Mitropolitul Augustinos Mitropolitul Augustinos:
.
Erezia este o hrană otrăvitoare pentru suflet; ea este ca un medicament fals, care nu vindecă, ci mai degrabă provoacă rău; sau ca o monedă falsă care pare a fi un dublon de aur prețios, dar care nu are valoarea sa. Este o pervertire a Sfintei Tradiții; este o denaturare a credinței adevărate și desăvârșite; este o deviere de la calea dreaptă trasată pentru noi de Cuvântul lui Dumnezeu. Erezia este acceptarea unor idei religioase condamnate de Biserică ca fiind false și contrare dreptei sale credințe. Erezia este o adevărată crimă care subminează autoritatea și influența Bisericii noastre, fondată de Hristos Însuși ca stâlp și temelie a adevărului.
 
Dar, din păcate, în zilele noastre, oamenii nu acordă nicio importanță pericolului pe care îl reprezintă erezia pentru noi.
 
Acesta este un semn al vremurilor.
 
O, lume! Sunteți preocupați de multe lucruri. Aveți grijă să beți lapte natural; ca mâncarea voastră să fie sănătoasă și bogată în vitamine; ca medicamentele să funcționeze; ca banii voștri să nu fie falși; ca monumentele arheologice să fie păstrate cu grijă, fără cea mai mică deteriorare; ca mijloacele de transport pe care le luați să nu se abată de la traseul lor.
 
Poți fi preocupat de orice, mai puțin de un singur lucru – credința ortodoxă. Îți este complet indiferentă. Ce vă așteaptă, lume, cu o astfel de percepție distorsionată a realității și o astfel de răceală față de credință?
 
Dacă rămâneți indiferenți față de cele mai mari și mai înalte lucruri, veți cădea inevitabil în abisul raționalismului, al materialismului, al necredinței și al ateismului, iar apoi veți înțelege ce este Ortodoxia, pe care acum o disprețuiți.
 
Dar voi, suflete credincioase, care continuați să trăiți în această epocă, nu vă lăsați captivați de tendințele lumești moderne; nu vă speriați la vederea hoardelor vrăjmașe care vă înconjoară din toate părțile și care vin să vă atace, ci rămâneți statornici și credincioși în toate lucrurile credinței transmise nouă de la sfinți. Fiți pregătiți să luptați lupta cea bună. Ortodoxia trăiește și ei îi va aparține victoria finală.
 
Mitropolitul Augustinos (Kantiotis)
Traducere de Jesse Dominick
 
________________
Sursa – Pravoslavie.ru
 
6/1/2021
.

.

DEȘTEAPTĂ-TE ROMÂNE !!!

.

CĂUTAȚI ORICE CUVÂNT ORI EXPRESIE

CARE VĂ INTERESEAZĂ DIN ACEST SIT,

TASTÂNDU-L ÎN 

SECȚIUNEA ”CĂUTARE”

DIN PARTEA DREAPTĂ-SUS, APOI APĂSAȚI TASTA ENTER,

DACĂ FOLOSIȚI UN CALCULATOR (LAPTOP SAU DESKTOP),

SECȚIUNEA ”CĂUTARE” ESTE AȘA CUM ARATĂ IMAGINEA DE MAI JOS:

.

DACĂ FOLOSIȚI UN TELEFON MOBIL (SMARTPHONE),

SECȚIUNEA ”CĂUTARE” ESTE LA FINALUL ORICĂRUI ARTICOL DIN SITUL

ROMANORTODOX.INFO 

DEASUPRA SECȚIUNII ”ULTIMELE ARTICOLE”,

AȘA CUM SE VEDE ÎN IMAGINEA DE MAI JOS:

.

SĂ NE FIE DE FOLOS!

.

MĂRTURISEȘTE ADEVĂRUL, FĂ-ȚI DATORIA DE CREȘTIN,

DE A-ȚI IUBI APROAPELE CA PE TINE ÎNSUȚI,

ACUM, ASTĂZI, CÂT SE MAI POATE!!!

AȘA SĂ NE AJUTE DUMNEZEU !

 .