95% din alimentele pentru bebeluși Johnson & Johnson testate în laborator conțineau urme a cel puțin unul din patru metale grele, arată un studiu al Healthy Babies Bright Futures. În plus, Johnson & Johnson retrage de pe piață peste 30.000 de flacoane de pudră de talc din cauza unei posibile contaminări cu azbest.
.
Este doar ultimul scandal care lovește numele companiei, după ce, în urmă cu câteva luni, șamponul său a fost verificat în India, iar rezultatele au scos la iveală contminarea acestuia cu o substanță cancerigenă numită formaldeh.
.
Studiul realizat de organizația Healthy Babies Bright Futures a constatat că 95% din mâncarea pentru bebeluși testate în laborator, de la piureuri de fructe la biscuți pentru dinți, conțineau toate cele patru metale grele, care sunt arsenic, plumb, cadmiu și mercur, scrie news.ro.
.
Studiul a fost publicat cu o zi înainte ca Johnson & Johnson să anunțe că începe o rechemare voluntară a pudrei pentru bebeluși, „dintr-un exces de precauție”.
.
Cercetătorii au testat atât branduri de nișă cât și branduri disponibile pe scară largă, cum este Gerber, potrivit căruia raportul „ar putea să provoace fără motiv îngrijorare în legătură cu siguranța copiilor”.
.
Cercetări anterioare au asociat cele patru metale cu daune aduse creierului, între alte consecințe pentru sănătate, potrivit Healthy Babies Bright Futures.
.
Și alte studii au descoperit metale grele în alimentele pentru bebeluși, cum este unul din 2017, care a identificat prezența plumbului în 20% din circa 2.000 de mostre de alimente pentru bebeluși.
De Ștefania Brândușă 
.
_______________