Oamenii de știință au reușit cu succes controlarea de la distanță a mișcărilor corpului la șoareci. Dacă ființele umane vor fi la rândul lor controlate la fel, cum se va pune problema din punct de vedere etic și moral?

Imaginați-vă ca cineva să vă controleze de la distanță creierul, punând în mișcare musculatura fără voia dvs. Este o imagine înfricoșătoare … (NT nu si dacă te face să zbori prin aer, să nu-ți mai fie foame, sete, să vorbești 15 limbi străine, să fii fericit și nemuritor… etc. sau cel puțin să ți se pară așa până e când e prea târziu să te mai răzgândești).

Oamenii de știință au reușit să controleze mișcări precum alergatul, oprirea pe loc, sau chiar controlul total al membrelor la șoareci. Din fericire, rezultatele vor fi folosite în scop pozitiv și nu negativ, cel puțin la momentul actual. Aceasta sună ca o binecunoscută glumă cu un medic care spune: mai întâi veștile bune și apoi cele rele.

Această tehnică de control se numește „stimulare magneto-termică”. Nu este deloc simplă deoarece presupune implantarea de nanoparticule biometrice în ADN, ce se atașează de anumiți neuroni. O data invadat, creierul poate fi controlat de la distanță printr-un câmp magnetic alternativ.

(NT nanoparticulele sunt elemente electronice cu câmp electromagnetic propriu, ce concurează și interferează cu cel biologic al creierului, substituindu-l ca o a doua voință ce acționează asupra aceluiași sistem nervos).

Când acest câmp magnetic aplică impulsuri asupra nanoparticulelor atașate de neuroni, acestea se încing, provocând aceeași reacție și celulei neuronale de care este atașată. Astfel, neuronul generează automat comanda ce pleacă în organism spre a fi executată.

Visători precum Elon Musk., văd în aceasta posibilitatea ca într-o zi să reușim să ne păcălim creierul și să devenim creaturi perfecte, fără depresii, schimbări bruște de dispoziție.

Marea întrebare la care nu avem răspunsul este „Cine va implementa și conduce acest sistem? Corporațiile, guvernele sau oricine cu bani mulți?” – titrează RT.

NOTĂ OrtodoxINFO