului a lansat cu această ocazie o invitație oficială tuturor întâi-stătătorilor Bisericilor Ortodoxe autocefale să se întâlnească la Aman, în Iordania, într-un Sinod Panortodox, pentru a face tot ceea ce este necesar pentru păstrarea unității ortodoxe.

Notă: deși toți sunt ecumeniști, iată că Dumnezeu îi mișcă spre a se nărui planurile patriarhului Bartolomeu. Să ne rugăm să fie condamnate cu această ocazie și hotărârile pseudo-sinodului din Creta și să se lepede de ecumenism toți cei implicați în el din partea Bisericilor Ortodoxe autocefale din întreaga lume.

Sursahttp://trelogiannis.blogspot.com/2019/11/h_22.html

Redacția

____________

Sursa – http://prieteniisfantuluiefrem.ro/2019/11/22/patriarhul-ecumenic-bartolomeu-scos-din-diptice-de-patriarhia-rusa-si-aprobare-a-acestui-gest-de-catre-patriarhul-ierusalimului/