Epidemiologul șef al Suediei, ANDERS TEGNELL, este omul care a provocat comentarii în toată lumea din cauza modului în care a acționat în această criză.
.
Este un expert care a lucrat împotriva Ebola în Zair și împotriva epidemiilor în Laos. A învățat cum influențează o pandemie societatea și cum trebuie acționat ca să se limiteze consecințele.
.
Timp de 20 de ani a participat alături de virusologi din toate țările pentru a pune la punct un plan de acțiune în caz de pandemie. Acest plan prevedea MĂSURI GRADUALE în funcție de condițiile locale și de modul în care evoluează epidemia.
.
Specialiștii suedezi au tras niște concluzii clare bazate pe experiență:
.
– toate epidemiile provoacă pierderi omenești, cu precădere printre persoanele cu imunitate scăzută.
.
– nicio epidemie nu se încheie fără o imunizare de masă.
.
– măsurile trebuie luate gradual în funcție de situația locală și evoluția epidemiei.
.
nu se poate lupta eficient fără COLABORAREA BENEVOLĂ ȘI CONȘTIENTĂ a oamenilor obținută prin informarea corectă și evitarea provocării de panică.
.
– măsurile represive, gen carantina, au efect negativ atât asupra oamenilor cât și asupra situației economice și trebuie evitate!
.
André Tegnell, în interviul pe care l-a dat, a recunoscut că a rămas surprins să constate că specialiștii nu au fost luați în considerare și politicienii au stabilit măsurile ce trebuie aplicate.
.
Așa s-a trezit că doar el a urmat recomandările la care s-a lucrat timp de 20 de ani iar politicienii suedezi i-au acordat toată încrederea.
S-a ajuns la situația în care au apărut atacuri atât din interior cât și din exterior și a fost supus la presiuni uriașe pentru a urma exemplul celorlalte țări. S-a mers până la AMENINȚAREA CU MOARTEA pentru el și familia lui și a cerut protecția poliției. Dar nu a cedat! De ce?
.
Anders Tegnell a înțeles că epidemia este gravă dar nu în măsura în care să impună măsuri severe. A analizat cu calm evoluția, a văzut că persoanele vulnerabile sunt cele în vârstă, cu boli multiple și instituționalizate și a luat măsuri pentru a micșorarea consecințele.
.
El a explicat că numărul mare de decese din primele trei luni s-a datorat unor deficiențe cumulate în ani de zile în care statul nu a dat atenție acestui sector. Personal puțin, slab pregătit și insuficient dotat. Aceste deficiențe au fost remediate rapid dar au provocat multe decese. Nu doar Suedia a fost în această situație cu casele de bătrâni dar ea a fost arătată cu degetul pentru a se crea presiune pe decidenți.
.
Tegnell a explicat că nu era normal să se ia măsuri pentru întreaga populație pentru o problemă punctuală și de acea nu a impus reguli ci a venit doar cu recomandări: distanțarea socială, igiena riguroasă și evitarea grupurilor mai mari de 50 de persoane, munca de acasă, izolarea la domiciliu dacă ai simptome.
.
Masca nu a considerat-o necesară deoarece ea nu protejază omul sănătos, nu poate fi folosită corect și devine focar de infecție.
.
Carantina nici nu a intrat în discuție deoarece ea ar fi provocat mai multe victime prin scăderea imunității, prin provoacarea de boli psihice și frustrare, și ar fi dus la oprirea activităților economice, cu efecte grave pe termen lung.
.
Anders Tegnell a ales să ceară colaborarea conștientă a populație pe care a informat-o zilnic, cu calm, despre evoluția epidemiei. Niciodată nu s-a făcut referire la “virusul ucigaș”, la moartea în chinuri prin sufocare sau la sechele care îți fac restul vieții un chin. Din contra, toate intervențiile au fost pentru crearea unui climat de încredere, calm și siguranță. Viața a continuat să se desfășoare normal. Copiii au mers la grădinițe și la școlă, restaurantele și barurile au rămas deschise, mijloacele de transport au funcționat normal, magazinele au funcționat normal, lumea a mers la serviciu. Nimeni nu a fost amenințat, nimeni nu a fost considerat criminal în serie. Nici nu s-a pus problema ca asimptomaticii să fie internați. Ba mai mult, la formele ușoare și medii nu a fost considerată necesară internarea.
.
S-a mers pe un număr mare de teste pentru a vedea gradul de infectare și numărul de îmbolnăviri. S-a ajuns repede la stabilirea unui tratament corect și mortalitatea a scăzut rapid de la 34% în luna martie și aprilie la 4% în iunie iar acum este sub 0,1%. Numărul total al celor ajunși la ATI este de 2.400 în 5 luni iar de peste 10 zile nu se mai internează nimeni la ATI cu simptome de covid!
.
Toate aceste măsuri au făcut ca viața să se desfășoare aproape de normal, lucru apreciat de suedezi care îl consideră de Anders Tegnell un erou. De la amenințări cu moartea s-a ajuns să primească buchete de flori în cantități la care florăriile nu mai fac față și l-au rugat să accepte să le primească eșalonat!
.
Astăzi, politica lui Tegnell, a dat roade, Suedia fiind, alături de Belarus, singurele state din Europa în care epidemia se stinge treptat.
MULȚUMIM ANDERS TEGNELL pentru profesionalism, putere de caracter și curaj!
Articol de: Emil Stefan Ghibu
__________
Anders Tegnell
Nils Anders Tegnell (born 17 April 1956)[1] is a Swedish physician specialising in Infectious disease and civil …
Comentariu romanortodox.info:
La noi DE CE nu se poate? – fiindcă la noi, precum în imensa majoritate a țărilor unde se spune că pandemia face ravagii, masoneria dictează și acționează prin politicieni, arahați, doctori, jurnaliști, PREOȚI și juriști în majoritate trădători, vânduți, șantajați, toți supuși, obedienți acestei organizații prin definiție sataniste, la început secrete, apoi discrete, și mai nou, sub umbrela juridică a statului, beneficiind de statutul oficial de ”utilitate publică”(!!!)…
Supunerea, activitatea ori chiar tăcerea lor față de această organizație satanistă de care toți se tem mai tare decât de moarte, este complice crimelor în masă, genocidului prin dictatura instaurată încet și sigur de 3 decenii în România…
E bine de reamintit că în România, din cca 17.000 de preoți ”ortodocși”, numai 17 mai sunt vrednici de această calitate, adică DOAR UNU LA MIE (!!!) dintre ei mai respectă Sfintele Canoane ale Sfinților Părinți, peste 998 din 1000 fiind căzuți în erezia ereziilor – ecumenismul sincretist, făcând ”ascultare” (adică obediență) față de un episcop căzut la rându-i din dreapta credință prin pomenirea episcopului superior deasemenea ecumenist, căci din octombrie 2016, TOȚI episcopii ”ortodocși”, în frunte cu patriarhul, nu sunt altceva decât adevărați lupi hulpavi în piele de episcop…
Raportul de UNU LA MIE (dintre cei moral-verticali și toți ceilalți) este aproape identic, vai, și în privința altor categorii sau tagme, precum avocații, doctorii, profesorii, ziariștii…
CUM să-și mai revină, în aceste condiții, România, neamul românesc, din prăpastia coruptă, păcătoasă, eretică, satanistă, în care ne rostogolim cu din ce în ce mai mare viteză, de 30 de ani??? – când mult peste 99% dintre noi suntem nu numai EXTREM de departe de Hritos și de Biserica lui cea Una, Sfântă, Sobornicească și Apostolească, dar și cu spatele la El, refunzându-L în continuare, cu din ce în ce mai mare nesimțire, nepăsare???…