O ceremonie impresionantă a avut loc în seara de marţi, 19 decembrie, la Bazilica Sfântul Anton din zona peninsulară a Constanţei. La slujba ecomenică au participat ortodocşi, catolici şi protestanţi de la Baza militară Mihail Kogălniceanu.

Momentul care a reunit credincioşi din trei culte s-a petrecut la începutul Liturghiei de seară de la Bazilica Sfântul Anton, când Cercetaşii Marini din Constanţa au adus la biserica romano-catolică „Lumina păcii de la Bethleem“.

„Marţi, 19 decembrie 2017, la începutul Sfintei Liturghii de seară, după ce poporul credincios a cântat „Novena”, Cercetaşii marini din localitate au adus în bazilică „Lumina păcii de la Betleem”.

A fost o ceremonie ecumenică: fraţii ortodocşi au adus lumina, romano-catolicii au oferit găzduirea pentru celebrare, iar capelanul militar de la baza NATO de la Mihail Kogălniceanu, de confesiune protestantă, a rostit, în limba engleză, o rugăciune pentru pacea şi binecuvântarea popoarelor noastre.

La sfârşitul Liturghiei, cei prezenţi au primit „Lumina păcii de la Betleem” pe care au purtat-o acasă pentru a le lumina sfintele sărbători ale Naşterii Domnului Nostru Isus Cristos“.

____________

Sursa – http://ortodoxinfo.ro/2017/12/20/ceremonie-ecumenista-la-bazilica-sfantul-anton-cu-ortodocsi-catolici-si-protestanti-din-baza-militara-mihail-kogalniceanu/