După ce a semnat erezii la Creta, Patriarhul Daniel îndeamnă la pace și unitate în B.O.R.

images

Pe data de 7 sep. a.c., Patriarhul Daniel emite un comunicat, pe care, ca de obicei nu-l semneaza personal, ci cu numele impersonal de, „Biroul de presa al Patriarhiei Romane”, in care indeamna la pastrarea ” pacii si unitatii Bisericii „.  Inca de la inceput, Patriarhul minte : „la Sinodul din Creta (iunie 2016), … au participat aproape 200 de ierarhi din zece Biserici Ortodoxe surori.” http://basilica.ro/sa-pastram-pacea-si-unitatea-bisericii/

Ce sa insemne oare cuvantul ” aproape 200 de ierarhi ” ? 190, 180 de ierarhi ? Adevarul este ca, la Creta au participat exact 156 de ierarhi, deci cu mult sub 200.    http://corortodox.blogspot.ro/2016/06/cati-ierarhi-au-participat-sau-au.html

Asadar, de ce mintiti lumea Preafericite, de ce umflati cifrele ?  De ce nu spuneti intregii Biserici Ortodoxe Romane, ca si din acesti 156 de ierarhi, 33 nu au semnat documentul cel mai controversat, „Relatiile Bisericii Ortodoxe cu ceilalti crestini” ?     http://prieteniisfantuluiefrem.ro/wp-content/uploads/2016/09/3.Relations_of_the_Orthodox_Church_with_the_Rest_of_the_Christian_World.pdf

Mai mult decat atat, in varianta in limba rusa, insusi Patriarhul Teofil al Ierusalimului, nu-si are semnatura pe  acest document. In varianta in engleza are semnatura, dar in cea rusa nu. Ar trebui deci, intrebat personal, Patriarhul Teofil, daca a semnat sau nu acest document controversat.  http://theolcom.ru/images/2016/3.%D0%9E%D1%82%D0%BD%D0%BE%D1%88%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F_%D0%9F%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BE%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D0%BE%D0%B8%CC%86_%D0%A6%D0%B5%D1%80%D0%BA%D0%B2%D0%B8_%D1%81_%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BB%D1%8C%D0%BD%D1%8B%D0%BC_%D1%85%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%BC_%D0%BC%D0%B8%D1%80%D0%BE%D0%BC.pdf

Despre ce fel de „unitate” in Biserica vorbiti, Preafericite, cand 33 de arhierei nu au semnat la Creta ? Si bine au facut ca nu au semnat ereziile, pe care  delegatia BOR le-a semnat, din pacate, in unanimitate !!! Dumneavoastra doriti unitate in panerezia ecumenismului, dar Slava Domnului, ca inca nu exista aceasta unitate in apostazie, in intreaga Biserica Ortodoxa. Si care au fost cei mai multi ierarhi care nu au semnat ? Spre cinstea lor, 17 arhierei sarbi nu s-au temut de Patriarhul lor, Irineu – care a tradat – ci s-au temut si s-au rusinat mai mult de Dumnezeu si de Sf.Justin Popovici si Sf.Nicolae Velimirovici, spre a lor mantuire.

Daca d-voastra acuzati acele ” … persoane, care, în duh lumesc şi agresiv, au acuzat şi calomniat pe ierarhii Bisericii Ortodoxe Române prezenţi la Sinodul din Creta (iunie 2016) ” , oare ce duh v-a indemnat sa ascundeti adevarul despre cei 33 de ierarhi care nu au semnat la Creta ? Oare Duhul Sfant ? Nici macar un duh lumesc, ci insusi duhul satanei, care este si tatal minciunii.

Este demonstrat si rasdemonstrat ca documentele de la Creta sunt pline de erezii grave, ca aici nu s-a condamnat nici o erezie, ci  s-au numit ereziile drept „biserici”, ca li s-a recunoscut „existenta istorica”, ca s-a legiferat ecumenismul – cu CMB-ul si Documentele de la Toronto, Balamand …  – ca s-au aprobat casatoriile mixte, incalcandu-se canonul unui Sinod Ecumenic, ca s-a dat o portita de aprobare, chiar pentru casatoriile gay.  Caci ce ar putea sa insemne punctul II.6 din Documentul ” Sfanta Taina a Cununiei si impedimentele la aceasta ” : ” La aplicarea tradiției bisericești cu privire la impedimentele la căsătorie, practica bisericească trebuie să țină cont, în egală măsură, de prescripțiile legislației civile cu privire la acest subiect, fără să depășească limitele iconomiei bisericești.” Expresia „fara sa depaseasca limitele iconomiei bisericesti” ar insemna, „sa fie in limitele iconomiei bisericesti”. Si care sunt aceste limite ? Insasi principiul iconomiei. Deci pentru legalizarea homosexualitatii, la Creta s-a hotarat sa se aplice principiul iconomiei !!! Atunci, sa nu credeti ca fara temei sunteti acuzati drept eretici, pentru ca, faptele d-voastra o dovedesc cu prisosinta.

„Într-o vreme în care Biserica Ortodoxă este atacată de multe forţe exterioare văzute şi nevăzute ale fenomenului secularizării, aceşti răzvrătiți din Biserică, sub pretextul că apără Ortodoxia, tulbură din interior pacea şi unitatea Bisericii, deoarece nu sunt călăuziţi de Duhul lui Hristos.” Am aratat mai sus, care duh v-a calauzit pe d-voastra, atunci cand tainuiti ca, la Creta 33 de arhierei nu au semnat.

D-voastra sunteti aceia care v-ati  razvratit impotriva Duhului Sfant, cand ati declarat la Creta ca, CMB-ul este calauzit de El, iar prin declaratia de la Toronto, ati fost de acord cu o noua dogma despre Biserica, contrara celei formulate de Sf.Parinti :

” Bisericile membre recunosc că apartenenţa la Biserica lui Hristos este mai cuprinzătoare decât apartenenţa la propriul lor trup bisericesc. Ele caută, prin urmare, să stabilească un contact viu cu cei din afara rândurilor lor care Îl mărturisesc pe Hristos ca Domn.

Toate bisericile creştine, inclusiv Biserica Romei, consideră că nu există o identitate completă între apartenenţa la biserica lor şi apartenenţa la Biserica Universală. Ele recunosc că există membri ai bisericii în afara zidurilor ei [extra muros], că aceştia aparţin Bisericii în mod egal [aliquo modo], sau chiar că există biserică în afara bisericii [ecclesia extra ecclesiam].”

Asadar, la Creta s-a amestecat adevarul cu minciuna, ortodoxia cu erezia : s-a afirmat ca Biserica Ortodoxa este cea Una , Sfanta , Soborniceasca si Apostoleasca, dar s-a si recunoscut CM al Bisericilor ( CMB ), care prin simpla denumire este o erezie. Recunoscand si promovand acest organism, inseamna ca sunt recunoscute si chiar aplicate hotararile de la Balamand, Toronto … Daca in continuare afirmati ca ” bisericile sau confesiunile eterodoxe (neortodoxe) s-au despărţit de Ortodoxie pentru că s-au îndepărtat de la credinţa ortodoxă care este baza unităţii Bisericii. „, atunci de ce le recunoasteti botezul catolicilor , pentru ca ei  boteaza in numele  unei „treimi” care este alta fata de Sfanta Treime ortodoxa ? De aceea d-voastra aveti cea mai marsava „ura confesionala” fata de catolici, pentru simplul fapt ca, le recunoasteti botezul, ca de i-ati fi iubit cu adevarat, le-ati fi spus ca, nu sunt botezati.

Nu am auzit la nimeni dintre ortodocsi sa propovaduiaca vreun „razboi religios” . Sfintii nostri Voievozi au dus numai razboaie de aparare in fata contropitorilor musulmani, catolici, protestanti, insa d-voastra nu v-ati ridicat impotriva razboaielor de distrugere ale NATO – unde este inscrisa si armata noastra de tradatori – cu Serbia ortodoxa sau cu alte state ale lumii.

„In prezent, există în Europa Occidentală peste 700 de parohii ortodoxe româneşti dintre care 670, pentru că nu deţin propriile lor biserici, se roagă în lăcaşuri de cult închiriate sau împrumutate de la creştini catolici, anglicani sau protestanţi, fără ca aceşti români să-şi piardă credinţa lor ortodoxă.”

Aceasta este cea mai mare blasfemie, adica sa slujeasca ortodocsii in locasuri catolice, anglicane sau protestante. De ce ? Pentru ca, din Vietile Sfintilor aflam ca niciodata n-ar fi acceptat Sf.Vasile cel Mare, de exemplu, sa slujeasca intr-o catedrala eretica. Oare nu s-a luptat el pentru acea biserica, ca sa o castige prin minune din mainile ereticilor arieni ? Sau Sf. Grigorie Teologul, nu a reusit sa faca toate bisericile din C-nopol,  in timp de doi ani, sa revina la ortodoxie ? In vecii vecilor acesti Sf.Parinti nu ar fi acceptat sa slujeasca in lacasuri ale ereticilor, pe motiv ca ei nu au biserici. Sunteti loctiitorul tronului Cezareei Capadociei, dar – cu durere ma intreb – oare aveti  vreo legatura,  cu faptele Sf.Vasile cel Mare sau  cu Ortodoxia lui ?

Ati mai facut si o alta marsavie la Creta : ati schimbat denumirea „Miscare Ecumenista”, dupa cum o denumesc toate documentele ereticilor din CMB, in „Miscare Ecumenica”, prin aceasta dorind sa dati o conotatie ecumenica ereziei ecumeniste.

Noi nu va declaram eretici pentru ca nu ganditi ca noi, ci pentru ca nu ganditi ca Sfintii Parinti si nu aveti cugetul ortodox al Bisericii, dupa cum, in mod  fals v-a laudat Mitropolitul Hierotheos Vlachos. Va voi demonstra cu multa usurinta aceasta : daca Sf.Justin Popovici a afirmat ca ecumenismul este panerezie, daca Sf.Paisie Aghioritul a luptat impotriva lui, daca Sf.Ioan Maximovici l-a dat anatemei dimpreuna cu slujitorii sai in 1983, daca P.Dumitru Staniloae s-a lepadat de el la sfarsitul vietii, considerandu-l  ” un produs al masoneriei ” … de ce d-voastra il ridicati in slavi si-l mai si declarati  metoda a Bisericii , si cale obligatorie de urmat pentru „restabilirea unitatii pierdute a crestinilor”?  Care sa fie oare explicatia acestei atitudini a d-voastra ? Sau nu credeti ca acestia sunt Sfinti, si in cazul acesta cadeti in hulirea lor, sau va credeti mai Sfant decat ei, insa in nici un caz, Duhul Sfant nu se poate contrazice, adica prin niste Sfinti sa vorbeasca intr-un fel, iar prin altii impotriva, sau aveti vreun ordin de indeplinit cu ecumenismul, mai mare decat juramantul pe care l-ati depus ca arhiereu ortodox. In cel de-al treilea caz, va amintim cuvintele Mantuitorului : ” Nimeni nu poate să slujească la doi domni, căci sau pe unul îl va urî şi pe celălalt îl va iubi, sau de unul se va lipi şi pe celălalt îl va dispreţui; nu puteţi să slujiţi lui Dumnezeu şi lui mamona.” Iar in privinta Mitropolitului Hierotheos Vlachos, nu intelegem, de la care Sf.Parinte a invatat sa-i laude pe cei care au semnat erezii, el fiind unul din cei care nu au semnat ? Sf.Marcu al Efesului , singurul care nu a semnat unirea cu papa la Ferrara-Florenta, nu i-a laudat pe cei care au semnat acea tradare.

„Însă cei ce tulbură acum pacea şi unitatea Bisericii nu au nicio responsabilitate pastorală pentru comunităţile ortodoxe româneşti din străinătate şi nici nu înţeleg cât de mare este păcatul dezbinării şi tulburării păcii şi unităţii Bisericii, sub pretextul că numai ei, protestatarii, sunt credincioşi adevăraţi, corecţi şi competenţi în apărarea Ortodoxiei, declarând eretici pe toţi cei care nu gândesc ca ei.”

Prin aceste cuvinte aratati ca aveti o intelegere gresita asupra „unitatii Bisericii”, caci Biserica niciodata nu a incetat sa fie Una, ci din ea s-au desprins de-a lungul veacurilor fractiunile eretice si schismatice, si intr-una din aceste fractiuni va aflati d-voastra acum, dupa Creta, prin erezia ecumenismului. Despre „pacea”  la care indemnati, va amintim cuvintele Sf.Grigorie Teologul : ” Nu sunt cei multi asa, iar intai-statatorii poporului si conducatorii lui duhovnicesti altfel, ci poporul duce pe fata razboi cu preotii, avand ca temei de incredintare dreapta lui credinta. Si pe toti cati fac asta pentru credinta si pentru dogmele cele mai inalte si de frunte, nici eu nu-i tin de rau, ci, dimpotriva, daca trebuie sa spun adevarul, ii laud si-s de acord cu ei. O, daca as fi unul dintre cei ce lupta pentru adevar si sunt urati pentru adevar! Dar, mai bine zis, ma voi lauda ca sunt! Mai bine un razboi vrednic de lauda, decat o pace care te desparte de Dumnezeu!

Inca imi vin in minte cuvintele P.Justin Parvu, pe care ni le-a lasat, despre ceea ce se va intampla dupa trecerea lui in vesnicie : ” „Mai bine o Biserică împărțită, decât una rătăcită!”

„Cuvântul Biserică înseamnă adunare, nu dezbinare, adică adunarea creştinilor ortodocşi în iubirea Preasfintei Treimi prin mărturisirea şi trăirea dreptei credinţe în comuniune frăţească în Hristos şi ascultare faţă de părinţii duhovniceşti cărora le-a fost încredinţată lucrarea de păstorire a credincioşilor pe calea mântuirii (cf.Evrei 13, 17).”

Prin atasamentul d-voastra fata de Declaratia de la Toronto, pe care o marturisiti in scris, a fi de importanta capitala in acest al 6 – lea document de la Creta, va aratati a fi inafara Bisericii : „Bisericile membre recunosc că apartenenţa la Biserica lui Hristos este mai cuprinzătoare decât apartenenţa la propriul lor trup bisericesc.”

Asadar, singuri marturisiti ca Biserica Ortodoxa este doar o parte din „Biserica lui Hristos”, ceea ce este o noua dogma despre Biserica, straina de dogma ortodoxa. Iata ca, in contra celor afirmate la inceput, ati afirmat o dogma noua despre Biserica, adica o erezie, si mai sunt si altele acolo. Pana cand nu veti reveni la gandirea Sf.Parinti, la Dreapta Credinta, nu putem sa va mai consideram – de fapt, nu v-am considerat niciodata – „părinţi duhovniceşti cărora le-a fost încredinţată lucrarea de păstorire a credincioşilor pe calea mântuirii”, caci erezia niciodata nu a dus la mantuire, ci la pierzania vesnica.

Iata o marturie despre cum intelege IPS Serafim Joanta, „noua biserica” care s-a inceput la Creta  : „A venit ÎPS Serafim J. și a ținut o sinaxă la noi în măn. (Oasa). A zis că, ce a început în Creta se va continua,  lumea trebuie să înțeleagă că trebuie să fim uniți.  Nu se pune problema unirii la o singură religie, ci o singură Biserică comună în care fiecare ține rânduiala lui și aceasta se întâmplă datorită necesității de a se mântui și cel deznădăjduit. Ce ar însemna ca cel bolnav și neputincios cum e homosexualul, să îl situezi în afara Bisericii, nu se poate, să crezi dacă ești ortodox, numai tu te mântuiești. E nevoie de înțelegere, să-l iubim pe celălalt, așa cum e.”

Desi nu este nici un semn, cat de mic, de dorinta de recunoastere a greselilor fatale de la Creta, din partea vreunui arhiereu roman, asteptam totusi, Sinodul local al BOR din octombrie. Insa, pana atunci, putem spune ca absolut toti arhiereii romani care au semnat la Creta, sunt nevrednici de a mai fi pomeniti la slujbele Bisericii. Intreruperea pomenirii lor si a comuniunii cu ei, constituie singura metoda terapeutica, lasata de Duhul Sfant, prin Canonul 15 al Sf.Fotie cel Mare, de la Sinodul I-II de la C-nopol( 861), pentru pastrarea pacii si unitatii Bisericii lui Hristos, atacate de arhiereii romani cazuti in erezia ecumenista, legalizata la Creta.

Chiar daca unii cred ca ar putea fi si unele urme de rafuieli personale in aceasta lupta impotriva ecumenistilor, ar trebui sa tindem cu totii spre sensul cuvintelor Sf.Ioan Gura de Aur : ” Cuvintele noastre ortodoxe sunt ca armele care îi apără pe ai noştri şi îi lovesc pe eretici. Aceste cuvinte nu îi lovesc pentru a-i doborî, ci pentru a-i ridica după ce au căzut. Acesta este scopul luptei noastre: să îi ajutăm şi pe vrăşmaşii noştri să se mântuiască. ”

Pentru a fi considerat in continuare Mitropolit al Moldovei si Bucovinei – adica aparator al Dreptei Credinte in aceste regiuni ale tarii – i-am cerut Mitropolitului Teofan trei lucruri :

1.retragerea semnaturilor de la Creta;

2. anatematizarea ecumenismului;

3. militarea pentru iesirea BOR din CMB.

Mitropolitul Teofan refuzand, s-a intrerupt pomenirea lui in unele biserici si manastiri din Moldova.

Aceleasi  cereri vi le adresam si Preafericirii voastre, dimpreuna cu toti ceilalti arhierei romani. Acelasi lucru l-au facut si Sfinti ca :  Grigorie Palamas, Teodor Studitul, Maxim Marturisitorul … cu patriarhi eretici din vremea lor. Poate o sa zambiti, dar prin aceste cereri, Insusi Dumnezeu va ofera sansa de a scapa de erezie aici, pe pamant, spre a d-voastra mantuire, stiut fiind ca, in cealalta viata, nu mai este pocainta, ci o infricosatoare judecata.

A gresi este lucru omenesc, a persista in greseala este diavolesc. Dupa cum bine stiti, pacatul este o incalcare a legii Dumnezeiesti, dar erezia este SCHIMBAREA LEGII DUMNEZEIESTI.

Prin ceea ce ati semnat la Creta, ati reusit sa aduceti intreaga Biserica Ortodoxa Romana, in cea mai mare criza si tulburare de cand suntem noi romanii ortodocsi pe acest pamant, adica de 2000 de ani. Dumnezeu nu se lasa batjocorit, iar cine se lupta cu El, din interiorul sau din exteriorul Bisericii Sale, negresit, la un moment dat, va pieri amarnic. Va este greu sa va smeriti si sa recunosteti ca ati gresit, desi toate probele sunt clare ? Daca va este greu, nu uitati ca, pentru un pacatos care se pocaieste, se face mai mare bucurie in Cer decat pentru 99 de drepti, care n-au nevoie de pocainta. Pentru orice alte pacate pe care le-am fi facut in aceasta viata, daca ne cerem iertare si le lasam, Dumnezeu ne iarta. Pentru erezie insa, Dumnezeu a facut sa piara Imperiul Bizantin, dupa 1000 de ani de existenta. Sa nu credem ca, pe noi ne va cruta cumva. Sa nu ne inselam si sa credem ca, daca am zidit multe biserici si chiar catedrale, dar poporul l-am otravit cu erezia, vom avea iertare.

Sa nu credem ca, daca invitam Patriarhi care nu au fost la Creta – ma refer la cel al Antiohiei si la cel al Georgiei – sa slujeasca cu noi in Romania, putem castiga admiratia poporului dezamagit dupa Creta. Cel ce nu se smereste de buna voie , va fi smerit de Dumnezeu de nevoie. Daca  macar doi dintre d-voastra, Preasfintiti arhierei romani, va veti reveni, si tot ar fi ceva. In Sinodul Bisericii Ortodoxe a Greciei sunt cu siguranta, mult mai multi, nu mai vorbim de cei din Serbia, care au marturisit fara frica  Ortodoxia, la Creta.

Numai noua , romanilor, nu ne-a fost dat sa avem macar un Arhiereu marturisitor al Ortodoxiei – si cu cuvantul si cu nesemnatura – la Creta .

In asteptarea Sinodului BOR din octombrie, in care veti avea cu totii in fata, aceste trei  cereri ale noastre, va dorim Dreapta Credinta, smerenie si pocainta sincera. Amin.

sursa – https://monahulteodot.wordpress.com/2016/09/19/dupa-ce-a-semnat-erezii-la-creta-patriarhul-daniel-indeamna-la-pace-si-unitate-in-bor/