„Voi doar să vă rugați: ”Doamne ajută-mă și întărește-mă!”
Părintele a spus că nu vom avea acces la tratament până nu vom accepta acel card de sănătate. Dar în acea vreme puțini oameni vor avea boli de la Dumnezeu, vor avea boli trimise de vrăjmaș. Spunea să nu mergem la spital și să nu luăm medicamentele lor, să ne rugăm Domnului să ne dea răbdare să putem îndura, și ne va fi ușor. Spunea că cei care vor fi luați la mucenicie or să le facă răni, îi vor injecta, dar nu îi va durea.
Trebuie să fim fermi, să murim, dar să nu acceptăm acele carduri.
Ei vor încerca să vă convingă să luați buletinele cele noi, dar voi să refuzați și să spuneți că aveți un buletin, nu sunteți fără buletin.
Vorbiți cât se poate vorbi, fiindcă va veni o vreme când vă va fi frică de toate. Nu va fi ușor de observat scăderea sentimentelor creștine la popor. Oamenii își pun speranțele în păstori și nici nu vor comunica între ei, va exista o contradicție. Dacă va fi vreo persoană căreia Dumnezeu îi va deschide adevărul, și ea va încerca să îi convingă pe ceilalți, nu îl vor băga în seamă, întrucât vor avea încredere deplină în preoți. El spunea că vrăjmașul va încerca foarte tare și cu îndrăzneală să lupte ca întregul glob să fie cu pecetea sa, dar pe el nu-l interesează lumea, el este interesat de ortodocși. Se va purta un război împotriva lumii creștine, împotriva lumii creștin-ortodoxe.
………………
Va fi foamete de cuvânt, nu va mai avea cine să spună adevărul oamenilor. Iar oamenii vor fi tulburați și se vor repezi la oricine poartă barbă dar de multe ori vor greși și mulți vrăjmași vor purta barbă, se vor masca, și vor fi slujitori nu ai Bisericii, ci vor fi din lume și se vor masca se vor preface că sunt preoți.
Părintele spunea: ”va fi foarte trist, rugați-vă ca Dumnezeu să vă păzească, să vă apere chiar și pe cei care i-a ales dinainte. El zicea că cel mai periculos este că poporul va fi mințit de păstori.”
___________
Sursa – [Filmul documentar Sarea Pamantului (4 – seria II): Arhimandritul Tavrion (1898-1978)]