Sâmbătă, 25 ianuarie 2020, în 32 de țări ale lumii vor avea loc 205 proteste împotriva tehnologiei 5G!

În București, Craiova și Râmnicu Vâlcea pe 25 ianuarie 2020 vor avea loc organizat proteste autorizate de primării, în celelalte orașe vor avea loc diverse forme de protest spontan/flashmob pentru a atrage atenția autorităților cu privire la riscurile implementării tehnologiei 5G!

Comisia Federală de Comunicații din Statele Unite ale Americii a aprobat lansarea pe orbită joasă a Pământului a 12.000 de sateliți!

În timp ce mass-media internațională s-a concentrat numai pe anumite probleme de mediu, fracking-ul și materialele plastice din ocean, fiind, totodată, surprinsă și de evoluția bruscă a schimbărilor climatice, poluarea electromagnetică nu a captat într-o măsură așa de mare atenția presei internaționale, așa cum s-a întâmplat în cazul problemelor de mai sus.

Pentru data de 25 ianuarie 2020, Coaliția Internațională Stop 5G a planificat o serie de acțiuni dedicate Zilei Internaționale de protest împotriva implementării tehnologiei de comunicații wireless 5G, scopul acestor acțiuni fiind mobilizarea societății civile internaționale pentru a împiedica montarea a milioane de antene 5G pe Pământ şi a 50.000 de sateliți 5G în spațiu, dar și pentru a stabili întâlniri de urgență la nivel înalt cu funcționarii din organizațiile guvernamentale și organizaţiile internaționale (Uniunea Europeană, Organizația Națiunilor Unite și Organizaţia Mondială a Sănătăţii).

Problema o constituie radiația undelor electromagnetice, care se intensifică constant de mai bine de două decenii prin amploarea evoluţiei tehnologiei wireless. Tehnologia wireless 5G va aduce o creștere uriașă a poluării electromagnetice, într-un timp foarte scurt, în orașe, suburbii, parcuri, rezervații naturale, oceane, până și în Groenlanda și Antarctica. În loc de turnuri cu antene la distanțe de câțiva kilometri unul față de altul, vor fi amplasate antene celulare de mici dimensiuni, dar foarte puternice, în medie la fiecare a treia locuinţă. În loc de 2.000 de sateliți care orbitează Pământul în prezent, vor fi în cel mai scurt timp 50.000 de sateliţi.

Printre organizatorii evenimentelor din 25 ianuarie 2020 sunt şi persoane care au fost afectate atât de grav de dispozitivele wireless încât nu se mai pot integra în societate. Ei luptă pentru propriile lor vieți, pentru viața copiilor lor, pentru viața insectelor, a păsărilor, a animalelor și a noastră.

Asociaţia Pro Consumatori împreună cu Coaliția Stop 5G România organizează pe data de 25 ianuarie 2020 o serie de acțiuni dedicate acestui eveniment internațional. Astfel, începând cu ora 10.30, la Sala de conferințe a Bibliotecii Județene din orașul Râmnicu Vâlcea, va avea loc conferinţa cu tema „Promisiunile industriei și riscurile pentru sănătatea consumatorilor”. Invitaţii evenimentului sunt dl. Adrian Vornicu, specialist în bioelectronică şi conf. univ. dr. Costel Stanciu, preşedintele Asociaţiei Pro Consumatori. De la ora 14, în orașul Râmnicu Vâlcea se organizează un marș pe traseul Colegiul Național Alexandru Lahovari – Școala Gimnazială Tache Ionescu – Centrul orașului (la ceas).

 

Totodată, în București, sâmbătă 25 ianuarie 2020, a fost aprobat de Primăria Municipiului București un marș având ca punct de adunare, în intervalul orar 14.30-18.00, Piața Universității (zona Fântâni) pe traseul Bdul. Nicolae Bălcescu – Bdul. Gheorghe Magheru – Piața Romană cu întoarcere spre Piața Universității – punct final trotuarul din fața Parcului Teatrului Național București.

În Craiova, Asociația Civică pentru viață organizează în data de 25 ianuarie 2020 un marș de protest dedicat zilei mondiale de luptă împotriva tehnologiei 5G, începând cu ora 14 pe traseul Piața Mihai Viteazu, Calea Unirii, Lipscani, Piața Frații Buzești, A. I Cuza, Piața Mihai Viteazu. La data de 21 ianuarie 2020, reprezentanții societății civile din Craiova, la conferinta Stop 5G care a avut loc în aula Facultății de Agronomie din cadrul Universității din Craiova,  au votat ” Craiova, liberă de 5G!”

 

„Dezavuăm modul în care Comisia de ordine publică a Primăriei Municipiului București pune presiune pe reprezentanții societății civile autentice din România, în sensul că le modifică traseul solicitat pentru proteste, invocând de fiecare dată motive puerile. Marșul din data de 25 ianuarie 2020 a fost anunțat în data de 9 ianuarie 2020 printr-o adresă depusă la Registratura Primăriei Generale, unde s-a specificat următorul traseu: Parcul din Piața Unirii – Piața Universității – Piața Romană – Piața Universității  – Parcul Teatrului Național București. În data de 21 ianuarie 2020, ora 12.30, reprezentantul legal al Asociației Pro Consumatori a fost invitat la Comisia de ordine  publică a Primăriei Municipiului București, unde reprezentanții jandarmeriei și ai poliției rutiere au propus scurtarea traseului pe motiv că efectivul forțelor de ordine disponibil pentru data de 25 ianuarie 2020 este insuficient din cauza zilei libere legale din data de 24 ianuarie  2020. Astfel de acțiuni ale unor membri ai Comisiei de ordine publică aduc prejudicii de imagine organizatorilor, având în vedere faptul că această acțiune a fost promovată pe rețelele de socializare, prin flyere, având ca punct de întâlnire Parcul din Piața Unirii. Oare când vor înțelege si reprezentanții instituțiilor fundamentale ale statului român că poluarea electromagnetică este cea mai periculoasă forma de poluare care ne afectează pe toți și că statutul social, funcția sau bunăstarea materială nu poate să ne asigure protecția  împotriva acesteia!” Conf. univ. dr. Costel Stanciu, președintele Asociației Pro Consumatori

Coaliția STOP 5G în România

 

Evenimentele de mai sus fac parte din Campania Națională de Informare și Educare „Stop 5G”, lansată la data de 14 mai 2019 de Asociația Pro Consumatori, organizaţie de utilitate publică, reprezentanta în România a Organizaţiei Europene a Consumatorilor și cu o activitate neîntreruptă de 30 de ani în domeniul protecției consumatorilor. Scopul acestor acțiuni este atragerea atenției autorităților statului român asupra pericolelor generate de aplicarea tehnologiei 5G în România pentru mediu, oameni și orice altă formă de viață.  http://www.apc-romania.ro/ro/i-25-ianuarie–ziua-mondiala-de-protest-impotriva-implementarii-tehnologiei-de-comunicatii-wireless-5g/NjQxLTE.html

Protestul efectiv va fi pe 25.01.2020, însă până atunci ne organizăm și ne implicăm în mai multe acțiuni necesare pentru a opri operabilitatea 5G în România.

Apelăm la voi, #Bucureşti #ClujNapoca #Iași #Brașov #Timișoara #Constanța #Sibiu #PiatraNeamț #Ploiești #Craiova #Galați #Oradea #Pitești #Bacău #Ilfov #TârguMureș #Suceava #Arad #Buzău #Botoșani #BaiaMare #Braila #RâmnicuVâlcea #Focșani #Tulcea #AlbaIulia #Târgoviște #SatuMare să vă implicați cu acțiuni locale, cât încă mai putem face ceva!
Vedeți mai jos ce puteți face în fiecare zi până pe 25.01.2020 cât și după, ca cetățean al României, să contribuiți să opriți operabilitatea 5G în România.

Pe lângă protestul în stradă, din 25.01.2020, protest mondial inclusiv în orașele României, putem să protestăm și prin petiții, depuneri la autoritățile locale, acțiuni în instanță, comunicând cu cei apropiați, organizare și implicare în dezbateri și conferințe locale, realizare și distribuire materiale informative și nu în ultimul rând, refuzând achiziționarea și utilizarea abonamentelor și telefoanelor 5G.
Detalii cum puteți să contribuiți concret găsiți aici:
http://stop5gromania.ro/fii-voluntar-sustine-doneaza/

Vă rugăm să ne contactați în privat dacă doriți să ne ajutați să organizăm în cele mai importante orașe ale României Protestul 5G din 25.01.2020.

Mesaj de la comunitatea internațională STOP 5G organizatoarea protestului mondial

Criza 5G a devenit și mai înfricoșătoare!

Pe 7 octombrie 2019, Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor a postat noi aplicații de SpaceX pentru încă 30.000 de sateliți, pe lângă cele 12.000 deja aprobate, pentru un total planificat de 42.000 de sateliți 5G pe orbită joasă și foarte mică în ionosfera Pământului. SpaceX a anunțat, de asemenea, un program de lansări accelerat: intenționează să lanseze până la 240 de sateliți până la sfârșitul anului 2019 și până la 1.440 de sateliți în 2020, adică 120 de sateliți pe lună.

Începând cu 2021, Space X se așteaptă să poată lansa 400 de sateliți simultan, sau 4.800 de sateliți pe an, pe racheta sa Super Heavy, aflată acum în curs de dezvoltare.

SpaceX afirmă acum că intenționează să înceapă să furnizeze 5G din spațiu către majoritatea populației lumii puțin în a doua jumătate a anului 2020. Sateliții inițiali vor fi distribuiți în 72 de planuri orbitale, înclinate la 53 de grade față de Ecuator.

Acest lucru înseamnă că, atunci când serviciul începe în 2020 de la aproximativ 1.000 de sateliți, semnalele lor (și radiațiile) vor ajunge în toate locurile populate de pe Pământ, cu excepția Alaska, nordul Canadei, în nordul Europei, cea mai mare parte a Rusiei și Tierra del Fuego.
Însă cea mai mare pagubă pe care o vor face sateliții, care ar putea pune capăt vieții pe Pământ atunci când vor intra în funcțiune anul viitor, vine din locația lor, anume ionosfera cea mai vulnerabilă parte a mediului Pământ. Ionosfera este un strat de atmosferă care începe la o altitudine de aproximativ 50 de mile deasupra capului nostru. Acesta este încărcat în medie la 300.000 de volți în orice moment și oferă puterea pentru circuitul electric global. Circuitul electric global furnizează energia tuturor viețuitoarelor: de aceea suntem în viață și este sursa întregii sănătăți și vindecări. Toți medicii din medicina orientală știu acest lucru, cu excepția faptului că ei numesc acea energie „qi” sau „chi”. Ea curge între cer și Pământ și circulă prin meridianele noastre și ne dă viață. Este electricitate.

Nu puteți contamina circuitul electric global cu milioane de semnale radio cu impulsuri, modulate, fără a distruge toată viața.
Când cei 66 de sateliți ai Corporației Iridium au început să furnizeze servicii de telefonie mobilă miercuri, 23 septembrie 1998, oamenii de pe toată planeta au raportat dureri de cap, amețeli, greață, insomnie, hemoragii, palpitații cardiace, atacuri de astm și sunete în urechi ce au început în acea dimineață. În acea dimineață a persoană declara că simte ca un cuțit trecut prin capul ei, alta avea dureri de înjunghiere în piept. Păsările nu zburau, nici măcar vrăbiile, vulturii nu ieșeau la vânătoare, mii de porumbei și-au pierdut drumul de întoarcere. Rata de deces în Statele Unite a crescut imediat cu patru până la cinci la sută, și pentru următoarele două săptămâni. Asta au făcut 66 de sateliți.

Ce vor face sateliții 41.000, sau chiar 1.000, mult mai puternici? Grinzile de la fiecare satelit SpaceX vor fi de aproximativ o mie de ori mai puternice decât fasciculele de la fiecare satelit Iridium. Nu ne putem permite să aflăm ce vor face.
Avem nevoie de proteste masive, pe toată planeta, să oprim implementarea tehnologiilor 5G.

___________________

sursa: http://stop5gromania.ro/23-01-2020-comunicat-de-presa-25-01-2020-ziua-protestului-mondial-stop-5g/

https://www.5gspaceappeal.org/

www.stop5ginternational.org
www.stop5gromania.ro
https://stop5gbucuresti.ro/ 

https://www.facebook.com/search/top/?q=stop%205g%20rom%C3%A2nia&epa=SEARCH_BOX

Mai multe articole pe aceeași temă, la: http://romanortodox.info/?s=5G