Iată ce declara pr Teodor Zisis la 14 martie 2017 in Tesalonic într-o scrisoare către Preasfintitul Antim mitropolitul Tesalonicului:

…“Dacă aș continua să vă pomenesc, aș declara că sunt și eu ecumenist și eretic, pentru că pomenirea numelui episcopului, așa cum v-am explicat în textul meu precedent, înseamnă identitate de credință între pomenitor și pomenit. Nu vă mai consider, deci, un episcop ortodox și de aceea am întrerupt pomenirea numelui dumneavoastră, până când veți declara public că osândiți ereziile monofizitismului, papismului, protestantismului și ecumenismului și respingeți pseudo-sinodul din Creta.”…

În loc să luptați împotriva ereziilor din eparhia dumneavoastră, vă luptați împotriva noastră care ne ostenim să combatem ereziile, plăsmuind acuzații nefondate împotriva noastră. Deveniți astfel răspunzător pentru pierderea multor suflete ”pentru care a murit Hristos”, pentru că, pe de o parte, pe ortodocși nu îi păziți de molima ereziilor, iar pe eretici îi lăsați liniștiți în erezia lor și astfel ei se pierd.”…. „Ecumenismul și ecumeniștii sunt cei care rup Biserica în ultima sută de ani și să nu încercați ca din acuzați să vă transformați în acuzatori, din cei care sfâșie Biserica în făcători de pace.

Acum , în ianuarie 2018,  gruparea condusă de Mihai Chirilă, afirmă ca pr Zisis este întru totul de acord cu afirmația din proiectul lor de rezoluție:

Ne ferim a-i considera eretici pe toți membrii Bisericii Ortodoxe Române care mai au încă comuniune cu ierarhii ecumeniști.”

Cum să înțelegem aceste contradicții? Tot respectul pentru erudiția pr Zisis însă se dovedește că și el poate greși. Ceea ce este mai grav este ca unii ,în dorința lor de a fi șefii de grupare, fac orice,  folosesc asemenea prilejuri pentru a-și face adepți.

În Romania promotorii neo-ecumenismului sunt Mihai Silviu Chirilă,pr Matei Vulcănescu, pr Claudiu Buză și pr Grigorie Sanda. Aceștia sunt cei mai periculoși întrucât sunt adormitori de conștiințe. Dau impresia oamenilor că merg pe calea mântuirii, îi lasă în înșelările lor și evident își fac adepți în mod rapid.

Dar cănd anul trecut, în 2017, mitr. Serafim a slujit și s-a împărtășit cu ereticii la Moscova sau când de curând i-a dăruit patriarhului Bartolomeu un portret și i-a făcut metanie, unde era părintele luptător și vocal Matei Vulcănescu? Tăcea mâlc, nu avea curaj să spună ceva împoptriva mitropolitului său.

Acum se pare că se pun bazele unei teologii neo-ecumeniste, conform căreia se dă posibilitatea oamenilor să fie împotriva ecumenismului și a ereziei dar în același timp să fie în comuniune cu ereticii ecumeniști. Nu are sens să dăm citate de la Sfinții Părinți , s-au scris atătea articole și studii. Numai cine nu vrea nu înțelege despre ce este vorba.

Rezumat al luptei împotriva Ortodoxiei:

-1900 – 2016 S-a promovat teologia ecumenismului conform căreia toate credințele sunt mântuitoare și toate conduc către Dumnezeu.

-începând cu mijlocul lui 2016 , datorită faptului că o parte din credincioși au luat atitudine față de pan-erezia ecumenistă s-a introdus teologia neo-ecumenistă. Acesta spune că poți fi ortodox și în același timp în comuniune cu ereticii și cu erezia. Practic la cele peste 4000 de erezii ce fac parte din Consiliul Mondial al Bisericilor se mai adaugă încă una: ecumenismul moderat sau neo-ecumenismul.

Limonariu Cap. 178:

Ne povestea nouã avva Gheorghe, preotul chinoviei Sholarilor, cã în Manadia trãia un bãtrîn tare sîrguitor; era însã simplu la credintã si se împãrtãsea oriunde se gãsea fãrã nici o deosebire. Într-o zi s-a arãtat un înger al lui Dumnezeu spunîndu-i:

– Spune-mi mie, bãtrînule, dacã vei muri, cum voiesti sã te îngroape pe tine, oare ca egiptenii, sau ca armenii, sau ca ereticii, ori ca ierusalimlenii? (adicã ortodocsii n.n.)

– Nu stiu, i-a rãspuns bãtrînul.

– Gîndeste-te, i-a spus atunci îngerul, si am sã vin peste trei sãptãmîni sã-mi spui.

Bãtrînul s-a dus la un altul si i-a spus ceea ce a auzit de la înger. Cînd a auzit acest bãtrîn s-a minunat de spusele lui. S-a uitat mult la el si miscat de Dumnezeu i-a spus:

– Unde te împãrtãsesti cu Sfintele Taine?

El i-a rãspuns si i-a zis:
– Unde mã gãsesc, acolo mã împãrtãsesc, ori la armeni, ori la egipteni, ori la eretici.

Atunci bãtrînul i-a spus:
– Sã nu crezi cã poti sã te împãrtãsesti în afarã de sfînta sobornicã si apostolicã Bisericã, care ține patru sfinte sinoade ecumenice; cel din Niceea, al celor trei sute optsprezece pãrinti, cel din Constantinopol, al celor o sutã cinci zeci de pãrinti, primul din Efes, al celor dou sute de pãrinti si cel din Calcedon, al celor sase sute treizeci de pãrinti. Cînd va veni îngerul spune-i: “Vreau sã fiu înmormîntat cum se îngroapã monahii ierusalimleni”.

Dupã trei sãptãmîni a venit îngerul si a spus bãtrînului:
– Ce mai este bãtrîne? Te-ai gîndit?
– Vreau sã fiu înmormîntat cum îngroapã monahii ierusalimleni i-a rãspuns bãtrînul.
– Bine, bine, a zis îngerul.
Si îndatã si-a dat duhul bãtrînul.
Aceasta s-a întîmplat ca sã nu piardã bãtrînul ostenelile lui si sã fie osîndit la un loc cu ereticii.

Este din nou vremea cernerii… Să ne amintim de Sf. Ap. Petru, care zice: „Fiți treji, privegheati. Potrivnicul vostru, diavolul, umblă răcnind ca un leu, căutand pe cine sa inghită” (I Pt. 5,8). Să „ne asiguram” zice Sf. Chiril al Ierusalimului. Numai câti își vor asigura sufletul lor prin rugaciune și atenție neîncetată, față de Antihrist, de aliații și înainte mergătorii lui, vor scapa din capcane și vor moșteni fericirea și viața veșnică. Restul vor ratăci și vor fi adunați în tabara lui Antihrist, ca să lupte nenorociții chiar cu Hristos.

 

Sursa – http://ortodoxos.ro/2018/01/24/este-vremea-neo-ecumenismului/

_______________

preluată de la: http://prieteniisfantuluiefrem.ro/2018/01/24/marturisirea-ortodoxa-de-credinta-nu-are-voie-sa-se-schimbe-caci-hristos-este-unul-si-acelasi-la-fel-si-biserica-lui/