Medicii care critica vaccinarea si se opun, fara argumente stiintifice probate temeinic, ar putea fi cercetati de Colegiul Medicilor.

Florian Bodog, ministrul sanatatii:

“Nu cred ca un medic are dreptul sa faca propaganda impotriva vaccinului, avand in vedere ca exista dovezi, au fost multe boli eradicate, iar in momentul de fata suntem in plina epidemie de rujeola. Aceste sanctiuni vor aparea la momentul in care vom avea discutii si cu Colegiul Medicilor.”

Proiectul mai prevede o alta noutate. Ministerul Sanatatii va despagubi orice parinte al carui copil a suferit reactii adverse in urma vaccinarii. Propunerea face parte din acelasi proiect de lege care ii sanctioneaza pe cei care vor refuza sa isi imunizeze fetitele si baieti.

Astfel, statul se asigura ca nu lasa la interpretarea unui medic sau judecator o astfel de situatie. Una extrem de rara daca ii ascultam pe specialistii in domeniu care spun ca reactii adeverse serioase se numara pe degete intr-un an de zile.

Agentia Nationala a Medicamentului spune ca in primele patru luni ale acestui an, 47 de copii au avur reactii adverse in urma vaccinarii dintre care 16 au avut fie reactii alergice grave, pana la soc anafilactic sau TBC ganglionar.

Alexandru Rafila, Presedintele Societatii Romane de Microbiologie:

“Va exista o comisie tehnica care trebuie sa certifice la sugestia comitetul judetean ca exista o legatura directa de cauzalitate intre vaccin si reactia adversa serioasa.”

Astfel de cazuri vor face obiectul despagubirilor oferite de Ministerul Sanatatii. In alte state din Europa, sistemul se aplica deja.

 

Proiectul de lege urmeaza sa sufere modificari in Parlament. Pana atunci, ministerul Sanatatii se lupta cu lipsa vaccinurilor de pe piata. Abia luna aceasta, 10 mii de doze cu vaccinul ROR vor ajunge in tara. De asemenea firma furnizoare urmeaza sa livreze zilele urmatoare alte 110 mii de doze.

NOTĂ OrtodoxInfo

Ce despăgubire poate compensa invaliditatea, schilodirea sau chiar moartea unui copil nevinovat? Această despăgubire este menită de fapt pentru a-i disculpa pe vinovații penal care au obligat vaccinarea acelor copii ce au suferit reacții adverse grave în urma vaccinării. Când de fapt ei ar trebuie să fie sancționați cel puțin cum prevede legea pentru părinții ce refuză vaccinarea, adică prin închisoare, începând de la minstrul sănătății, medic de familie, pediatru etc., toți care și-au adus aportul la vaccinarea obligatorie, peste voința părinților.

______________

Sursa – http://ortodoxinfo.ro/2017/05/03/legea-vaccinarii-avertisment-pentru-medicii-care-se-opun-vor-fi-parintii-despagubiti/