Să ne fie de folos!
Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

.

Omilia lui Gheron Sava Lavriotul,

Târgu Frumos 19.07.2020

 

Iubite surori, iubiți părinți, iubiți frați, ne bucurăm că suntem împreună după atâta vreme și în special că suntem cu părinții mărturisitori: Părintele Elefterie, Părintele Spiridon, Părintele Marcu, care au dat o luptă grea împotriva ereziei ecumeniste și tuturor evenimentelor antihristice care au avut loc în România și țin dogmele Sfinților Părinți. Omilia de azi are ca subiect starea duhovnicească a creștinilor, cum trebuie să înfrunte ecumenismul și cum trebuie să trăiască în calitate de creștini.

Cu adevărat trăim în vremuri apocaliptice, trăim în vremea lui Antihrist oricât nu vrea să recunoască lumea și în mod special Biserica care a căzut în erezia ecumenistă, iar lupta creștinului ortodox astăzi este mult mai grea față de cea din vremurile anterioare. Aceasta deoarece în vechime au existat episcopi care au fost în fața luptei, dar, fiindcă ne aflăm la sfârșitul istoriei, nu există episcopi ortodocși care să conducă turma în Ortodoxia noastră. Pentru aceasta, lupta noastră este mai dificilă decât în vremurile de odinioară.

Am vorbit despre ecumenism, ce este ecumenismul – am spus că este cea mai rea erezie din toate timpurile și înaintemergătoare lui Antihrist – va trebui totuși să spunem cum o vom înfrunta. Lupta noastră nu este pentru un an, doi ani sau zece ani, ci trebuie să fie o luptă pentru toată viața. Trebuie deci să fim hotărâți căci va fi nevoie să ne dăm și viața pentru această luptă. Ce înseamnă aceasta? Înseamnă că nici vorbă ca această erezie să plece din Biserică până să vină Hristos.

Evenimentele ce vor urma vor fi dintre cele mai neplăcute. Deci, ca creștinul să înfrunte această situație trebuie să aibă o viață puternică, întărită, duhovnicească și unire cu Hristos pentru că fără acestea nu va putea ajunge la final.

Și ce este, ce înseamnă această relație personală cu Hristos?

Pentru început, trebuie să înțelegem că fără Domnul nu putem face nimic, El Însuși a spus: „Fără  de Mine  nimic  nu  puteţi  face”. Este necesar pentru viaţa noastră duhovnicească să nu avem nici o comuniune cu ereticii, fiindcă mintea noastră şi inima noastră încep să fie luminate de harul Duhului Sfânt, va fugi întinarea de la erezie şi de la diavol din inima noastră astfel încât să putem lucra la mântuirea noastră.

Cei care se găsesc în erezie, adică cei care pomenesc pe episcopii care au acceptat Sinodul din Creta sunt duşmani ai lui Hristos şi aceasta o spune Sfântul Ioan Gură de Aur: „Duşmani ai lui Hristos nu sunt numai ereticii dar şi cei care sunt în comuniune cu aceştia”. Aşa că atunci când eşti duşman al lui Hristos oricâtă rugăciune ai face şi oricât ai posti, nu merg la Hristos. Pentru aceasta, condiţia necesară este să nu avem nici o comuniune bisericească cu ereticii. Aceasta este o mare mărturisire şi aduce greutăţi în viaţa noastră, deoarece mergem contra noii ordini mondiale şi a masoneriei. Nu uitați că noi, cei care am întrerupt pomenirea și ținem Ortodoxia noastră, suntem foarte puțini. Totuși Hristos spune: Nu te teme turmă mică, adică să nu ne temem că suntem puţini dar acolo se găseşte mântuirea şi acolo se găseşte plinătatea harului. Trebuie ca inima noastră să fie inundată de bucurie şi recunoştinţă pentru Domnul, care ne-a deschis ochii şi suntem departe de această erezie antihristică. Trebuie să ne pară rău de prietenii noştri şi de restul care se găsesc în erezie deoarece îşi pierd sufletele şi trebuie să ne rugăm pentru ei ca să se trezească pentru a urma modelul Sfinţilor Părinţi.

Aşadar, noi cei care am ieşit din erezie şi cunoaştem ceea ce se întâmplă trebuie să devenim modele pentru întreaga lume. Deoarece în general, omul caută să găsească adevărul dar din păcate nu găseşte nici modelul şi nici vreun om care să săvârşească adevărul (să fie în adevărul de credinţă). Deci, este obligaţia noastră, precum spune şi Hristos în Evanghelie să devenim o lumină a lumii.

Numai aceştia care au întrerupt pomenirea vor putea să înfrunte puterile antihristice ce vor veni. Şi de ce spun aceasta? Deoarece primul pas pentru om care vrea să rămână în Hristos este să nu fie în erezie, adică să nu urmeze pe episcopii care sunt eretici ecumenişti şi care vor preda Biserica lui Antihrist.

Precum vedeţi şi astăzi, episcopii şi preoţii fac ascultare de guvernele masonice şi fac ceea ce le spun acestea, astfel vor asculta şi de Antihrist când acesta va avea puterea, vor face ascultare desăvârşită şi toţi câţi îi vor urma vor face şi aceştia ascultare de către Antihrist. Pentru aceasta este o condiţie necesară să nu-i urmeze pe aceşti episcopi.

Trebuie ca viaţa noastră să se întărească duhovniceşte fiindcă acum noi cei care am întrerupt pomenirea cu ereticii nici nu mergem prea des la biserică nici nu avem confort la aceste biserici precum aveam odinioară. Aşa că va trebui să facem inima noastră biserică şi va trebui să fim într-o rugăciune continuă. Deoarece nu avem confort, precum am spus anterior, adică să avem biserică oriunde vrem noi va trebui să facem casa noastră biserică.

Să încercăm să avem unitate între noi cei care ne-am îngrădit de erezie, ca să ne putem ajuta, să avem sprijin duhovnicesc ajutându-ne între noi în aceste vremuri grele. Cineva m-a întrebat, mi-a pus următoarea întrebare

Acum că nu ne mai putem împărtăşi des, ce putem face pe această temă? Ce să facem?

I-am răspuns că trebuie să ne împărtăşim în fiecare zi cu Hristos. Acest lucru se poate face în fiecare zi prin rugăciune în inima noastră. Este vremea să arătăm cât Îl iubim pe Hristos şi dacă-L iubim. Câţi dintre noi sunt hotărâţi să moară pentru Hristos? Totuşi, Hristos aceasta vrea de la noi: devotament desăvârşit, dragoste desăvârşită şi spirit de sacrificiu desăvârşit nouă ca să avem numai pe Hristos în inima noastră.

Când am pornit această luptă şi am întrerupt pomenirea în 2016, lucrurile erau foarte dificile. Pe măsură ce trece timpul Dumnezeu ne dă putere să vedem mai clar urmările evenimentelor, iar acestea clarificându-se putem să deosebim care este îngrădirea corectă şi cine iubeşte cu adevărat pe Hristos.

Şi nu vă spun, suntem foarte bucuroşi de aceşti părinţi români, care sunt astăzi aici, deoarece ţin acrivia credinţei noastre iar dumneavoastră să simţiţi că sunteţi foarte mult favorizaţi şi iubiţi de Dumnezeu că aveţi asemenea părinţi care vă îndrumă în viaţa duhovniscă.

Aşadar, precum am spus anterior este nevoie astăzi de mai multă rugăciune, de dragoste pentru Hristos şi pentru Ortodoxia noastră, şi de dragoste pentru aproapele nostru pentru că ceea ce facem nu facem pentru noi înșine. Să ne pregătim să ieşim din lumea aceasta; acest lucru trebuie să-l gândim în fiecare zi. Nu vreau să lungesc cuvântul şi vom trece la întrebări pentru cei care vor dori să pună, realizând astfel un dialog între noi.

 

                                                                                                   Traducere din limba greacă de

                                                                                                                  Monah Marcu Prodromitul

.

Puteți descărca acest text și în format electronic pdf – de aici:

2021.03.27-traducere-conferinta-din-19-iulie-2020-targu-frumos

 

.

CĂUTAȚI ORICE CUVÂNT ORI EXPRESIE CARE VĂ INTERESEAZĂ DIN ACEST SIT, TASTÂNDU-L ÎN 

SECȚIUNEA ”CĂUTARE” 

DIN PARTEA DREAPTĂ-SUS, APOI APĂSAȚI TASTA ENTER,

DACĂ FOLOSIȚI UN CALCULATOR (LAPTOP SAU DESKTOP),

SECȚIUNEA ”CĂUTARE” ESTE AȘA CUM ARATĂ IMAGINEA DE MAI JOS:

.

DACĂ FOLOSIȚI UN TELEFON MOBIL (SMARTPHONE),

SECȚIUNEA ”CĂUTARE” ESTE LA FINALUL ORICĂRUI ARTICOL DIN SITUL

WWW.ROMANORTODOX.INFO 

DEASUPRA SECȚIUNII ”ULTIMELE ARTICOLE”,

AȘA CUM SE VEDE ÎN IMAGINEA DE MAI JOS:

.

SĂ NE FIE DE FOLOS!

.

MĂRTURISEȘTE ADEVĂRUL, FĂ-ȚI DATORIA DE CREȘTIN,

DE A-ȚI IUBI APROAPELE CA PE TINE ÎNSUȚI,

ACUM, ASTĂZI, CÂT SE MAI POATE!!!

AȘA SĂ NE AJUTE DUMNEZEU !

.