– Cu infime excepții…

Bolnavii de cancer, condamnați la moarte de sistem?!

“Buna ziua, dragi prieteni! Acest centru de sanatate care cuprindea si un cabinet de Oncologie s-a desfiintat, lasand in “aer” un numar insemnat de pacienti fara tratament. Desigur am fost anuntata astazi de masura “inteligenta” luata de Ministerul Sanatatii , urmand a suna medicul pentru confirmare de a ma primi la consult intr-o alta clinica la capatul orasului! Viata grea , dar ne incapatanam sa traim! Exista viata dupa cancer si rezistam, chiar cu sicanele sistemului ticalos! “

Așa arată mesajul doamnei Maria Sava, bolnavă de cancer, postat marți pe Facebook. Eu am încercat să sun la clinica respectivă pentru a afla de ce a fost închisă și de ce nu au fost asigurate transferurile pacienților aflați în observație și sub tratament înainte de închiderea sa… Nu a răspuns nimeni.

Iată cum sunt “tratați”, în continuare, pacienții bolnavi de cancer, care trebuie să treacă printr-un triaj halucinant, fiind forțați să stea cu orele în picioare la cozile din fața spitalelor. Toate aceste umilințe se repetă săptămânal, iar în cazul altor pacienți chiar zilnic, fiind nevoiți să își urmeze tratamentele la centrele de oncologie.

Toată această batjocură a pornit de la ordinul emis de Ministerul Sănătății, care stabilea protocoalele de triaj în timpul stării de urgență și, respectiv, de alertă. Conform acestor protocoale, pacienții cu alte afecțiuni, inclusiv bolnavii de cancer, nu aveau acces în spitale. Raed Arafat a dat vina pe medici și insinuează că ei nu au vrut să primească pacienții, nu că ar fi fost opriți de acel ordin de ministru. Spitalele sunt goale, în timp ce starea bolnavilor cu diverse afecțiuni se deteriorează rapid. Mă întreb, acești oameni sunt condamnați la moarte de un sistem incompetent și mafiot?!

Sursa – https://iosefinapascal.com/2020/06/10/bolnavii-de-cancer-condamnati-la-moarte-de-sistem/?fbclid=IwAR2emA6BkCbxyxXWraePMAK770l8jCGBKGxkj8xar2iHWX5KSnDYL7OOGd8

,

 

Am în față un dosar al unui pacient cu dializă, care a decedat în urma unui al doilea stop cardiac survenit în decurs de câteva ore, timp în care era plimbat de la un spital la altul, fiind pasat între managerii de spital.

A fost înregistrat, la data de 5.05.2020, ca fiind „suspect de infectare cu Sars – Cov2” și, deci, tratat cu toată „deferența” aplicabilă acestor cazuri – stropit cu formol, izolat în saci de plastic, în starea în care era în momentul decesului, adică aproape dezbrăcat și ștampilat cu diagnosticul covid -19, ca să fie bine și pentru familie, adică să fie ținuți toți la distanță de comunitate, în calitate de suspecți de molimă.

Vârsta omului – 53 de ani.
Testul efectuat de Institutul Cantacuzino în data de 2.05.2020 : negativ.

Așadar, cu trei zile înainte, o instituție oficială a Statului român contrazicea falsul diagnostic de covid-19 pus de Spitalul Sf. Ioan, unde a fost constatat decesul.

Documentele din dosar arată nu numai faptul că, înainte de a ajunge la Sf. Ioan, omul a fost adus la Bagdasar Arseni, ci și faptul că ore întregi ambulanțierii au încercat să îi găsească omului un spital unde să fie primit de urgență pentru a fi îngrijit. Repet, omul era pe dializă.

În plus, însî, trebuie spus că omul suferea de insuficiență respiratorie de 3 zile, timp în care a așteptat să fie luat cu ambulanța. Cam așa sunt tratate „urgențele deosebite” ale „comandantului acțiunii”.

Din declarațiile familiei rezultă că, după ce a fost preluat cu ambulanța, omul a dispărut, pur și simplu, de pe radar. Nu s-a mai știut nimic de el, căci cadrele medicale și birocrații implicați nu le-au oferit celor din familie nici cea mai mică informație.

Certificatul de deces le-a fost înmânat acestora de-abia după 3 zile de la eveniment (pe 5 mai), iar rezultatul testului de la Institutul Cantacuzino, care data din 2 mai, le-a fost pus la dispoziție după mai mult de o săptămână.

Acesta este un caz real, concret, de malpraxis medical, de lăsare fără ajutor și de fals în acte publice. Managerii de spital implicați, medicii legiști, medicii curanți, juriștii și toți birocrații implicați vor fi reclamați curând organelor de cercetare penală.

Evident, acesta nu este singurul caz de acest gen. Toți cei afectați trebuie, însă, să vorbească și să acționeze, dacă nu vor să rămână în război cu conștiința proprie timp de zeci de ani de acum încolo.

Nu îmi cereți modele și instrumente de acțiune – le aveți deja pe această pagină de săptămâni bune.

Rețineți, mai ales, că NU sunt în căutare de reclamanți. Dimpotrivă, intenționez să încep să mă descarc de toate aceste emoții negative și de aceste povești dramatice, care mă dărâmă emoțional.

 

Cacovean Adrian

Tânărul de 20 și ceva de anișori al cărui picior este în imagine fost refuzat din cauză că politica marelui spital este să interneze doar 2 cazuri pe lună pe secție.

Uitați caz care încă nu a murit!
Tânărul de 20 și ceva de anișori al cărui picior este în imagine fost refuzat din cauză că politica marelui spital este să interneze doar 2 cazuri pe lună pe secție.
Vi se pare normal ca eroii să se ocupe doar de covizii asimptomatici, pe care îi internează cu forța, iar ce vedeți în imagine să fie refuzat?

Fotografiile sunt de ieri.
Tânărul este încă viu!
Deschideți spitalele nenorociților!
Încetați mascarada covid!

Tânărul are nevoie de analize zilnic, poate intra în insuficiență renală oricând, este septic, cu gangrenă în curs, poate ajunge la amputație, are nevoie de terapie susținută, antibiotice, reechilibrare hidroelectrolitica, antiinflamatoare, poate suport circulator, oricând poate intra în șoc septic.

Este normal să închidem ușa spitalului în nasul acestui copil?
Mesajul cu care distribuiți această postare este „Deschideți urgent spitalele! Lăsați medicii să își facă treaba!”
Aș vrea o cifră oficială a numărului de internări în România din momentul ordonanței de urgență, comparat cu numărul corespunzător cu cel din anii trecuți! Aici se va vedea suferința produsă oamenilor bolnavi, care aveau nevoie de ajutor medical și cărora li s-a închis ușa spitalului în nas!

____________

Sursa – https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10217266023471695&set=a.1279613719515&type=3&eid=ARCQDGjSAiuWQO3yIU5hTc63dpia3Nuqg81ENi4QOVf-aHRdKMWKR8jdLEarjJ2wECUa44DH_ejTswlz