Reluăm de la secțiunea comentarii mărturia de la fața locului a doamnei Adriana, prezentă astăzi la Prod, alături de familia ei, întru susținerea părintelui Evghenie.

”Frați întru Hristos, pentru părintele nostru Evghenie a început azi drumul spre Golgota. Am fost martori astăzi la întâlnirea credincioșilor cu părintele protopop și părintele secretar de la Mediaș.

Când am ajuns, părintele protopop era îmbrăcat în veșmintele de slujire, în mijlocul bisericii. Părintele Evghenie a fost rugat și invitat să slujească împreună cu dânșii, dar acesta a refuzat motivând că dânsul nu-l mai pomenește pe mitropolit la Sfânta Liturghie.

Oamenii erau nedumeriți pentru că oaspeții nu și-au anunțat venirea, iar protopopul a intrat direct în altar fără a se închina la icoane. Părintele Evghenie le-a spus credincioșilor că aceia dintre ei care doresc să rămână în biserică pot să rămână, însă dânsul va pleca. A ieșit din biserica în care a slujit timp de zece ani cu lacrimi în ochi, dar nu mică i-a fost mirarea când a văzut că este urmat de aproape toți credincioșii.

Ulterior și cele două doamne care mai rămăseseră au ieșit și ele, astfel încât biserica a rămas goală. La un moment dat în timpul Liturghiei, la citirea apostolului, oamenii au intrat în biserică pentru a-i scoate afară pe cei nou veniți. Părintele Evghenie a intrat după ei și i-a rugat să nu întrerupă Sfânta Liturghie, căci e mare păcat. Lumea l-a ascultat și a ieșit afară.

Au așteptat cuminți la ușă încheierea slujbei, după care au fost invitați la discuții de către părintele protopop. Acesta a rugat să nu fie filmat, dar i s-a replicat că, dacă nu are nimic de ascuns, să accepte. Oamenilor din parohie părintele Evghenie le-a explicat despre ecumenism, despre actele semnate în Creta, despre mărturisirea pe care trebuie să o dea credincioșii îngrădindu-se de erezie.

La întrebarea unuia dintre credincioși despre actele pe care mitropolitul le-a semnat, părintele protopop s-a uitat zemflemitor și a zis: ”Ce știți voi despre Sinodul din Creta?” Apoi a confirmat că au fost semnate acele acte de către Mitropolitul Streza de la Sibiu.

Oamenii i-au întrebat de ce nu au anunțat că vin. Părintele protopop l-a anunțat pe părintele Evghenie că va veni printr-un sms trimis la ora 00.30. Părintele nu a mai avut timp să-i anunțe pe oameni. O credincioasă i-a întrebat pe cei nou veniți: ”Cine l-a vândut pe Hristos?” și nu a primit răspuns. Atunci dânsa le-a răspuns: ”Ana și Caiafa. Voi sunteți cei doi”.

Erau credincioși care cunoșteau adevărul și puneau întrebări. Li s-a spus în repetate rânduri să tacă din gură și au fost amenințați. Părintele protopop a menționat faptul că și în Sfântul Munte Athos se pomenește ierarhul. O credincioasă l-a întrebat care este numele lui. Aceasta a precizat că a văzut pe internet filmare cu acest ierarh, Bartolomeu, ce a slujit și s-a împărtășit cu Papa de la Roma. Protopopul a argumentat că el nu știe de așa ceva. A urmat întrebarea: ”Ce se întâmplă cu un episcop ortodox când slujește și se împărtășește cu un eretic?” Protopopul a răspuns șoptit: ANATHEMA, plecând ochii. Apoi a schimbat repede vorba.

După această întrebare, la câteva minute doamna a fost invitată de către epitrop să nu se mai implice, deoarece nu este din parohia Prod, la sugestia perfidă a secretarului protopopesc.
Ca să-l citez pe părintele Evghenie: ”Astăzi femeile din Prod au fost „BĂRBAȚI”! pentru că bărbații vin rar pe la biserică. După plecarea „musafirilor” Ana și Caiafa, părintele Evghenie le-a mulțumit credincioșilor și a spus: ”V-aș săruta tuturor picioarele! Nu mă așteptam la o asemenea susținere!”
Scopul pentru care au venit cei doi a fost de a-i lua părintelui Evghenie antimisul, dar n-au reușit deocamdată și au amenințat că mâine sau poimâine vor veni cu o comisie de la Mitropolie pentru a finaliza acest demers.”

Adriana

Comentariu:

Majoritatea creștinilor de aici sunt moți, adică provin din Munții Apuseni. Sunt oameni vrednici, cărora Aurel, soțul doamnei Adriana, le-a spus astăzi că Horea și toți Sfinții se uită de sus, din ceruri, la ei. Acest cuvânt vreau să îl confirm după putere: fiind descendent din familia lui Horea, ca stră-stră-strănepot al marelui erou al neamului (fără a avea eu personal vreun merit, ci doar o imensă responsabilitate a nu mă face de rușine în fața conștiinței neamului) pot afirma că într-adevăr Horea este mândru de moții lui din Prod. (pr. Ciprian)

_____________________

Sursa – http://prieteniisfantuluiefrem.ro/2017/04/18/inceputul-rafuielii-ecumenistilor-cu-vrednicul-parinte-evghenie-sorti-de-izbanda-zero/