COMISIA EUROPEANĂ INTENȚIONEAZĂ SĂ PRELUNGEASCĂ CERTIFICATUL DIGITAL COVID ÎNCĂ UN AN, PÂNĂ ÎN IUNIE 2023 – CONSULTARE PUBLICĂ PENTRU CETĂȚENII UE
Implicați-vă și trimiteți opinii !
Certificatul digital COVID-19 a intrat în vigoare în iulie 2021 pentru o perioada de 12 luni, până în iunie 2022. Iată că acum Comisia Europeană (CE) vine cu propunerea prelungirii certificatului cu încă un an, până în iunie 2023. Pentru aceasta, CE a lansat o consultare publică online pentru cetățenii UE.
Pentru a trimite opinii pe site-ul dedicat, este necesar să vă faceți mai întâi un cont personal gratuit, după care puteți trimite opiniile.
Propunerea de Regulament are 34 pagini, este atașată în format PDF mai jos.
Punctul esential al propunerii de Regulament este temeiul juridic (pag 8), adică motivul pentru care, deși pandemia este pe sfârșite, Comisia Europeană vrea totuși să prelungească certificatul digital covid.
In esență, Comisia Europeana (CE) are un singur argument pentru prelungirea cu încă un an a certificatului digital covid: necesitatea implementarii unor masuri unitare, aceleasi in toate tarile UE, care sa faciliteze circulația cetățenilor și să împiedice adoptarea de măsuri diferite de la stat la stat, care ar crea haos și ar limita circulația cetățenilor.
Analiza critică a propunerii
Deși certificatul digital covid a fost implementat in 2021 cu scopul declarat de a facilita circulația cetățenilor în UE, în fapt, el a limitat în mod clar libertatea de circulație a cetățenilor nevaccinați. Dacă ne referim în mod specific la libertatea de circulație în afara țării, să nu uităm că certificatul UE-COVID-19 (denmirea sa completa) este aplicabil doar in Uniunea Europeană.
În plus, ce este mai grav, acest certificat a condiționat exercitarea unor drepturi și libertăți cetățenești și în interiorul țărilor membre, nu doar la călătoria între state. Știm că majoritatea țărilor UE au impus obligativitatea certificatului covid și în interiorul țării, pentru accesul în instituții publice naționale, în magazine, la spectacole.
După ce Comisia Europeană însâși a creat haos prin implementarea acestui certificat digital, tot CE vine cu argumentul că dacă s-ar renunta la el, tările UE ar lua măsuri diferite, făcând circulația cetățenilor dificilă.
Situația s-ar putea descrie deci prin zicala românească „Rău cu rău, dar mai rău e fără rău”.
În plus, implementarea certificatului digital covid nu a contribuit la oprirea pandemiei ! Până la urmă, tot imunizarea pe cale naturală, prin trecerea prin boală, a încetinit pandemia. Chiar și după implementarea certificatului digital covid, în iulie 2021, numărul de cazuri a jucat când în sus, când în jos, fără nicio legătură cu certificatul !
Atunci de ce se dorește prelungirea certificatului digital covid ?
Comisia Europeană ar putea să rezolve foarte simplu problema pe care a creat-o. Dacă vrea să îndepărteze riscul ca statele membre să implementeze măsuri contradictorii, care ar limita circulația cetățenilor, CE poate propune un regulament care să anuleze certificatul digital covid în toate țările, mai ales că pandemia pare a fi pe sfârșite.
Chiar dacă pandemia nu ar fi pe sfârșite, certificatul digital covid nu a contribuit și nu va contribui cu nimic la stingerea ei.
În concluzie, în loc să rezolve problema creată, CE vrea să complice și mai mult lucrurile, să prelungească probabil indefinit, de la an la an, acest certificat digital covid, care deschide calea către mult-trâmbițata identitate digitală a persoanelor.
________________
.

.

DEȘTEAPTĂ-TE ROMÂNE !!!

.

CĂUTAȚI ORICE CUVÂNT ORI EXPRESIE

CARE VĂ INTERESEAZĂ DIN ACEST SIT,

TASTÂNDU-L ÎN 

SECȚIUNEA ”CĂUTARE”

DIN PARTEA DREAPTĂ-SUS, APOI APĂSAȚI TASTA ENTER,

DACĂ FOLOSIȚI UN CALCULATOR (LAPTOP SAU DESKTOP),

SECȚIUNEA ”CĂUTARE” ESTE AȘA CUM ARATĂ IMAGINEA DE MAI JOS:

.

.

DACĂ FOLOSIȚI UN TELEFON MOBIL (SMARTPHONE),

SECȚIUNEA ”CĂUTARE” ESTE LA FINALUL ORICĂRUI ARTICOL DIN SITUL

ROMANORTODOX.INFO 

DEASUPRA SECȚIUNII ”ULTIMELE ARTICOLE”,

AȘA CUM SE VEDE ÎN IMAGINEA DE MAI JOS:

.

SĂ NE FIE DE FOLOS!

.

MĂRTURISEȘTE ADEVĂRUL, FĂ-ȚI DATORIA DE CREȘTIN,

DE A-ȚI IUBI APROAPELE CA PE TINE ÎNSUȚI,

ACUM, ASTĂZI, CÂT SE MAI POATE!!!

.

AȘA SĂ NE AJUTE DUMNEZEU !

.

.