foto: businessinsider.com

Un videoclip prezintă mai mulţi poliţişti ce poartă căşti supradimensionate, pe care sunt montate camere video. Pe ecranul camerei pot fi observate imagini cu oamenii ce se plimbă prin jur. Fiecare siluetă are afişat deasupra un număr – e vorba de temperatura corpului, aşa cum a fost aceasta captată de camera cu raze infraroşii, scrie businessinsider.com, potrivit Mediafax.

Acesta este videoclipul de prezentare al produselor realizate de KC Wearable, una din companiile din China care fabrică dispozitive de supraveghere menite să prevină răspândirea COVID-19.

Este vorba de KC N901, o cască smart dotată cu un procesor ARM, o camera cu raze infraroşii şi un ecran. Potrivit specificaţiilor produsului, aceasta poate detecta temperatura celor care se află în jur pe o rază de doi metri cu o precizie de 0,3 grade Celsius.

Potrivit oficialilor companiei chineze, 1.000 de astfel de căşti sunt deja utilizate în China. De asemenea, acestea sunt folosite de poliţiştii din Dubai. Compania chineză a trimis astfel de căşti şi în Italia, pentru a fi testate de carabinieri, dar şi guvernului olandez.

Căştile permit măsurarea temperaturii indivizilor, a persoanelor ce se află în mulţime, idenficarea persoanelor prin recunoaştere facială, scanarea codului QR pentru date personale.

.

____________

Sursa – https://www.observi.ro/2020/05/lumea-dupa-coronavirus-politistii-cu-casti-de-supraveghere-ne-vor-identifica-si-ne-vor-lua-temperatura-din-mers-video/