Doamne ajută,

 

Pentru mine, prietenia (fie ea și doar virtuală), ca să fie autentică și deci trainică, trebuie să aibă la bază împărtășirea reciprocă a celor mai importante valori, între care CREDINȚA ORTODOXĂ este prima.

Așadar, m-aș bucura dacă mi-ați confirma că sunteți DIN TOATE PUTERILE ÎMPOTRIVA EREZIEI de orice fel, erezia fiind prin definiție HULĂ ÎMPOTRIVA SFÂNTULUI DUH – păcat care NU se iartă în vecii vecilor, conform Sfintei Scripturi – Matei 12, 31-32.

Eecumenismul este de departe cea mai vicleană, cea mai perfidă dintre toate ereziile, fiind numit de către Sfinții Părinți – ”erezia ereziilor” sau ”panerezie”.

Nu știți ce înseamnă ecumenismul? Nimeni nu s-a născut învățat. DACĂ VREI să afli, te poți documenta inclusiv de la: ECUMENISMUL – EREZIA EREZIILOR | Român Ortodox (romanortodox.info) sau  http://romanortodox.info/subiect/biblioteca/brosuri/ – conceput special în acest scop, cu binecuvântare de la duhovnicii ortodocși mărturisitori ai lui Hristos din Sf. Munte Athos, deci îngrădiți de erezie.

Cei care nu cunosc adevărul despre acest subiect – MAI IMPORTANT DECÂT ORICARE ALTUL, inițial vor fi tentați să creadă că sunt unul dintre cei care lovesc în Biserică de dragul beneficiilor materiale sau banilor primiți direct ori indirect de la George Soros sau alții asemenea lui, ori din convingeri progresiste.  Nimic mai fals!

.

În SEMNALUL DE ALARMĂ pe care îl trag pentru cei care-L (mai) iubesc pe Hristos Dumnezeu-Omul și Mântuitorul nostru, ESTE VORBA DESPRE

CEA MAI GRAVĂ FORMĂ DE TRĂDARE DIN CÂTE EXISTĂ:

.

Este vorba despre TRĂDAREA celor de la care ne așteptăm mai puțin – a ierarhilor deveniți LUPI în piele de episcop, de mitropolit, de patriarh, dar VAI, prin frică, lașitate, compromis și lipsă de credință, și în piele de preot, duhovnic, stareț, monah și monahie, prin tăcere, pasivitate și complicitate față de MAREA LEPĂDARE de Hristos Dumnezeu-Omul și Mântuitorul nostru,   lepădare de Ortodoxie, de Biserica cea Una mărturisită în Crez – prin ACCEPTAREA ȘI SEMNAREA TEXTELOR adoptate la Colimbari-Creta în iunie 2016, texte PROFUND BLASFEMIATOARE, care, sub masca perfidă, de aparentă ortodoxie, au OFICIALIZAT PANEREZIA ECUMENISMULUI SINCRETIST ce susține BLASFEMIA SUPREMĂ – aceea că Hristos S-a întrupat, suferit și răstignit pe Sf. Cruce INUTIL(!!!), fiindcă ȘI ALTE CĂI DE MÂNTUIRE (în afară de EL – Care este CALEA) SUNT LAFEL DE VALABILE: protestantismul, sectele, catolicismul (numite de acum în mod OFICIAL drept: ”Biserici surori”!!!!!!!), și toate celelalte păgânisme (islamismul, iudaismul, budismul, confucianismul, brahmanismul, etc) ! ! ! 

Prin urmare, întrebarea este dacă sunteți PRO sau CONTRA panereziei ecumenismului sincretist sau mai exact – dacă (mai) aveți sau nu comuniune liturgică (de rugăciune) cu preoții care pomenesc la Sfânta Liturghie episcopi eretici ecumeniști? – ACEASTA ESTE ÎNTREBAREA. Căci declarativ, toți se consideră ortodocși, NEconștientizând că:

”În momentul în care ierarhul este pomenit, fiecare credincios din biserică intră în comuniune cu mărturisirea lui de credință. Adică ce face? Credinciosul mărturisește ceea ce mărturisește ierarhul, este de acord cu propovăduirile lui (cu capul descoperit, adică în văzul lumii). Și aceasta înseamnă COMUNIUNE. Fie că ști, fie că nu ști, fie că realizezi sau nu, conștient sau inconștient, comuniunea se împlinește, are loc. Dacă ierarhul s-a rugat cu NEortodocșii în cadrul ”rugăciunilor comune” ecumeniste, eretice, papistașe, atunci toți creștinii prezenți în biserică se fac părtași ereziei ierarhului, adică rin ”mărturisirea lui de credință”, devin eretici. Mărturisirea de credință este de o IMPORTANȚĂ SUPREMĂ în viața Bisericii, deoarece  Credința Dreaptă și Mărturisirea adevărată reprezintă elemente de unitate între creștini, elemente de unire, de împărtășire, de comuniune.

BISERICA ESTE DOAR ACOLO UNDE ADEVĂRUL ESTE MĂRTURISIT. Acolo unde ecumenismul, adică abaterea de la adevăr, este mărturisit, acolo nu este nici Biserică nici Hristos.

În Biserică noi mărturisim cedința noastră prin numele pe care îl pomenim. Ortodocșii pomenesc pe Arhiereii ortodocși, arienii pomenesc pe episcopii arieni, monofiziții pomenesc pe episcopii monofiziți, iconoclaștii pe episcopii iconoclaști, uniații pe episcopii uniați, iar ecumeniștii pe episcopii ecumeniști. Este posibil ca orice lucru să pară a fi ortodox în Biserică, însă cu toate acestea, episcopul care este pomenit de către preot ne va arăta nouă unde ne aflăm cu adevărat. În ”biserica” uniată, toate lucrrile par a fi ortodoxe (…) Iar preotul uniat pomenește un episcop uniat, care la rândul lui pomenește pe Papa de la Roma. Astfel toate aparențele de ortodoxie sunt în zadar.” (Alexandros Kalomiros – Piatra de poticnire)

.

Cel mai des întâlnită și în același timp cea mai vătămătoare și pierzătoare de suflete este atitudinea ERETICĂ insuflată, vai, cu maximă eficiență mirenilor de către preoții care continuă să pomenească un eretic în calitate de episcop al lor, anume că: fiind mici și păcătoși, nu trebuie să ne judecăm ierarhii, indiferent ce au semnat (în calitate de episcopi – deci implicându-ne și pe noi), indiferent că se roagă împreună cu ereticii pe care-i consideră <<Biserici surori>>” – călcând astfel în picioare nu doar CREZUL (”Cred întru Una, Sfântă, Sobornicească și Apostolească Biserică”), ci și Sfintele Canoane lăsate de Sfinţii Părinţi în urma Sfintelor Sinoade Ecumenice, nu ecumeniste

Iată ce spune despre acest tip de atitudine trădătoareSf. Teodor Studitul:

.

”Nu mă interesează”, ”nu vreau să judec”, ”eu sunt prea mic, n-am voie să judec” – vorbe prin care cei care le gândesc, cred că-L pot fenta pe Dumnezu, sustrăgându-se responsabilității oricărui ortodox de a mărturisi adevărul, dreapta credință, INDIFERENT pe cine și cât ar deranja astfel, NEmărturisirea echivalând cu lepădarea de Hristos…

Când e vorba despre erezie, NIMENI NU POATE FI NEUTRU. Ori ești ortodox (adică împotriva ereziei), ori ești eretic  – în mod pasiv (prefăcându-te că nu ști, că nu te interesează, că nu vrei să judeci) sau activ – girînd cu prezența ta, prin comuniune liturgică – adică împreună rugăciune – erezia, având deci părtășie cu ecumeniștii care pomenesc ecumeniști…

 

Tăcerea (lipsa unui răspuns SINCER la această întrebare – sunteți PRO sau CONTRA panereziei ecumenismului?) e tot un răspuns, în acest caz, neutralitatea fiind IMposibilă, ea echivalând, spun Sfinții Părinți, cu acceptarea tacită (complice) a panereziei ecumeniste, deci cu erezia.   

..

Vă rog răspundeți-mi sincer, DUPĂ CE CITIȚI ATENT 

selecția de argumente EXTREM de SOLIDE, întemeiate scripturistic și patristic, (bazate deci pe Sfânta Scriptură, pe Sfintele Canoane și pe scrierile Sfinților Părinți) – pe care o puteți descărca de aici:

Pseudo-sinodul din Creta – 2016 – lămuriri pe înțelesul tuturor

ȘI VĂ GÂNDIȚI FOARTE BINE !

 Doamne ajută !

Cu respect,

păcătos cât nisipul mării, însă nădăjduiesc că nu și eretic,

Cristian Nicolae Bucuroiu

.

.

Iată doar câteva CITATE din Sfânta Scriptură, din Sfintele Canoane și din Sfinții Părinți față de erezie:

 

.

Iată ce spune Sfânta Scriptură:

 

.

și ce spun Sfinții Părinți:

.

click aici pentru a descărca:

CE SPUNE HRISTOS față de ce spune lepra ereziei ecumeniste

..

.

Pentru cei care doresc să afle mai multe despre EREZIA EREZIILOR

– ecumenismul sincretist, recomandăm din inimă:

.

1) – http://romanortodox.info/subiect/biblioteca/brosuri/

.

2) – http://romanortodox.info/ecumenismul-intrebari-si-raspunsuri-pe-intelesul-tuturor/

.

3) – http://romanortodox.info/brosura-adevarul-despre-ecumenism-si-sinodul-din-creta/

.

4) – http://romanortodox.info/brosura-impotriva-adunarii-cretane/

 

5) – http://romanortodox.info/sinodul-din-creta-lamuriri-pe-intelesul-tuturor/

 

6) – Scurtă cronologie a ecumenismului – de ieromonah Spiridon Roșu

 

7) – ECUMENISMUL FĂRĂ MASCĂ

.

8)Ascultați cu mare atenție și împărtășiți celor de a căror mântuire vă pasă, această

EXCEPȚIONALĂ PREDICĂ LĂMURITOARE DESPRE

EREZIA EREZIILOR – ECUMENISMUL SINCRETIST:

https://romanortodox.info/predica-parintelui-ieronim-la-duminica-sfintilor-parinti-de-la-sinodul-i-ecumenic-5-iunie-2022/ .

– Fără exagerare, probabil CEA MAI IMPORTANTĂ predică pe care ați ascultat-o vreo-dată !…

.

9) Probabil cea mai folositoare (lămuritoare) predică din câte am auzit pe tema tâlhărescului așa-zis ”sinod” din Creta – să fie de mult folos duhovnicesc, spre mântuire, cât mai multor autentici iubitori de Hristos (împărășiți-o cu mult drag celor de care vă pasă):

.
.

Întregul ei text este cuprins la mijlocul acestui articol EXCEPȚIONAL conceput în același scop:

lămurirea cititorului în privința ereziei ereziilor – ecumenismul sincretist – oficializată la pseudo-sinodul din Creta:

.

https://romanortodox.info/ecumenismul-erezia-ereziilor/

.
.
Textul imnului național:

DEȘTEAPTĂ-TE ROMÂNE  –  CÂT MAI POȚI !!!

.

.

CĂUTAȚI ORICE CUVÂNT ORI EXPRESIE

CARE VĂ INTERESEAZĂ DIN ACEST SIT,

TASTÂNDU-L ÎN 

SECȚIUNEA ”CĂUTARE”

DIN PARTEA DREAPTĂ-SUS, APOI APĂSAȚI TASTA ENTER,

DACĂ FOLOSIȚI UN CALCULATOR (LAPTOP SAU DESKTOP),

SECȚIUNEA ”CĂUTARE” ESTE AȘA CUM ARATĂ IMAGINEA DE MAI JOS:

.

.

DACĂ FOLOSIȚI UN TELEFON MOBIL (SMARTPHONE),

SECȚIUNEA ”CĂUTARE” ESTE

LA FINALUL ORICĂRUI ARTICOL DIN SITUL

ROMANORTODOX.INFO 

DEASUPRA SECȚIUNII ”ULTIMELE ARTICOLE”,

AȘA CUM SE VEDE ÎN IMAGINEA DE MAI JOS:

.

SĂ NE FIE DE FOLOS!

.

MĂRTURISEȘTE ADEVĂRUL, FĂ-ȚI DATORIA DE CREȘTIN,

DE A-ȚI IUBI APROAPELE CA PE TINE ÎNSUȚI,

ACUM, ASTĂZI, CÂT SE MAI POATE!!!

.

AȘA SĂ NE AJUTE DUMNEZEU !

.

 

 

.